Quantcast

http://picasion.com/
http://picasion.com/
http://picasion.com/

Τριήμερο ΡοδακΟΙΝΟγνωσίας στον Κοπανό

Η 5Η ροδακΟΙΝΟγνωσία επιστρέφει δυναμικά μετά την Πανδημία και κινείται σε δύο άξονες. Στις τρεις συναυλίες του κεντρικού κύκλου δράσεων, αναγνωρισμένοι μουσικοί με πανελλήνια και διεθνή καριέρα , μας μυούν στους δρόμους της Παράδοσης. 

Ο σπουδαίος Πόντιος λυράρης  Ματθαίος Τσαχουρίδης με το μουσικό του σχήμα  απογειώνουν το ποντιακό -και όχι μόνο – τραγούδι , το παραδοσιακό συγκρότημα Μπρατίμια , μια δεμένη παρέα μουσικών οι οποίοι από μικροί γαλουχήθηκαν στα παραδοσιακά πανηγύρια – γλέντια μας ταξιδεύουν  στην Παράδοση όλης της Ελλάδας με τη συμμετοχή  του Νίκου Αγγούση, εγγονού του θρυλικού θρακιώτη οργανοπαίχτη Καρυοφύλλη Δοιτσίδη αλλά  και της γνωστής παραδοσιακής ερμηνεύτριας Μελίνας Χατζηκαμάνου, οι «Άρχοντες» της Δυτικής Μακεδονίας «κεντάνε» τους σκοπούς της περιοχής μας (Νάουσα, Έδεσσα- Φλώρινα , Σιάτιστα – Βόιο) ενώ  ο αγαπημένος πόντιος καλλιτέχνης Σταύρος Σαββίδης με  την ομάδα του  θα τραγουδήσουν ποντιακά και λαϊκά.  Τέλος , ο  δικός μας Χριστάκης, ο μεγάλος τοπικός οργανοπαίχτης , θα παρουσιάσει σκοπούς Μακεδονίας, με τον δικό του μοναδικό τρόπο. 

Στις παράλληλες δράσεις του Φεστιβάλ συμπεριλαμβάνονται γευστικές δοκιμές και γαστρονομικές αποδράσεις με συνταγές βασισμένες στο ροδάκινο και στον οίνο , οινογνωσία  και γνωριμία με τοπικές ποικιλίες κρασιού σε συνεργασία με οινοποιεία της περιοχής μας, ξενάγηση στον αρχαιολογικό χώρο της Μίεζας, εκπαιδευτικά προγράμματα και δράσεις  για παιδιά , παρουσίαση νεανικών σχημάτων του Συλλόγου μας. 

 Η είσοδος στις  παράλληλες δράσεις θα είναι ελεύθερη, ενώ στις μουσικές συναυλίες θα είναι  με συμβολικό αντίτιμο. 

Σας καλούμε σε ένα ξεχωριστό τριήμερο, σε μια  Γιορτή της Παράδοσης που τα έχει όλα και  που ετοιμάσαμε με πολύ αγάπη και μεράκι, με σκοπό να ταξιδέψουμε μέσω της μουσικής σε κάθε άκρη της Ελλάδας και ταυτόχρονα να τιμήσουμε τα δύο σπουδαιότερα προϊόντα της περιοχής  μας: το ροδάκινο και τον οίνο. 







Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Παρακαλούμε τα σχόλια να είναι σύντομα και να χρησιμοποιείτε nickname για τη διευκόλυνση του διαλόγου. Ο «Βεροιώτης» δεν υιοθετεί τις απόψεις των σχολιαστών, οι οποίοι και είναι αποκλειστικά υπεύθυνοι για αυτές.

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

ΔΗΜΟΦΙΛΕΙΣ ΑΝΑΡΤΗΣΕΙΣ