Με τουριστική κίνηση η οποία την φετινή σεζόν είναι αυξημένη με το εντυπωσιακό ποσοστό του 40%, η Λήμνος αποτελεί την απόλυτη έκπληξη του καλοκαιριού. Μια έκπληξη η οποία ωστόσο προκαλείται μόνο σε όσους δεν γνωρίζουν τις ομορφιές αυτού του γεμάτου αντιθέσεις νησιού που περιμένει να αποκαλυφθεί σε ολοένα και περισσότερους ταξιδιώτες.
Σύμφωνα με τους ειδικούς της αγοράς, φέτος παρατηρήθηκε το φαινόμενο να βγουν «μπροστά» προορισμοί πιο οικονομικοί σε σχέση με τους λεγόμενους δημοφιλείς. Τα φθηνά εισιτήρια και οι καλύτερες τιμές στα καταλύματα έφεραν πιο πολύ κόσμο σε νησιά όπως η Αστυπάλαια, η Κάρπαθος, η Λέρος και φυσικά η Λήμνος η οποία επιτέλους φαίνεται να λαμβάνει την αναγνώριση που δικαιούται.
Προφανώς όταν γίνεται λόγος και καλοκαιρινές διακοπές, το πρώτο πράγμα που μας έρχεται στο μυαλό είναι οι παραλίες. Και από τέτοιες στο 8ο μεγαλύτερο νησί της Ελλάδας θα βρείτε πολλές, με ορισμένες από αυτές μάλιστα να έχουν και ιδιαιτερότητες που δεν θα βρεις πουθενά αλλού. Το τελειότερο παράδειγμα ίσως είναι αυτή στο Γομάτι.Ωστόσο δεν είναι η μόνη, αφού η Λήμνος προσφέρει λύσεις για κάθε γούστο αφού είτε αναζητάτε κοσμικές και οργανωμένες είτε λιγότερο γνωστές και απόμερες, κάτι θα βρείτε που θα ταιριάζει στα «θέλω» σας. Σημειώνουμε απλά περιπτώσεις όπως το Μεγάλο και το Μικρό Φαναράκι, ο Εβγάτης, ο Άγιος Ιωάννης – Κάσπακας, η Κέρος και ο Κότσινας, χωρίς φυσικά να αποτελούν οι συγκεκριμένες τις μοναδικές επιλογές.
Βέβαια αξιοθέατα υπάρχουν και πολύ πιο κοντινά, ακόμη και στην πρωτεύουσα του νησιού, την Μυρίνα, με το επιβλητικό κάστρο της να δεσπόζει εκεί για κάτι λιγότερο από χίλια ολόκληρα χρόνια και να σε προσκαλεί για περίπατους και βόλτες στα γραφικά σοκάκια του. Σε αυτόν τον τόπο που ξεχειλίζει από ιστορία, πάντως, οι εκπλήξεις δεν έχουν τελειωμό.
Για το τέλος αφήσαμε το (για πολλούς) καλύτερο. Το φαγητό! Ξεχωριστή θέση στην τοπική κουζίνα κατέχει το διάσημο «καλαθάκι Λήμνου», το ντόπιο τυρί αποκλειστικά από αιγοπρόβειο γάλα. Προφανώς μπορείτε να το απολαύσετε αγνό όπως θα έρθει στο πιάτο σας ή να το γνωρίσετε στην απογειωμένη μορφή του ως γέμιση στα τηγανιτά τυροπιτούδια ή τις κολοκυθόπιτες. Επιπλέον απόλυτο «must» είναι τα φλωμάρια, τα ζυμαρικά της περιοχής τα οποία συνοδεύονται ιδανικά από κουνέλι, κόκορα, αστακό και σαλιγκάρια. Αν μείνετε στην υπέροχη Λήμνο μπόλικες ημέρες μην διστάσετε να δοκιμάστε όλες τις εκδοχές τους!
Δεν υπάρχουν σχόλια:
Δημοσίευση σχολίου
Παρακαλούμε τα σχόλια να είναι σύντομα και να χρησιμοποιείτε nickname για τη διευκόλυνση του διαλόγου. Ο «Βεροιώτης» δεν υιοθετεί τις απόψεις των σχολιαστών, οι οποίοι και είναι αποκλειστικά υπεύθυνοι για αυτές.