Quantcast

http://picasion.com/
http://picasion.com/
http://picasion.com/

Έντονο παρασκήνιο στον ΣΥΡΙΖΑ Ημαθίας - Το ομιχλώδες τοπίο και η εκλογή του νέου αρχηγού

«Κεραυνός εν αιθρία» έπεσε στην Νομαρχιακή Επιτροπή του ΣΥΡΙΖΑ Ημαθίας μετά την ξαφνική παραίτηση του Αλέξη Τσίπρα από την αρχηγεία του κόμματος. Στην αρχή υπήρξε «παγωμάρα» μεταξύ των στελεχών, ενώ στην συνέχεια τα τηλέφωνα και οι ανταλλαγές μηνυμάτων πήραν «φωτιά». 

Στα τοπικά στελέχη υπήρξε διχογνωμία, όσον αφορά την ορθότητα της απόφασης αυτής, αν και τελικά όλοι κατανόησαν πως ήταν μια προσωπική επιλογή του απερχόμενου Πρόεδρου που θα πρέπει να γίνει σεβαστή απ' όλους. 

Πάντως, δεν ήταν και λίγοι εκείνοι που εξέφρασαν (ακόμα και δημόσια) τον προβληματισμό τους που αποχωρεί ο Αλέξης Τσίπρας από την ηγεσία μετά από 15 ολόκληρα χρόνια.

Και τώρα τι γίνεται;

Μόλις λίγες ημέρες μετά την παραίτηση Τσίπρα και ήδη στους τρεις μεγάλους δήμους της Ημαθίας (Βέροια, Αλεξάνδρεια, Νάουσα), μεταξύ των μελών και των φίλων του ΣΥΡΙΖΑ υπάρχει σκεπτικισμός για το μέλλον. Όλοι αναρωτιούνται για τις επόμενες κινήσεις του κόμματος και το κυριότερο, ποιος θα ηγηθεί.

Αποδέκτες πολλών μηνυμάτων από την τοπική κοινωνία είναι οι έξι πολιτευτές που σήκωσαν το βάρος αυτής της δύσκολης εκλογικής αναμέτρησης. 

Τα μηνύματα που έρχονται από τη βάση είναι να τρέξουν γρήγορα οι διαδικασίες, ώστε να δημιουργηθεί ένα ισχυρό κόμμα που θα σταθεί απέναντι στη ΝΔ και θα βρεθεί και πάλι σε τροχιά εξουσίας. 

Αχτσίογλου, Χαρίσης, Τσακαλώτος, Πολάκης ή Δούρου;

Ήδη στην πολιτική πιάτσα της Ημαθίας, τα πρώτα ονόματα των υποψηφίων έχουν πέσει στο τραπέζι. Αχτσίογλου, Χαρίσης, Τσακαλώτος, Πολάκης και Δούρου είναι τα φαβορί, με τα μέλη του ΣΥΡΖΑ στην Ημαθία να εκφράζουν σε ιδιωτικές συνομιλίες τα επιχειρήματά τους, υπέρ ή κατά των συγκεκριμένων υποψηφιοτήτων. 

Οι αποφάσεις του ΣΥΡΙΖΑ θα επηρεάσουν και τις δημοτικές/περιφερειακές εκλογές

Μπορεί στον Αριστερό χώρο να υπάρχει αναβρασμός και πυρετώδεις συνομιλίες, ωστόσο το αποτύπωμα που θα αφήσει η εσωκομματική διαδικασία στον ΣΥΡΙΖΑ, είναι πιθανό να επηρεάσει και τις εκλογές στον Δήμο Βέροιας, αλλά και στην Περιφερειακή Ενότητα Ημαθίας. 

Απομένουν μόλις 100 ημέρες για τις αυτοδιοικητικές εκλογές και μόλις δύο μήνες πριν την κατάθεση των υποφηφιοτήτων. Το ζητούμενο δεν είναι ποιος θα κατέβει για υποψήφιος δήμαρχος, αλλά και τι γραμμή θα ακολουθήσουν οι υποψήφιοι δημοτικοί σύμβουλοι που προέρχονται από τον ΣΥΡΙΖΑ. 

Το ομιχλώδες τοπίο

Το μόνο σίγουρο είναι πως όσο οδεύουμε προς τις εκλογές της 8ης Οκτωβρίου, το πολιτικό θερμόμετρο θα ανεβαίνει κατακόρυφα και οι εξελίξεις στον ΣΥΡΙΖΑ θα ανακατέψουν την τράπουλα της κεντροαριστεράς που δείχνει να βαδίζει προς το παρόν σε ομιχλώδες τοπίο.

8 σχόλια:

  1. Το μαγαζί που λέγονταν ΣΥΡΙΖΑ πάει τελείωσε μία για πάντα.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  2. Πρόεδρε φύγε με φόρα

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  3. Σύντροφοι σας το είχαμε πει.
    Το ΣΥΡΙΖΑ τον έφεραν για να κλείσουν εθνικές υποθέσεις που δεν μπορούσαν να κλείσουν με άλλα κόμματα.
    Έτσι πρόθυμα κάνατε την αισχρή συμφωνία των Πρεσπών, αλλά δεν προλάβατε τις άλλες. Τώρα σας εξέθεσαν χωρίς δυσκολία, βοηθήσατε και εσείς σε αυτό και τέλος το παραμύθι.
    Σας αρέσει δεν σας αρέσει έτσι έχουν τα πράγματα.
    Και μαζί σας πάει και η αριστερά στην Ελλάδα για πολλά χρόνια. Αυτά πετύχατε Σύντροφοι με την πρώτη φορά Αριστερά. Τόσο απλά.
    Διαλύστε το γρήγορα γιατί χάνετε χρόνο και εμείς χρήματα, (την επιδότηση του κόμματος).

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  4. Παλικάρια εκεί στο ΣΎΡΙΖΑ δεν βλέπετε ότι το κόμμα διαλύθηκε; με ευθύνη του Αλέξη σας ;
    Οδηγείστε στις αυτοδιοικητικές εκλογές σε 3 μήνες με 2 μήνες διακοπών του κόσμου, χωρίς αρχηγό, χωρίς δομημένο κομματικό μηχανισμό, χωρίς σχέδιο και όραμα.
    Ο Καπετάνιος την έκανε πρώτος απο το πλοίο που βουλιάζει .
    Και εσείς θέλατε να τον πλασάρετε χωρίς ντροπή σαν (τον νεο Καποδίστρια!!! ). Ντροπή.
    Μόνο που ο παλιός Καποδίστριας (έπεσε) ασκώντας πολιτική και δεν την κοπάνισε στο ποιο κρίσιμο σημείο της πορείας του.
    Για αυτό σεβασμό και σιωπή, πολύ σιωπή. Ερασιτέχνες.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. Μεγάλη στεναχώρια έχεις που δεν θα βγάλει δημάρχους ο σύριζα,όσο για τον Καποδίστρια ,δεν έπεσε ασκώντας πολιτική,αλλά τον φάγανε τα κοράκια που οι κληρονόμοι τους κυβέρνησαν από τότε μέχρι σήμερα . Τοτε σκότωναν με πιστόλι ελήψη ΜΜΕ τώρα με τις πιστόλες Σκάι,αντένα,σταρ,μεγα κτλ δεν χρειάζονται ούτε σφαίρες ούτε αίματα.

      Διαγραφή
    2. Στον (Ανώνυμος3 Ιουλίου 2023 στις 12:10 π.μ.)
      Στον αγώνα έπεσε ο Καποδίστριας... αν είχε παραιτηθεί όπως ο Αλέξης σου θα είχε γλιτώσει.

      Διαγραφή
    3. σιωπή, πολύ σιωπή σύντροφε

      Διαγραφή
  5. Ο Συριζα δε πεθανε με το 17%.

    Στις ευρωεκλογες ειναι η ταφοπλακα που θα τον περασει ακομη και ο Βελοπουλος(οχι μονο στην Ημαθια αλλα πανελαδικα).

    Η πλακα ειναι οτι θα τον περασει, γιατι θα πεσει ο συριζα,οχι γιατι θα ανεβει ο Βελοπουλος.

    ΑπάντησηΔιαγραφή

Παρακαλούμε τα σχόλια να είναι σύντομα και να χρησιμοποιείτε nickname για τη διευκόλυνση του διαλόγου. Ο «Βεροιώτης» δεν υιοθετεί τις απόψεις των σχολιαστών, οι οποίοι και είναι αποκλειστικά υπεύθυνοι για αυτές.

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

ΔΗΜΟΦΙΛΕΙΣ ΑΝΑΡΤΗΣΕΙΣ