Quantcast

http://picasion.com/
http://picasion.com/
http://picasion.com/

Παραιτήθηκε από υπουργός Προστασίας του Πολίτη ο Μηταράκης - Στη θέση του ο Γιάννης Οικονόμου

Ο υπουργός Προστασίας του Πολίτη, Νότης Μηταράκης, υπέβαλε την παραίτησή του για προσωπικούς λόγους στον πρωθυπουργό Κυριάκο Μητσοτάκη, η οποία έγινε αποδεκτή. Υπουργός Προστασίας του Πολίτη τοποθετείται ο νυν αναπληρωτής υπουργός Παιδείας, Θρησκευμάτων και Αθλητισμού, Γιάννης Οικονόμου.


Αναπληρωτής υπουργός Παιδείας, Θρησκευμάτων και Αθλητισμού, με αρμοδιότητα τα ζητήματα Αθλητισμού, τοποθετείται ο βουλευτής Κυκλάδων Γιάννης Βρούτσης.

Η ορκωμοσία των νέων υπουργών ενώπιον της Προέδρου της Δημοκρατίας, Κατερίνας Σακελλαροπούλου, θα πραγματοποιηθεί σήμερα, στις 19:00, στο Προεδρικό Μέγαρο.

«Απουσίαζε εκτός Αθηνών»

Πηγές από το Μέγαρο Μαξίμου ανέφεραν πως ο πρωθυπουργός ζήτησε την παραίτηση του Νότη Μηταράκη διότι «απουσίαζε εκτός Αθηνών τις τελευταίες ημέρες που δίνονταν μάχες στα πύρινα μέτωπα. Πρέπει όλοι να καταλάβουν πως όταν η χώρα δίνει μάχη σε ακήρυχτο πόλεμο, τα στελέχη της κυβέρνησης οφείλουν να είναι εκεί που πρέπει: στην πρώτη γραμμή».

Οι ίδιες πηγές πρόσθεταν ότι «έτσι θα γίνεται πλέον για όλους» και τόνιζαν πως ο πρωθυπουργός δεν θα ανεχθεί παρόμοιες συμπεριφορές.

Στην περίπτωση του κ. Μηταράκη βάρυναν τα πρόσφατα γεγονότα με την Εφιππη Αστυνομία, αλλά και με την Πανεπιστημιακή Αστυνομία, προσθέτουν οι πηγές από το Μαξίμου.

Πληροφορίες ανέφεραν από το πρωί ότι ο κ. Μηταράκης τις τελευταίες ημέρες βρίσκεται σε οικογενειακές διακοπές στην Πάτμο. Από το περιβάλλον του πρώην υπουργού επισημαίνεται πως ο ίδιος είχε ενημερώσει, πλην όμως κυβερνητικές πηγές υπογράμμιζαν ότι δεν νοείται κεντρικά κυβερνητικά στελέχη να απουσιάζουν από τις θέσεις τους την ώρα που εξελίσσεται μια τόσο δύσκολη μάχη με τις πυρκαγιές.

11 σχόλια:

  1. Ηταν στην Πατμο διακοπες.

    Ο Μητσοτακης του ειπε να γυρισει πισω.
    Η γυναικα του, του ειπε ,οτι εσκασε ολο το χρονο Αθηνα και θελει να παραμεινουν στο ομορφο νησι (γιατι πληρωσαν το αρμπιενμπι με αυστηρη πολιτικη ακυρωσης και δε θα επαιρναν πισω μια ,για την ακυρωση της Βιλας)

    Ακουσε την γυναικα του.

    Σοφη επιλογη.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  2. Μπράβο πρωθυπουργαρα τέτοια τάξη τέτοια αλφάδια δεν την έχω ξαναδεί!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  3. Καλά του έκανε ο Μητσοτάκης. Όχι σαν τον Τσίπρα που μετά τους 105 νεκρούς στο Μάτι έκανε διακοπές με το πούρο στο στόμα στο κότερο της Παναγοπούλου κι αυτοί οι άνθρωποι έχουν το θράσος να ασκούν κριτική.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. Εσύ, η, ΝέοΔημοκράτης εισαι, η, α νοητος (χωρίς νόηση) .
      Το πρώτο δεν αναιρεί το δεύτερο.

      Διαγραφή
  4. Της σημερινής «κόκκινης κάρτας» στον κ. Μηταράκη είχε προηγηθεί μία «κίτρινη». Να θυμίσουμε ότι ο Κυριάκος Μητσοτάκης είχε «αδειάσει» τον πρώην πια υπουργό Προστασίας Πολίτη, όταν εκείνος είχε μιλήσει για σύσταση έφιππης ομάδας στην Ελληνική Αστυνομία. Άλλωστε, από το βράδυ της επανεκλογής του στις 25 Ιουνίου 2023, ο Κυριάκος Μητσοτάκης είχε προειδοποιήσει ότι τέτοιες συμπεριφορές δε θα γίνονται ανεκτές και πως μοναδικός στόχος είναι η σκληρή δουλειά και η τήρηση του προγράμματος της Νέας Δημοκρατίας.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. Ο Κυριάκος επέλεξε για πολιτικό προϊστάμενο της
      Πυροσβεστικής, λιμενικού και αστυνομίας, έναν, που την ώρα που καίγεται το 10% της Ρόδου, ο μισός Νόμος Μαγνησίας μαζί με το δεύτερο μεγαλύτερο πολεμικό αεροδρόμιο της χώρας, και τα Δερβενοχωρια αυτός βάζει λάδι Νο 30 στη πλάτη της γυναίκας στη Πάτμο μην καεί από τον ήλιο.
      Οποίος νομίζει ότι δεν έχει ευθύνη ο πρωθυπουργός, αλλά έχει ο υπουργός ειναι
      α) Νέο Δημοκράτης
      β) α νοητος (χωρίς νόηση)

      p. s. το πρωτο, δεν αναιρεί, το δεύτερο

      Διαγραφή
  5. Τα παιδιά που εισήχθησαν στην πανεπιστημιακή αστυνομία έμαθε κάνεις που κατέληξαν.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. Παρακολουθώ ΣΚΑΙ θα το αναφέρει σίγουρα.

      Διαγραφή
  6. Είδαμε και τα αποτελέσματα των υπολοίπων στις θέσεις τους! Για τα μάτια του κόσμου και οι παραιτήσεις και οι δηλώσεις ετοιμότητας και σχεδιασμού κτλ κτλ. Οι δουλεια των πολιτικων είναι να δίνουν εντολές σχεδιασμού αντιμετώπισης κρίσεων στους ειδικούς, επιστήμονες κτλ να διαθέτουν το χρήμα και ισως να έχουν κάποιο λόγο πιο σχέδιο θα υλοποιηθεί. Φυσικά όλα αυτά πριν τον " πόλεμο" και πριν σκάσουν τα πυρομαχικά ή τα καύσιμα ή τα δάση ρε ...ντενεκεδες!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  7. Κάνουν τετοια λαθη οι Άριστοι;

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  8. Μητσοτάκης Α.Ε , οι άνθρωποι του περιβάλλοντος του προέδρου της Α.Ε δεν αφήνουν να ξεφύγει καμία θέση, καμία δουλειά. Εγώ ρητορικα θα ρωτήσω αφενός εάν η Νέα Δημοκρατία δεν έχει άλλους βουλευτές προς αξιοποίηση και τοποθετούνται οι ίδιοι και ίδιοι; και αφετέρου όλοι εσείς οι βουλευτές ιδιαίτερα που περιμένετε εναγωνίως μήπως η επόμενη είναι η δική σας σειρά, δεν ντρέπεστε να δέχεστε το ξεπούλημα των πάντων για τα 8.000, για μερικές δουλίτσες και τα φώτα της δημοσιότητας; ή ιστορία θα σας γράψει με μελανά γράμματα διότι έχετε ίδιοι γίνει συν αυτουργοί στην αλλοίωση της παράταξης αλλά κυρίως στο ξεπούλημα του εθνικού πλούτου.

    ΑπάντησηΔιαγραφή

Παρακαλούμε τα σχόλια να είναι σύντομα και να χρησιμοποιείτε nickname για τη διευκόλυνση του διαλόγου. Ο «Βεροιώτης» δεν υιοθετεί τις απόψεις των σχολιαστών, οι οποίοι και είναι αποκλειστικά υπεύθυνοι για αυτές.

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

ΔΗΜΟΦΙΛΕΙΣ ΑΝΑΡΤΗΣΕΙΣ