Φέρνουμε την θάλασσα στο πιάτο μας με αρωματικό μυδοπίλαφο!
Επιμέλεια: Γιώργος Μεταξάς
Μυδοπίλαφο. Αυτό το θεσπέσιο φαγητό που η γεύση του θυμίζει μόνο καλοκαίρι, θάλασσα και ουζάκι. Σίγουρη παραγγελία στο ουζερί και ιδανικό, όχι μόνο για μεζέ ή ορεκτικό αλλά και για κυρίως πιάτο.
Ο σεφ του veriotis.gr Γιώργος Μεταξάς, μας προτείνει μια κλασική συνταγήτου για μυδοπίλαφο για να απολαύσουμε με το ουζάκι μας και να φέρουμε το καλοκαίρι και την θάλασσα στο πιάτο μας.
Δείτε τα υλικά και την συνταγή:
Υλικά
Για το πιλάφι
2 -1/2 φλ. ρύζι νυχάκι
1 φλ. ελαιόλαδο
1 κρεμμύδι ψιλοκομμένο
1 ζωμό λαχανικών
1 λίτρο ζεστό νερό
φρεσκοτριμμένο πιπέρι
λίγο άνηθο ψιλοκομμένο
2-3 φρέσκα κρεμμυδάκια ψιλοκομμένα
Για τα μύδια
1 κιλό φρέσκα μύδια με το κέλυφος
¼ φλ. ελαιόλαδο
10 ντοματίνια
2 σκ. σκόρδο ψιλοκομμένο
1 πιπεριά πράσινη ψιλοκομμένη
1/2 φλ. ούζο
Καθαρίζουμε πρώτα τα μύδια. Τα τρίβουμε εξωτερικά με βούρτσα ή συρμάτινο σφουγγάρι να καθαρίσει το κέλυφος. Αφαιρούμε το μουστάκι τραβώντας το. Όσα μύδια είναι μισάνοιχτα ή με σπασμένο κέλυφος τα πετάμε. Τα μύδια που θα μπουν στο φαγητό, πρέπει να είναι ερμητικά κλειστά, δείγμα φρεσκάδας.
Κρατάμε τα μισά μύδια χωριστά σε ένα μπολ. Σε ένα βαθύ τηγάνι προσθέτουμε λίγο ελαιόλαδο και σοτάρουμε το ψιλοκομμένο σκόρδο, την πιπεριά και τα ντοματίνια για 2-3 λεπτά. Σβήνουμε με το ούζο και αφού εξατμιστεί το αλκοόλ προσθέτουμε τα μισά μύδια με το κέλυφος. Σκεπάζουμε με καπάκι και αφήνουμε για 3 λεπτά περίπου να αχνιστούν και να ανοίξουν τα μύδια. Κουνάμε μια δυο φορές δυνατά το τηγάνι. Όσα μύδια δεν ανοίξουν μετά από αυτή την διαδικασία τα πετάμε. Βγάζουμε τα μύδια σε μπολ. Αφαιρούμε το κέλυφος και κρατάμε τη ψίχα. Φυλάμε τα υπόλοιπα υλικά του τηγανιού για το πιλάφι.
Σε πλατιά κατσαρόλα ζεσταίνουμε το ελαιόλαδο και σοτάρουμε το κρεμμύδι για λίγα λεπτά. Προσθέτουμε το ρύζι και σοτάρουμε για 2-3 λεπτά να γυαλίσει. Προσθέτουμε τον ζωμό λαχανικών και 1λίτρο ζεστό νερό. Προσθέτουμε όλα τα υλικά του τηγανιού εκτός από τα μύδια. Ανακατεύουμε και σιγοβράζουμε σε χαμηλή φωτιά με καπάκι για 8-10 λεπτά.
Τότε προσθέτουμε τη ψίχα από τα μύδια και το ψιλοκομμένο φρέσκο κρεμμύδι. Ανακατεύουμε ελαφρά και μπήγουμε στην επιφάνεια τα φρέσκα μύδια με το κέλυφος. Τρίβουμε πιπέρι και ξαναβάζουμε το καπάκι. Σιγοβράζουμε εωσότου ανοίξουν τα μύδια. προαιρετικά μπορούμε να προσθέσουμε και κρόκο Κοζάνης.
Εγγραφή σε:
Σχόλια ανάρτησης (Atom)
ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ
ΔΗΜΟΦΙΛΕΙΣ ΑΝΑΡΤΗΣΕΙΣ
-
H κηδεία του θα γίνει την Παρασκευή 15 Νοεμβρίου και ώρα 12:00 μ.μ. στον Ιερό Ναό του Αγίου Γεωργίου στο
-
Ζωή και θάνατος… από τη μάνα - Απαλλάχθηκε ο πατέρας Καρπός ανεπιθύμητης εγκυμοσύνης φαίνεται πως ήταν το
-
Έφυγε από την ζωή η Σταυρούλα Διακουμάκου. Η κηδεία της εκλιπούσης θα γίνει την Παρασκευή 15 Νοεμβρίου 2024 και ώρα 14:30, από τον Ιερό
-
Με απόλυτη επιτυχία και πολύ μεγάλη συμμετοχή 1225 επιχειρηματιών του Νομού Ημαθίας, πραγματοποιήθηκαν την Κυριακή 17 Νοεμβρίου
-
Η λίμνη στον "Ντβολιώτικο λάκκο" λίγο έξω από τα Ριζώματα είναι μια γωνιά φυσικής ομορφιάς που μοιάζει βγαλμένη από σκηνή
-
Ασύλληπτη τραγωδία στο τροχαίο δυστύχημα που σημειώθηκε το βράδυ του Σαββάτου στο κέντρο της Θεσσαλονίκης. Σύμφωνα με πληροφορίες,
-
Ιδιαίτερη προσοχή χρειάζεται τις βραδινές ώρες λίγο έξω από τη Βέροια (στην περιοχή του «Φέρωνα» - Οδός Σάμου και Χρυσογόνου), καθώς
-
«Έφυγε» από την ζωή σε ηλικία 72 ετών η Βενετία Τζήμα. Η εκλιπούσα ταξίδεψε για την «Γειτονιά των Αγγέλων», βυθίζοντας στην θλίψη τα
-
Έφυγε από την ζωή σε ηλικία μόλις 38 ετών η Αλεξάνδρα Ουλούμη. Η κηδεία της εκλιπούσης θα γίνει την Τρίτι 12 Νοεμβρίου 2024 και ώρα
-
«Έφυγε» από την ζωή σε ηλικία 75 ετών ο Γεώργιος Δημοσ. Γκαλαΐτσης. Ο εκλιπών ταξίδεψε για την «Γειτονιά των Αγγέλων», βυθίζοντας στην
Δεν υπάρχουν σχόλια:
Δημοσίευση σχολίου
Παρακαλούμε τα σχόλια να είναι σύντομα και να χρησιμοποιείτε nickname για τη διευκόλυνση του διαλόγου. Ο «Βεροιώτης» δεν υιοθετεί τις απόψεις των σχολιαστών, οι οποίοι και είναι αποκλειστικά υπεύθυνοι για αυτές.