Quantcast

http://picasion.com/
http://picasion.com/
http://picasion.com/

Πώς διαμορφώθηκε το παζλ των βουλευτών στη Βόρεια Ελλάδα

Ποιοι εκλέχθηκαν την 25η Ιουνίου σε Ημαθία, Πέλλα και Πιερία
Τις ισορροπίες, τις ανατροπές και τις πρώτες εμφανίσεις στη διαμόρφωση του πολιτικού σκηνικού στην Κεντρική Μακεδονία έδειξαν οι κάλπες της 25ης Ιουνίου σε Ημαθία, Πέλλα και Πιερία. Και στις τρεις εκλογικές περιφέρειες η ΝΔ συγκέντρωσε ποσοστά άνω του 38% και συγκεκριμένα 39,20% στην Ημαθία, 38,37% στην Πέλλα και 38,8% στην Πιερία.

Στο στρατόπεδο του ΣΥΡΙΖΑ καταγράφηκε πτωτική πορεία από τις εκλογές του Μαΐου στην Ημαθία και την Πιερία, ήτοι 14,72% από 17,65% (εκλογές 21ης Μαΐου) και 13,63% από 15,33% (εκλογές Μαΐου). Ελαφριά ανάκαμψη σημειώθηκε στην Πέλλα, με 19,02% από 18,42% που κατέγραψε το κόμμα της αριστεράς στις 21 Μαΐου 2023.

Στην Ημαθία η Ελληνική Λύση κατέγραψε το δεύτερο μεγαλύτερο ποσοστό στην επικράτεια (8,22%), μετά τον νομό Έβρου, ενώ η ΝΙΚΗ κατέγραψε στην Πιερία το υψηλότερο ποσοστό με 9,15%.

Στο πεδίο των εδρών οι συσχετισμοί δεν άλλαξαν ιδιαίτερα μετά τις εκλογές της 25ης Ιούνη, καθώς φάνηκε η υπεροχή της ΝΔ στις εν λόγω εκλογικές περιφέρειες. Παράλληλα η κάλπη έδειξε ξανά μία έδρα για την Ελληνική Λύση στην Ημαθία, ενώ μία έδρα κατάφερε να κερδίσει η ΝΙΚΗ στην Πιερία, κάτι που δεν είχε καταφέρει στην προηγούμενη εκλογική διαδικασία.

Έτσι, σύμφωνα με τα επίσημα αποτελέσματα, η ΝΔ πέτυχε να εκλέξει τρεις βουλευτές στην Ημαθία, με τους τρεις τέως βουλευτές, Απόστολο Βεσυρόπουλο, Αναστάσιο Μπαρτζώκα και Λάζαρο Τσαβδαρίδη να επανεκλέγονται, ενώ στο κάδρο των βουλευτών του νομού μπήκε και ο Βασίλης Κοτίδης της Ελληνικής Λύσης, ο οποίος είχε ορκιστεί στην Βουλή με βάση το αποτέλεσμα που είχε προκύψει στις κάλπες της 21ης Μαΐου. Σοβαρό ήταν το πλήγμα για τον ΣΥΡΙΖΑ στον νομό Ημαθίας, καθώς ο Άγγελος Τόλκας δεν κατάφερε να επανεκλεγεί για δεύτερη φορά μετά τον Μάη. 

Διαβάστε τη συνέχεια στο www.makthes.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Παρακαλούμε τα σχόλια να είναι σύντομα και να χρησιμοποιείτε nickname για τη διευκόλυνση του διαλόγου. Ο «Βεροιώτης» δεν υιοθετεί τις απόψεις των σχολιαστών, οι οποίοι και είναι αποκλειστικά υπεύθυνοι για αυτές.

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

ΔΗΜΟΦΙΛΕΙΣ ΑΝΑΡΤΗΣΕΙΣ