Quantcast

http://picasion.com/
http://picasion.com/
http://picasion.com/

Η «εξωτική» παραλία 100 χλμ από τη Βέροια, με την ατέλειωτη αμμουδιά και τα διάφανα νερά

Μία περιοχή της Λάρισας που αγαπούν οι ντόπιοι και επιλέγουν επισκέπτες απο Ελλάδα και Βαλκάνια ονομάζεται Καστρί Λουτρό.

Η περιοχή φαίνεται σχεδόν «εξωτική» ακόμα και σε εκείνους που πηγαίνουν αρκετά συχνά. Ατελείωτη αμμουδιά και διάφανα, ρηχά νερά, χαρακτηρίζουν το τοπίο.


Μάλιστα ο Εξωραϊστικός Σύλλογος της περιοχής στη Λαρισα γράφει συγκεκριμένα για το Καστρί Λουτρό

«Στο βίντεο μπορεί κανείς να μην αναγνωρίσει ότι πρόκειται για την παραλία του Καστρί Λουτρό παρότι το πιθανότερο ως Βεροιώτης να την έχει επισκεφθεί πολλές φορές. Και αυτό γιατί πολλοί από εμάς δεν έχουμε φτάσει στο τελευταίο άκρο των εν λόγω παραλίων, που είναι και τα τελευταία του νομού Λάρισας. Χρυσαφένιες παραλίες και πεντακάθαρα ρηχά νερά, που θυμίζουν νησί των Κυκλάδων».


Ο παραλιακός οικισμός Καστρί Λουτρό βρίσκεται ανάμεσα από τα Μεσάγγαλα και τους Νέους Πόρους Κατερίνης. Οπως αναφέρει η wikipedia το πρώτο συνθετικό της ονομασίας του, προέρχεται από ένα κάστρο που υπήρχε στην περιοχή και σήμερα σώζονται μερικά σπαράγματα του τείχους του. Το δεύτερο συνθετικό της ονομασίας της, δόθηκε στην περιοχή διότι στην άκρη του οικισμού υπάρχει μια βαθειά λιμνοθάλασσα.


Η παραλία Καστρί Λουτρό Λάρισας, είναι άρτια οργανωμένη και βραβευμένη με τη Γαλάζια Σημαία. Εδώ διοργανώνεται κάθε καλοκαίρι πρωτάθλημα beach volley. Οι επισκέπτες μπορούν να βρουν ενοικιαζόμενα δωμάτια, ταβέρνες, καφέ-μπαρ.

Η περιοχή ενδείκνυται για ψάρεμα, ενώ στις εκβολές του Πηνειού ποταμού μπορεί κανείς να κάνει κανό και καγιάκ.

Δείτε το βίντεο με την περιήγηση στο Καστρί Λουτρό της Λάρισας

Πηγή

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Παρακαλούμε τα σχόλια να είναι σύντομα και να χρησιμοποιείτε nickname για τη διευκόλυνση του διαλόγου. Ο «Βεροιώτης» δεν υιοθετεί τις απόψεις των σχολιαστών, οι οποίοι και είναι αποκλειστικά υπεύθυνοι για αυτές.

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

ΔΗΜΟΦΙΛΕΙΣ ΑΝΑΡΤΗΣΕΙΣ