Quantcast

http://picasion.com/
http://picasion.com/
http://picasion.com/

Η Ημαθία στο όριο του «κόκκινου συναγερμού» - Κίνδυνος πυρκαγιών

Περιορίστε τις άσκοπες μετακινήσεις - Αν δείτε φωτιά, καλέστε αμέσως το 199


Μια από τις πιο δύσκολες ημέρες, όχι μόνο του φετινού καλοκαιριού, αλλά και της τελευταία δεκαετίας, θα ζήσουμε την Κυριακή 23 Ιουλίου στην Ημαθία. Σε λίγες ώρες θα σημειωθεί η κορύφωση του καύσωνα, με την θερμοκρασία να απογειώνεται στους 40 βαθμούς Κελσίου.

Όπως φαίνεται στο χάρτη, περίπου 8,7 εκατομμύρια άνθρωποι στην Ελλάδα αναμένεται να βιώσουν θερμοκρασίες άνω των 41 °C, ενώ περίπου 120 χιλιάδες άνθρωποι θα βιώσουν θερμοκρασίες άνω των 45 °C. Σημειώνεται, ότι τα δημογραφικά στοιχεία αφορούν του μόνιμους κάτοικους κάθε περιοχής, ενώ οι οποιεσδήποτε μετακινήσεις (π.χ. λόγω θερινών διακοπών) που μεταβάλλουν πρόσκαιρα τους κατά τόπους πληθυσμούς, δεν έχουν ληφθεί υπόψη.

Η Ημαθία προς το παρόν βρίσκεται στην κατηγορία «πολύ υψηλή» και μια «ανάσα» από την κατάσταση του «κόκκινου συναγερμού». Απαιτείται από όλους, μεγάλη προσοχή και να μειωθούν στο ελάχιστο οι άσκοπες μετακινήσεις. Το μεσημέρι της Κυριακής ο υδράργυρος στη Βέροια θα φτάσεις τους 40 βαθμούς, ενώ η κορύφωση θα έρθει την επόμενη Τετάρτη 26 Ιουλίου με την θερμοκρασία να φτάνει τους 43°C (δείτε εδώ).

3 σχόλια:

  1. Συντονισμός χρειάζεται και επιφυλακή από τους εμπλεκόμενους φορείς, (πυροσβεστικής, νομαρχία, Δήμος, δασαρχείο,εκάβ, αστυνομία). Και ενημέρωση στους υπαλλήλους και χορήγηση (ΜΑΠ) για πυρόσβεση. ΟΧΙ μόνο να συνεδριάζουν οι υπεύθυνοι επικεφαλής, για το θεαθήναι χωρίς να ενημερώνονται οι υπάλληλοι, μιλάω για κάποιους φορείς, όχι για όλους .

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  2. Γι'αυτό μακρυά από τα δάση,για να έχουμε,καύσωνα έχουμε κάντε λίγο υπομονή,δεν έχει δροσιά μέσα στα δάση της Βέροιας,μην έρχεστε στο Άλσος Παπάγου δεν περνάει δεν έχει δροσιά εκεί μέσα, καμίνι είναι και το πρωί που περπατώ καθημερινά.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  3. Εχει θάλασσα η Βέροια? Όταν ο Άδωνης μας φέρει τότε θα κινδυνεύουμε, μέχρι τότε μόνο από κάποιο λάθος ή ατυχία έχουμε κίνδυνο.

    ΑπάντησηΔιαγραφή

Παρακαλούμε τα σχόλια να είναι σύντομα και να χρησιμοποιείτε nickname για τη διευκόλυνση του διαλόγου. Ο «Βεροιώτης» δεν υιοθετεί τις απόψεις των σχολιαστών, οι οποίοι και είναι αποκλειστικά υπεύθυνοι για αυτές.

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

ΔΗΜΟΦΙΛΕΙΣ ΑΝΑΡΤΗΣΕΙΣ