Quantcast

http://picasion.com/
http://picasion.com/
http://picasion.com/

Τι παραστασάρα ήταν αυτή! Οι «Βάκχες» καθήλωσαν το κοινό της Βέροιας


Ήταν μια από τις καλύτερες και πιο καλοδουλεμένες θεατρικές παραστάσεις που ήρθαν στη Βέροια. Το κοινό απόλαυσε μια από τις συγκλονιστικότερες τραγωδίες του Ευριπίδη, τις «Βάκχες», με μια νέα σκηνοθετική άποψη, αυτή της Έλενας Μαυρίδου.


Εξαιρετική πρωτότυπη, παραδοσιακή και σύγχρονη μουσική, εμπνευσμένη από τον συνθέτη Γιώργο Μαυρίδη και τον Βασίλη Κόκλα, που συνδυάστηκε με τον live φυσικό ήχο της λύρας και του νταουλιού. Μουσική που έδενε απλά υπέροχα με τα σώματα των ηθοποιών και τις φιγούρες που ξεπηδούσαν από το φως, που έμπλεκαν δημιουργώντας ένα εξαιρετικό θέατρο σκιών.


Οι δύο βασικοί πρωταγωνιστές ήταν ο Δημήτρης Λάλος στο ρόλο του Διόνυσου και ο Γιώργος Χριστοδούλου στο ρόλο του Πενθέα, δύο ηθοποιοί που έχουν ξεχωρίσει στην σειρά του Alpha «Σασμός» και έχουν αγαπηθεί από το τηλεοπτικό κοινό.


Μαζί τους επί σκηνής εμφανίστηκαν και δίκαια απέσπασαν το θερμό χρεικρότημα του κόσμου οι ηθοποιοί: Βίκυ Βολιώτη, Έλενα Μαυρίδου, Θανάσης Δόβρης, Γιώργος Τριανταφυλλίδης, Στέργιος Κοντακιώτης και Δήμητρα Κούζα.

Η παράσταση προσέγγισε ερμηνευτικά το έργο και διερεύνησε την διονυσιακή μανία ή «βακχεία» με βασικά εργαλεία τον λόγο του Ευριπίδη, τον συνδυασμό της σύγχρονης με την παραδοσιακή μουσική, και μια κινησιολογία βασισμένη στην τελετουργία των Αναστεναρίων, που πιθανότατα αποτελεί επιβίωση θρησκευτικών πρακτικών από τη λατρεία του Διονύσου.

Αντλώντας από την προσωπική τους εμπειρία και συμμετοχή στα δρώμενα των Αναστεναρίων ο μουσικός Γιώργος Μαυρίδης και η σκηνοθέτρια Έλενα Μαυρίδου συνδύασαν στοιχεία του δρώμενου, που έχουν συγγένεια με τη Βακχεία, με σύγχρονη μουσική. Μια δυναμική εκδοχή των Βακχών με τις ρίζες της βαθιά στην παράδοση.


Η παράσταση κράτησε περίπου 1 ώρα και 30 λεπτά και ήταν καθηλωτική. Ειδικά, η ερμηνεία και η κίνηση του Δημήτρη Λάλου, απλά απολαυστική, με τον δημοφιλή καλλιτέχνη να δέχεται στο τέλος της παράστασης τα συγχαρητήρια του κόσμου.

Δείτε φωτογραφίες:




































Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Παρακαλούμε τα σχόλια να είναι σύντομα και να χρησιμοποιείτε nickname για τη διευκόλυνση του διαλόγου. Ο «Βεροιώτης» δεν υιοθετεί τις απόψεις των σχολιαστών, οι οποίοι και είναι αποκλειστικά υπεύθυνοι για αυτές.

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

ΔΗΜΟΦΙΛΕΙΣ ΑΝΑΡΤΗΣΕΙΣ