Quantcast

http://picasion.com/
http://picasion.com/
http://picasion.com/

Τριήμερο εθνικό πένθος για το πολύνεκρο ναυάγιο στην Πύλο


Τριήμερο εθνικό πένθος κήρυξε ο Πρωθυπουργός Ιωάννης Σαρμάς, για το πολύνεκρο ναυάγιο που σημειώθηκε την Τετάρτη 14 Ιουνίου 2023 σε διεθνή ύδατα ανοιχτά της Πύλου, με τουλάχιστον 79 νεκρούς και εκατοντάδες αγνοουμένους.

Όπως αναφέρει η σχετική ανακοίνωση, «Ο Πρωθυπουργός κήρυξε τριήμερο Εθνικό Πένθος από την Τετάρτη 14 Ιουνίου 2023 21:00 ως το Σάββατο 17 Ιουνίου 2023 21:00 για τα θύματα του σημερινού τραγικού ναυαγίου στα διεθνή ύδατα δυτικά της Ελλάδας, με τη σκέψη και σε όλα τα θύματα των αδίστακτων διακινητών που εκμεταλλεύονται την ανθρώπινη δυστυχία».

Σε άλλη ανακοίνωση αναφέρεται ότι «το Εθνικό Πένθος ΔΕΝ επηρεάζει τη διενέργεια των Πανελληνίων Εξετάσεων, των προαγωγικών εξετάσεων και την ολοκλήρωση των μαθημάτων στα Δημοτικά Σχολεία».

Γενικά, όταν αποφασίζεται εθνικό πένθος, το κράτος αποφασίζει σε ορισμένες περιπτώσεις το κλείσιμο δημοσίων υπηρεσιών ή σχολείων, την ανάρτηση των σημαιών μεσίστια για μία ή περισσότερες ημέρες καθώς και την αναστολή των δημοσίων εορταστικών εκδηλώσεων. Άλλες συμβολικές κινήσεις περιλαμβάνουν την τήρηση ενός λεπτού σιγής σε συναθροίσεις ή συγκεντρώσεις.


13 σχόλια:

  1. Ότι να'ναι. πένθος για τους λαθρό!!!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. Συμφωνώ απόλυτα μαζί σου. Δεν βρίσκω το λόγο. Δεν καταλαβαίνω πως και για ποιό λόγο πρέπει να πενθούμε για τους θανάτους άλλων, και ειδικά αλλοεθνών και αλλόθρησκων.
      Δλδ εγω που δεν είμαι πόντιος για ποιό λόγο να ασχολούμαι με τη γενοκτονία τους. Τι με νοιάζει;;;;;;

      Διαγραφή
  2. Γιατι τοση επικοινωνια;;; Τοσοι πιλοτοι χαθηκαν κατα καιρους...Εθνικο πενθος γιατι δεν εγινε...επειδη επεσαν στο καθηκον;;;

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. Τωρα εσένα πρέπει να σου τα εξηγήσει κάποιος από την αρχή γιατί έχεις πολλά ερωτηματικά.

      Διαγραφή
  3. νασε καλα βεροιωτη που μας δινεις την ελευθερια να σχολιαζουμε!
    στο θεμα μας --- κ α τ ι πρεπει να αλλαξει !
    εγω πιστευα πος η ειρινη ειναι δωρο --οχι-- εχει πολυ πολυ δουλεια και αυτους που δουλευουν για την ειρηνη πρεπει καθε μερα να (τους αναβουμε ενα κερακι}καταλαβενεται τι ενωο

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  4. Το ποιός πενθεί δεν μας είπατε όμως? Αξιολύπητοι όλοι τούς.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  5. Το Εθνικό Πένθος που κηρύχθηκε ........πρόκειται για μια συμβολική απόφαση της ελληνικής Κυβέρνησης στην οποία δεν περιλαμβάνονται ούτε υποχρεωτικά μέτρα ούτε άλλες οδηγίες παρά μόνο είναι υπόθεση της κοινωνίας και των φορέων της για τον τρόπο που θα την εφαρμόσουν, όπως έκαναν – για παράδειγμα- τα περισσότερα πολιτικά κόμματα που αποφάσισαν να αναβάλουν τις προεκλογικές εκδηλώσεις τους.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. Πολύ σωστά, είναι επειδή έχουμε υπηρεσιακή κυβέρνηση την τρέχουσα περίοδο, δεν θα είχε ασχοληθεί κανείς διαφορετικά.

      Διαγραφή
    2. Δλδ δηθεν λυπουμαστε...Αν αυτο που εγινε φροντιζαμε να μην συμβει...τοτε θα μου εδινε το δικαιωμα η ηγεσια να σκεφθω οτι πραγματικα λυπατε...αλλα πραγματι αυτο δεν συμβαινει και ειναι υποκρισια.

      Διαγραφή
    3. Η Υπηρεσιακη κυβερνηση εκτελει τα συγχωροχαρτια για οτι ανοησιες κανει ολοκληρος η κρατικος μηχανισμος;;; Οερσσευει η ντροπη;;; οταν πεθαινουν εκατονταδες ανθρωποι...μα τι λετε τωρα;;;

      Διαγραφή
  6. Για αυτό ο Παπακωνσταντίνου και η Μποφιλιου το γλένταγαν, από το πολύ πένθος στις συναυλίες...

    ΑπάντησηΔιαγραφή

Παρακαλούμε τα σχόλια να είναι σύντομα και να χρησιμοποιείτε nickname για τη διευκόλυνση του διαλόγου. Ο «Βεροιώτης» δεν υιοθετεί τις απόψεις των σχολιαστών, οι οποίοι και είναι αποκλειστικά υπεύθυνοι για αυτές.

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

ΔΗΜΟΦΙΛΕΙΣ ΑΝΑΡΤΗΣΕΙΣ