Quantcast

http://picasion.com/
http://picasion.com/
http://picasion.com/

Είστε για μια «πτήση» πάνω από την Καστανιά;


Έρχεται εβδομάδα καύσωνα... Απολαύστε!
Χτισμένη σε υψόμετρο 1.100 μέτρων στις πλαγιές του Βερμίου και σε απόσταση 17 χιλιομέτρων από την πόλη της Βέροιας η Καστανιά είναι ένα από τα ορεινότερα χωριά της.

Πήρε το όνομά της από τις πανύψηλες και ογκώδεις καστανιές που δέσποζαν στην περιοχή μέχρι το 1920.

Το 1951 κτίστηκε εκεί ο νέος ναός της Παναγίας Σουμελά, τον οποίο επισκέπτονται, ιδίως τον Αύγουστο, πλήθος προσκυνητών από την Ελλάδα και το εξωτερικό.

Πολλοί από εμάς την έχουμε επισκεφθεί, πόσοι όμως την έχουμε δει από ψηλά; Σήμερα ο Βασίλης Μήτκος μας δίνει την ευκαιρία να απολαύσουμε μια «πτήση» πάνω την υπέροχη Καστανιά, για μια απόδραση φυσικής δροσιάς με drone...

Δείτε το βίντεο:

5 σχόλια:

  1. Βλάχους έχει εκει στα ορεινά;

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. Η Καστανιά δεν είχε βλάχους,παλαιά είχε ντόπιους και μετά πρόσφυγες Πόντιους.

      Διαγραφή
  2. Πριν το 1926 δεν υπήρχε χωριό στην τοποθεσία. Μόνο μερικές καλύβες σαρακατσαναίων. Δεν υπήρχαν δένδρα , μόνο λιβάδια. Δεν υπήρξαν ντόπιοι κάτοικοι. Δεν υπάρχει προϋφιστάμενος του 1923 οικισμός, βάσει των στοιχείων της πολεοδομίας. Οικίσθηκε από το 1926 και μετά με πρόσφυγες ποντιακής καταγωγής και ως επί το πλείστον Σανταίους.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  3. Ωραίο το βίντεο αλλά Όχι με κλαρίνο!!!!!

    ΑπάντησηΔιαγραφή

Παρακαλούμε τα σχόλια να είναι σύντομα και να χρησιμοποιείτε nickname για τη διευκόλυνση του διαλόγου. Ο «Βεροιώτης» δεν υιοθετεί τις απόψεις των σχολιαστών, οι οποίοι και είναι αποκλειστικά υπεύθυνοι για αυτές.

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

ΔΗΜΟΦΙΛΕΙΣ ΑΝΑΡΤΗΣΕΙΣ