Quantcast

http://picasion.com/
http://picasion.com/
http://picasion.com/

Μαρτύριο, δίχως τέλος! Οδοιπορικό του veriotis.gr στον «Γολγοθά» της Εθνικής Οδού

Που θα πάει αυτή η κατάσταση; Πότε επιτέλους θα τελειώσουν τα έργα; Ως πότε θα κάνουμε 3 ώρες για να πάμε σε μια παραλία της Πιερίας;

Κάθε Σαββατοκύριακο τα ίδια και τα ίδια. Έχει μαλλιάσει η γλώσσα μας να τα λέμε, αλλά δυστυχώς, δεν ιδρώνει το αυτί κανενός! 

Κάθε πολίτης που θέλει να πάει από τη Βέροια ή την Θεσσαλονίκη σε κάποια κοντινή παραλία της Πιερίας αναγκάζεται να ανέβει τον δικό του «Γολγοθά». Και αυτό γιατί διενεργούνται εργασίες τόσο επάνω στην Εθνική οδό όσο και στο τούνελ της Κατερίνης, με αποτέλεσμα να δημιουργούνται ουρές χιλιομέτρων, με τους οδηγούς να βιώνουν μια απίστευτη ταλαιπωρία. 

Τα έργα κρατάνε πολλούς μήνες και δεν λένε να τελειώσουν. Δεν είναι υπερβολή να αναφέρουμε πως για να μεταβεί κάποιος από τη Βέροια μέχρι τον Πλαταμώνα, μπορεί να κάνει ακόμα και 3 ώρες. Ναι, καλά διαβάσατε! Ειδικά μετά τα διόδια του Αιγινίου, η κατάσταση είναι τραγική. Οι τρεις λωρίδες σταδιακά γίνονται δύο και σε κάποια στιγμή μόλις μια, ενώ αντίστοιχη είναι και η εικόνα στο τούνελ της Κατερίνης. 

Κι όλα αυτά, ενώ απαιτείται να πληρώσεις 1,20 ευρώ στα διόδια των Μαλγάρων (αν έρχεσαι από την Θεσσαλονίκη), 2,20 ευρώ στα διόδια του Αιγινίου και 3,20 στα διόδια της Λεπτοκαρυάς. Κι αν συνυπολογίσουμε και τον γυρισμό, τότε μιλάμε για συνολικό κόστος 13,20 ευρώ (πάνε-έλα!). 

Η οργή των οδηγών είναι πολύ μεγάλη. Μάταια προσπαθεί να βοηθήσει την κατάσταση η Τροχαία, η οποία κάνει ότι μπορεί, αλλά δυστυχώς αυτό δεν αρκεί. Οι πολίτες είναι αγανακτισμένοι και ζητούν άμεση λύση του προβλήματος. 

Δυστυχώς, κάθε Σαββατοκύριακο ο λαός της Κεντρικής Μακεδονίας υποφέρει από τις ατελείωτες ουρές των οχημάτων μέσα σε πολύ υψηλές θερμοκρασίες. «Πότε επιτέλους θα τελειώσουν αυτά τα έργα;» είναι η μόνιμη ερώτηση των οδηγών, χωρίς ωστόσο κανείς να ενημερώνει επισήμως για την πορεία των εργασιών...

8 σχόλια:

  1. Δυστυχώς η τροχαία δεν κάνει τίποτε.καθονται σε ακαιρα σημεία και κοιτάζουν τα αυτοκίνητα που περνούν.θα μπορούσαν να κόβουν κ@λους οδηγών που κινούνται στην τρίτη λωρίδα μέχρι την τελευταία στγμη μολονοτι η σχετική πινακίδα τους πληροφόρησε πριν από 600 μέτρα ότι οι τρεις λωρίδες γίνονται μια....

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. Μέχρι και το τελευταίο μέτρο πριν το τέλος της λωρίδας έχει δικαίωμα να κινηθεί το όχημα.
      Δεν υπάρχει πρόστιμο για αυτό που λες διότι δεν είναι παράνομο.

      Διαγραφή
    2. Προς τον 4.58

      Μην καθεσαι αλλο στη Βεροια.
      Κατευθειαν Αθηνα συμβουλος οδικης ασφαλειας.

      Διαγραφή
  2. Τα βλέπουν αυτα οι Βορειο Μακεδόνες (είμαι ΣΥΡΙΖΑ) και γελάνε με τα χάλια μας.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. Αστούς να γελάνε βοριομακεδονες είναι με σλαβική γλώσσα και καταγωγή,Μακεδόνες δεν θα γίνουν ποτέ.

      Διαγραφή
  3. Το θέμα είναι ότι εδώ και 6 χρόνια που γίνονται τα έργα πληρώνουμε διόδια για να την διορθώσουν, είναι να κλαις, μήπως θα πρέπει να κάνουμε μαζικές μυήσεις στον ιδιώτη που εκμεταλλευεται τον δρόμο?

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. Τα έργα, διαβάζω σε διάφορες ιστοσελίδες, ΔΕΝ είναι του ιδιώτη, είναι του Ελληνικού Δημοσίου. Οπότε τις μηνύσεις προς το Υπουργείο

      Διαγραφή
    2. Τα έργα στο τουνελ ξεκίνησαν Απρίλη του 2022.... Τα 6 χρόνια εσυ που τα είδες? Ότι να' ναι λέει ο καθένας....

      Διαγραφή

Παρακαλούμε τα σχόλια να είναι σύντομα και να χρησιμοποιείτε nickname για τη διευκόλυνση του διαλόγου. Ο «Βεροιώτης» δεν υιοθετεί τις απόψεις των σχολιαστών, οι οποίοι και είναι αποκλειστικά υπεύθυνοι για αυτές.

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

ΔΗΜΟΦΙΛΕΙΣ ΑΝΑΡΤΗΣΕΙΣ