Quantcast

http://picasion.com/
http://picasion.com/
http://picasion.com/

Η πορεία της ΝΔ στην Ημαθία: Από το 46% του Καραμανλή, στο ιστορικό χαμηλό του 21% και η απογείωση με Μητσοτάκη

Από το 2012 που ανέλαβε την κυβέρνηση ο Αντώνης Σαμαράς μέχρι το 2027 που θα ξαναγίνουν βουλευτικές εκλογές, η ΝΔ θα βρίσκεται στην εξουσία συνολικά 11 χρόνια. Μοναδική εξαίρεση τα 4,5 χρόνια που διακυβέρνησε την χώρα ο ΣΥΡΙΖΑ. 

Μετά την μεταπολίτευση η ΝΔ, σε επίπεδο νομού, κατέγραφε πάντα υψηλά ποσοστά. Έφτασε να ξεπερνάει ακόμα και το 40%, ενώ η μοναδική χρονιά που έπεσε σε πολύ χαμηλό ποσοστό ήταν στις εκλογές του 2012, τότε στην εποχή των μνημονίων, που είχε σχηματιστεί τριτοκομματική κυβέρνηση (ΝΔ, ΠΑΣΟΚ, ΔΗΜΑΡ).

Ειδικότερα το 2004 όταν ο Κωνσταντίνος Καραμανλής ορκίστηκε πρωθυπουργός, με κεντρικό σύνθημα της επανίδρυση του κράτους, η ΝΔ στην Ημαθία είχε λάβει το εξωφρενικό ποσοστό του 46,47%. Από εκεί και πέρα άρχισε η πτώση...

Το 2007, παρ' όλη την νέα μεγάλη νίκη του κόμματος, το ποσοστό έπεσε στο 37,10%, ενώ το 2012 επί Σαμαρά, καταγράφηκε το μικρότερο ποσοστό ever με 21,39%. Έναν μήνα αργότερα, στις επαναληπτικές εκλογές, η ΝΔ αύξησε και πάλι τα ποσοστά της στο 30,16%. 

Στις εκλογές του 2015, όπου ο ΣΥΡΙΖΑ ανέλαβε την εξουσία, η ΝΔ στο νομό Ημαθίας έλαβε 27.56%. Η απογείωση των ποσοστών ήρθε πάλι με τον Κυριάκο Μητσοτάκη στο τιμόνι της παράταξης. Στις εκλογές του Μαΐου 2023, η Ημαθία «βάφτηκε» μπλέ με το ποσοστό να απογειώνεται στο 40,87% και στις εκλογές της 25ης Ιουνίου στο 39,18%.

12 σχόλια:

  1. Ενας τρόπος να δώσεις μια λογική εξήγηση ,για το γεγονός οτι στίς εκλογές του 2023 βάφτηκε μπλε ολόκληρος ο χάρτης της Ελλάδος είναι,μια φωτογραφία του αρχηγού του δεύτερου κόμματος.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. Λάθος φωτό του πρωθυπουργού, η ομοιότητα του με κωμικό αστέρα δίνει μια εξήγηση όπως λες για την στρουμφοχωρα. Δεν μπορείς να πεις μου φαίνεται πιο λογική η εξήγηση αυτή.

      Διαγραφή
    2. Προς τον 5.19

      Εχεις δικιο.

      Ο Λαος επελεξε αυτον που του θυμιζει κωμικο ηθοποιο,οχι αυτον που του θυμιζει τον Αρτεμη Ματσα.

      Θα φαει μαυτρο ο συριζα μεχρι να στανιαρει στο 3%
      Την ρουφιανια πολλοι ηγαπησαν,τον ΡΟΥΦΙΑΝΟ κανεις.

      p.s. QUIZ
      οταν βλεπεις δυο φωτογραφιες ,μητσοτακη και τσιπρα, και πρεπει να επιλεξεις τον προδοτη πια διαλεγεις?

      Διαγραφή
    3. Αυτόν που έχει οικογενειακή προϊστορία.

      Διαγραφή
  2. Δεν λέω ωραίο χρώμα το μπλε
    Άλλα
    Το κόκκινο με μίξη πρασίνου και έναν ανεξάρτητο Έλληνα που βρήκε ένα σπαρτιατικο κράνος την ώρα που έπλεε Προς την ελευθερία τι χρώμα βγάζει??????????

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. Χρώμα κατρουγκαλε με μιξη λοβερδε και λίγο καμμένο κασιδιαρε με πολλή αγάπη χωρίς να ξεχάσουμε το τζημερικο,μάλλον με πέντε ταληρα μας δίνει φιλελεύθερο μπλε.

      Διαγραφή
  3. Κάποιος μίλησε για δίποδα που ψήφισαν συριζα. Από το 46,47% μέχρι το 21,39% και λίγο αργότερα 27,56% που είχαν ψηφίσει ΝΔ, και τώρα πάνω από 40% δεν είναι λίγο πολλά τα ΔΙΠΟΔΑ, διποδε σχολιαστή;

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. Διευκρίνιση το 47,46% του Κώστα μέχρι το 21,39% του Σαμαρά.

      Διαγραφή
  4. eem!!οταν σου λεει αυτο το προιον ειναι τωρα 40%φθηνοτερα και με κουπονι στο ταμειο αλλο 10% φθηνοτερο---τι τιμη
    καταλαβες??πεσ μας

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. Εσύ πεσ μας που το βρήκες 40% φτηνότερο και με άλλα 10% έκπτωση eeeeemmm.

      Διαγραφή
  5. Η δεξιά και η άκρο δεξιά στην Ημαθία είναι η πρώτη δύναμη.

    ΑπάντησηΔιαγραφή

Παρακαλούμε τα σχόλια να είναι σύντομα και να χρησιμοποιείτε nickname για τη διευκόλυνση του διαλόγου. Ο «Βεροιώτης» δεν υιοθετεί τις απόψεις των σχολιαστών, οι οποίοι και είναι αποκλειστικά υπεύθυνοι για αυτές.

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

ΔΗΜΟΦΙΛΕΙΣ ΑΝΑΡΤΗΣΕΙΣ