Quantcast

http://picasion.com/
http://picasion.com/
http://picasion.com/

Νταούκας για Ροδάκινα μεταποίησης: Από ευλογία της Ημαθίας έγιναν οργή και οικονομική καταστροφή

Οι βιομηχανίες κομπόστας πρέπει άμεσα να μοιράσουν τα κέρδη τους στους παραγωγούς γιατί σε διαφορετική περίπτωση «το εθνικό προϊόν, βιομηχανικό ροδάκινο τελειώνει για όλους» αναφέρει σε επιστολή του το μέλος της Εθνικής Επιτροπής της ΕΘΕΑΣ για το βιομηχανικό ροδάκινο, βερίκοκο και αχλαδιού, Στέφανος Νταούκας. Αναλυτικά το άρθρο:

«Η αξία πώλησης στην αγορά της κομπόστας τα τελευταία χρόνια έχει διπλασιαστεί (100%), από 15€ στα 30€…! Η τιμή στον παραγωγό αυξήθηκε μόνο 25%…?? Η αδικία κατάφωρη… Το αποτέλεσμα αυτής της σχέσης δηλαδή τιμής πρώτης ύλης με τελική τιμή προϊόντος έχει καταντήσει κοροϊδία σε βάρος του αγρότη παραγωγού… Η σταδιακή μείωση παραγωγής των στρεμμάτων περίπου 15% για το 2023 άρχισε…!

Άμεσα οι βιομηχανίες πρέπει να μοιράσουν τα κέρδη της αγοράς των τελευταίων ετών με τους παραγωγούς, αλλιώς το εθνικό προϊόν, βιομηχανικό ροδάκινο τελειώνει για όλους…!!

Η μέση νέα τιμή φέτος πρέπει να ακολουθεί τις τιμές πώλησης της κομπόστας, δηλαδή μια ικανοποιητική τιμή με εξασφάλιση πολυετών συμβολαίων πρέπει να κυμαίνεται πλέον των 50 λεπτών...!

Η συντήρηση μιας αβέβαιης προοπτικής με την τιμή του προϊόντος κάτω του νέου κόστους πάνω από (1000€ / στρέμμα) οδηγεί στο τέλος της καλλιέργειας… κλιματικές συνθήκες, χαμηλή εξευτελιστική τιμή μαζί με τα προβλήματα ανεξέλεγκτου κόστους δημιουργούν ασφυκτική πίεση και έξοδο από την παραγωγή.

Φτάνει πια… Άμεσα καλούμε τις λίγες οργανωτικές δομές που απέμειναν από τις πολιτικές ενθάρρυνσης των εκατοντάδων νομίμων και παράνομων στεκιών να υιοθετήσουν τη νέα πραγματικότητα και να δώσουμε τις μάχες της αναγνώρισης του δίκαιου αιτήματος για επιβίωση, αξιοπρέπεια επαγγελματική και κοινωνική…

Τέλος στην εκμετάλλευση και την αδράνεια… καλούμε τους ταξικούς αγροτικούς συλλόγους σε πρωτοβουλίες…

Με τιμή
Μέλος της Εθνικής Επιτροπής ΕΘΕΑΣ Βιομηχανικού ροδάκινου, βερίκοκου, αχλαδιού
ΝΤΑΟΥΚΑΣ ΣΤΕΦΑΝΟΣ

12 σχόλια:

  1. ΚΥΡΙΑΚΟΣ ΜΙΧΑΗΛΙΔΗΣ3 Ιουλίου 2023 στις 4:15 μ.μ.

    Πόσο δίκαιο έχεις Στέφανε....

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  2. Και κάτι πολύ σημαντικό ακόμη, ας κάνει το κράτος ελέγχους στις ζυγαριές των συνεταιρισμών και εμπόρων. Με το καλημέρα σε αρπάζουν γύρω στα δύο κιλά ανά κλούβα. Κυρίως στους εμπόρους η κλούβα, όσο γεμάτη και αν είναι, δεν ξεπερνά τα 19 κιλά από περίπου 21 που είναι κανονικά.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  3. τα βλεπετε εσεις που που παντα καποιοι απο εσας μας λετε να τα παρατισουμε????καταλαβενω
    καποιοι απο εσας νομιζουνε πος η αρκουδες βγενουν απο το αυγο

    -----άμεσα να μοιράσουν τα κέρδη τους ----
    τι ωραια τα λεει

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  4. Ειμαστε με την σωστη πλευρα της ιστοριας και το ροδακινο στην αγορα της ρωσιας γιοκ......

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  5. 0,40-0,44 όλα αλλιώς μαχαίρι και αυτά

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  6. Φιλανθρωπικα ιδρυματα οι συνεταιρισμοι και οι βιομηχανιες.....ο καθε πικραμενος να πει το χαβα του....

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  7. Ρε παιδιά, άμα δεν είστε εσείς φτωχοί, πώς θα είμαστε εμείς πλούσιοι και ωραίοι!
    Από αύριο το πρωί ξεκινάμε να ...μοιράζουμε!!!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  8. Πραγματικά είναι άξιο απορίας η ΕΘΕΑΣ να ζητά από τους τρίτους να αγοράσουν τα συμπύρηνα 50 λεπτά και τα μέλη της να πληρώνουν καθαρά 20 λεπτά ακόμα και 16 λεπτά πληρώθηκαν από τους συνεταιρισμούς ,με μέσο όρο τα 22 λεπτά .Εδώ και 10 ημέρες συγκομίζουν συμπύρηνα και η ΕΘΕΑΣ είναι απούσα , το να υπάρχει κοινό ανώτατο όργανο συνεταιρισμών και επιτροπές για κάθε προϊόν μάλλον είναι λάθος προσέγγιση στα προβλήματα των αγροτών . Το πρώτο μέλημα πρέπει να είναι η οικονομική στήριξη των αγροτών με έμφαση στην παραγωγή ποιοτικών προϊόντων .

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. Η ΕΘΕΑΣ εχει συμβουλιο, πληρωνεται;;; Αν ναι, ολα καλα θα πανε. Ησυχαστε.

      Διαγραφή
  9. Εις υγείαν των κορόιδων. ΘΑ αλλάξει απλά κάντε υπομονή

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  10. Συνεχίστε να ψηφίζετε αυτούς που σας καταστρέφουν...και για να να μην παρεξηγηθω,εννοώ ολόκληρο το "δημοκρατικό" τόξο.

    ΑπάντησηΔιαγραφή

Παρακαλούμε τα σχόλια να είναι σύντομα και να χρησιμοποιείτε nickname για τη διευκόλυνση του διαλόγου. Ο «Βεροιώτης» δεν υιοθετεί τις απόψεις των σχολιαστών, οι οποίοι και είναι αποκλειστικά υπεύθυνοι για αυτές.

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

ΔΗΜΟΦΙΛΕΙΣ ΑΝΑΡΤΗΣΕΙΣ