Quantcast

http://picasion.com/
http://picasion.com/
http://picasion.com/

Συνελήφθη εγκληματική οργάνωση που είχε δράσει και στη Βέροια - Εκλεψαν πάνω από 620.000€

Σε συλλήψεις προέβησαν αστυνομικοί της Υποδιεύθυνσης Ασφάλειας Πατρών στις 18-5-2023 για διάπραξη κλοπών και ληστεία σε περιοχές της Αττικής και του Βόλου. Συνολικά συνελήφθησαν τέσσερα άτομα για διακεκριμένες κλοπές και ληστεία.

Πρόκειται για τους συλληφθέντες :

  • ΜΟΥΣΤΟ Σώστη, του Αντωνίου και της Χρυσοβαλάντως, γεν. 15/12/1987 στην Αθήνα
  • ΚΑΜΠΕΡΗ Γεράσιμο του Γεωργίου και της Παναγιώτας, γεν. 16/11/1982 στην Ιεράπετρα Λασιθίου
  • ΣΑΙΝΗ Χρήστο του Ιωάννη και της Χρυσοβαλάντως, γεν. 11/02/1990 στην Αθήνα
  • ΤΡΙΑΝΤΑΦΥΛΛΙΔΗ Γεώργιο του Ευαγγέλου και της Πελαγίας, γεν. 31/05/1983 στην Αθήνα

Πρόκειται για μια εγκληματική οργάνωση που ενέχεται σε διάπραξη σωρείας κλοπών από οικίες στην ελληνική επικράτεια.

Τα μέλη της προσποιούμενα τους πωλητές αντικειμένων, προσέγγιζαν τις οικίες, ώστε να διαπιστώσουν την απουσία των ενοίκων και στη συνέχεια με τη χρήση τηλεκάρτας ή δελτίου αστυνομικής ταυτότητας, διερρήγνυαν ανασφάλιστες πόρτες και διέπρατταν τις κλοπές.

Μετά την τέλεση των κλοπών, οι συνεργοί τους, τους ανέμεναν σε οχήματα διαφυγής, τα οποία ενάλλασσαν κάθε φορά, προκειμένου να καταστεί δυσχερής ο εντοπισμός τους από τις αστυνομικές Αρχές.

Επιπλέον, τα μέλη της εγκληματικής οργάνωσης επικοινωνούσαν μεταξύ τους μέσω εφαρμογών κοινωνικής δικτύωσης, ενώ κατά τις συνομιλίες τους χρησιμοποιούσαν κωδικοποιημένη φρασεολογία.

Συνολικά από τους συλληφθέντες εξιχνιάστηκαν 63 περιπτώσεις κλοπών, στις οποίες οι δράστες άρπαξαν 178.870 ευρώ, τιμαλφή αξίας 424.900 ευρώ και 43 χρυσές λίρες, μεγάλο μέρος των οποίων μεταπωλούσαν στην Ελλάδα, καθώς και σε χώρες του εξωτερικού.

Το παράνομο περιουσιακό όφελος που αποκόμισαν τα μέλη της οργάνωσης από τη διάπραξη των κλοπών ξεπερνά τις (620.000) ευρώ.

Η εγκληματική οργάνωση ανέπτυξε την παράνομη δράση της σε πολλές πόλεις: Αγρίνιο, Βόνιτσα, Αθήνα, Μαρούσι, Πέραμα, Ραφήνα, Νέα Μάκρη, Κόρινθο, Θεσσαλονίκη, Αλεξανδρούπολη, Κομοτηνή, Σέρρες, Καρδίτσα, Τρίκαλα, Άρτα, Δράμα, Βέροια, Ιωάννινα, Βόλο, Λαμία, Κέρκυρα, Λευκάδα, Ηράκλειο και Ρέθυμνο Κρήτης.

Σε έρευνες που πραγματοποιήθηκαν σε οικίες των κατηγορουμένων στην Βέροια, στην Ξάνθη και στην Λειβαδιά, βρέθηκαν και κατασχέθηκαν:

  • (6.500) ευρώ
  • (4) οχήματα
  • πλήθος κινητών τηλεφώνων και καρτών SIM και
  • πλήθος ρολογιών καθώς και τιμαλφή.

4 σχόλια:

  1. απο τη Ρωμη με αγαπη!!!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  2. Αφού αναφέρατε τα στοιχεία τους , γιατί δεν ανεβάζετε και τις φωτογραφίες των , για μια καλλίτερη ενημέρωση ....σας ευχαριστώ !Θεόδωρος...

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  3. Για ποια χρονική περίοδο, έγιναν στη Βέροια.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  4. Οπαδοί της Ρομα,Γιουβεντους,Ναπολι,Ίντερ

    ΑπάντησηΔιαγραφή

Παρακαλούμε τα σχόλια να είναι σύντομα και να χρησιμοποιείτε nickname για τη διευκόλυνση του διαλόγου. Ο «Βεροιώτης» δεν υιοθετεί τις απόψεις των σχολιαστών, οι οποίοι και είναι αποκλειστικά υπεύθυνοι για αυτές.

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

ΔΗΜΟΦΙΛΕΙΣ ΑΝΑΡΤΗΣΕΙΣ