Quantcast

http://picasion.com/
http://picasion.com/
http://picasion.com/

Παρουσιάστηκαν τα έργα αστικής ανάπτυξης στην Κεντρική Μακεδονία - Δύο σε Βέροια και Νάουσα


Τα έργα που υλοποιήθηκαν στο πλαίσιο του προγράμματος Βιώσιμης Αστικής Ανάπτυξης της Περιφέρειας Κεντρικής Μακεδονίας, στους Δήμους που συμμετείχαν, παρουσιάστηκαν στο Μέγαρο Θεσσαλονίκης, σε μια εκδήλωση με θέμα «Αστική Ανάπτυξη - Αναβαθμίζουμε τις Πόλεις μας».

Πρόκειται για έργα και δράσεις που υλοποιήθηκαν στο πλαίσιο του ΕΣΠΑ της Περιφέρειας Κεντρικής Μακεδονίας, στον τομέα της αστικής ανάπτυξης, ενώ παράλληλα έγινε και ενημέρωση για τα οφέλη τους στην κοινωνία της Κεντρικής Μακεδονίας, καθώς και η ανάλυση του σχεδιασμού του νέου ΕΣΠΑ της Π.Κ.Μ., από τον Περιφερειάρχη Απόστολο Τζιτζικώστα.


Μεταξύ των έργων, παρουσιάστηκαν και αυτά που πραγματοποιήθηκαν στην Ημαθία και συγκεκριμένα στην Βέροια και τη Νάουσα και πρόκειται για:

Βέροια: Βιοκλιματικό πολιτιστικό δίκτυο διαδρομών και ψηφιακές υπηρεσίες τουριστικής προβολής της πόλης.

Νάουσα: Νέος φωτισμός στην πόλη και προώθηση των εναλλακτικών τρόπων μετακίνησης.


Στο φουαγιέ του Μεγάρου Μουσικής Θεσσαλονίκης, όπου πραγματοποιήθηκε η εκδήλωση, λειτουργεί έκθεση φωτογραφικού και οπτικοακουστικού υλικού, με αντικείμενο την αποτύπωση της εξέλιξης των συγχρηματοδοτούμενων έργων και δράσεων και την ανάδειξη των αποτελεσμάτων και ωφελειών από τα ευρωπαϊκά προγράμματα στην Περιφέρεια Κεντρικής Μακεδονίας τα τελευταία χρόνια.

Παρεμβάσεις στην εκδήλωση πραγματοποίησαν επίσης ο Πρόεδρος της ΚΕΔΕ, Δήμαρχος Αμπελοκήπων - Μενεμένης Λάζαρος Κυρίζογλου, ο Πρόεδρος της ΠΕΔΚΜ, Δήμαρχος Πυλαίας - Χορτιάτη Ιγνάτιος Καϊτεζίδης, το Στέλεχος της Αστικής Αρχής της Μητροπολιτικής Θεσσαλονίκης Κωνσταντία Μπέσσα, η Διευθύντρια Ερευνών ΙΜΕΤ/ΕΚΕΤΑ Γεωργία Αϋφαντοπούλου, και ο Πρόεδρος του ΤΕΕ/ΤΚΜ Γιώργος Τσακούμης.

5 σχόλια:

  1. Οι γειτονικες πολεις κανουν παπαδες(η Κατερινη εκανε εξωτερικη περιφερειακη ,που η Βεροιωτες δε θα τη δουμε ουτε σε 50 χρονια!)και εμεις καναμε βιοκλιματιοκες διαδρομες (?)και τουριστικη προβολη(των βιοκλιματικων διαδρομων?).
    Στις δημοσιες επενδυσεις, υποδομων αναπτυξιακων η Βεροια και η Ημαθια ειναι πισω.

    Ακομη και απο το Κιλκις.
    Δε χρειαζομαστε εκδηλωσεις και μακετες.
    Οσοι ζουμε τα τελευταια 30 χρονια στη πολη το βλεπουμε.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  2. Συμφωνώ με τον ανώνυμο 7:02 μμ Η Βέροια δεν έχει πάρει οικονομική ενίσχυση σε σχέση με άλλες πόλεις που γίνανε πολύ καλές υποδομές όχι μόνο για το βιοτικό επίπεδο των δημοτών αλλά και στην αύξηση του τουρισμού προσφέροντας ανάπτυξη στην δημόσια ζωή των τοπικών κοινωνιών.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  3. Νομίζω ότι προέχει η ασφαλτόστρωση ΟΛΩΝ των δρόμων της Βέροιας. Έχουμε καταστρέψει τα αυτοκίνητά μας.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  4. Όλα τα έργα εξαιρετικά κάνουμε σταθερά βήματα μπροστά μέσα σε μια τετραετία έχει αλλάξει η εικόνα της πόλης μας και έχει αναδειχθεί

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  5. 22 Ιουλίου 2023 στις 4:13 μ.μ. η ζέστη ειναι που σε πείραξε ή ήπιες πάρα πολύ;

    ΑπάντησηΔιαγραφή

Παρακαλούμε τα σχόλια να είναι σύντομα και να χρησιμοποιείτε nickname για τη διευκόλυνση του διαλόγου. Ο «Βεροιώτης» δεν υιοθετεί τις απόψεις των σχολιαστών, οι οποίοι και είναι αποκλειστικά υπεύθυνοι για αυτές.

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

ΔΗΜΟΦΙΛΕΙΣ ΑΝΑΡΤΗΣΕΙΣ