Quantcast

http://picasion.com/
http://picasion.com/
http://picasion.com/

Στη συνέλευση του ΣΙΚΚΕΔ ο Βεσυρόπουλος


Γενική Συνέλευση πραγματοποίησε το απόγευμα της Δευτέρας 19 Ιουνίου 2023 το Σωματείο Ιδιοκτητών Καφετεριών και Κέντρων Διασκέδασης και Ψυχαγωγίας (ΣΙΚΚΕΔ) Βέροιας. Τις εργασίες της συνέλευσης άνοιξε ο υποψήφιος Βουλευτής Ημαθίας με την Νέα Δημοκρατία και πρώην Υφυπουργός Οικονομικών Απόστολος Βεσυρόπουλος, προκειμένου να συζητήσει οικονομικά θέματα που άπτονται του κλάδου και ζητήματα που αφορούν την φορολογική συμμόρφωση των επιχειρήσεων.


Τον κ. Βεσυρόπουλο προλόγισε ο πρόεδρος του ΣΙΚΚΕΔ Κώστας Σαμανίδης, λέγοντας πως η παρουσία του στη συνέλευση ήταν πρωτοβουλία του ιδίου.


Παίρνοντας τον λόγο ο κ. Βεσυρόπουλος, αναφέρθηκε επιγραμματικά στα μέτρα ενίσχυσης του κλάδου της εστίασης, κατά την τετραετή διακυβέρνηση του Κυριάκου Μητσοτάκη, στην επικοδομητική και αποδοτική συνεργασία που είχε την τετρεατία αυτή με τους ανθρώπους του κλάδου σε όλη την Ελλάδα, η οποία μεταφράστηκε όπως είπε, σε ουσιαστικές θεσμικές και νομοθετικές παρεμβάσεις, σε ουσιαστικές παρεμβάσεις για την στήριξη του κλάδου της εστίασης την περίοδο της πανδημίας και με την μείωση των φορολογικών επιβαρύνσεων.

Επιπλέον, αναφέρθηκε σε μια ακόμα δέσμευση της Νέας Δημοκρατίας για την επόμενη τετραετία -πέρα από την σταδιακή κατάργηση του τέλους επιτηδεύματος μέχρι το 2027-, στην σταθερή της δέσμευση στην πολιτική της μείωσης φορολογικών επιβαρύνσεων και στην διευκόλυνση, με κάθε τρόπο, της άσκησης της επιειρηματικής δραστηριότητας.


Στη σειρά παρεμβάσεων της κυβέρνησης Μητσοτάκη για την στήριξη του κλάδου της εστίασης αναφέρθηκε στη συνέχεια επιγραμματικά, λέγοντας τα μέτρα αυτά είχαν στόχοχ να κρατηθούν ζωντανές οι επιχειρήσεις και να διατηρηθούν οι θέσεις εργασίας εν μέσω πανδημίας.

Συγκεκριμένα, είπε πως 70.671 επιχειρήσεις σε όλη την χώρα έλαβαν 1.156.000.000 μέσω των 7 κύκλων της επιστρεπτέας προκαταβολής, ενώ ειδικά στην Ημαθία οι επιχειρήσεις έλαβαν το ποσό των 67.000.000 ευρώ.


Ολοκληρώνοντας την τοποθέτησή του ο κ. Βεσυρόπουλος, αναφέρθηκε και στις μελλοντικές δεσμεύεις της Νέας Δημοκρατίας, λέγοντας πως στις εκλογές της 25ης Ιουνίου η Νέα Δημοκρατία πρέπει να λάβει μια ισχυρή αυτοδυναμία, προκειμένου την επόμενη ημέρα να κυβερνήσει και να μπορέσει να υλοποιήσει όλα όσα ανέφερε.

Ο κ. Βεσυρόπουλος δέχθηκε από τον κ. Σαμανίδη ένα αναμνηστικό δώρο, ένα σερβίτσιο πρωινού.


















Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Παρακαλούμε τα σχόλια να είναι σύντομα και να χρησιμοποιείτε nickname για τη διευκόλυνση του διαλόγου. Ο «Βεροιώτης» δεν υιοθετεί τις απόψεις των σχολιαστών, οι οποίοι και είναι αποκλειστικά υπεύθυνοι για αυτές.

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

ΔΗΜΟΦΙΛΕΙΣ ΑΝΑΡΤΗΣΕΙΣ