Quantcast

http://picasion.com/
http://picasion.com/
http://picasion.com/

Με πατινάδα στο κέντρο της Βέροιας ξεκίνησε η «Εύηχη Πόλη»


Μετά μουσικής μοίρασαν το πρόγραμμα οι εθελοντές
Με πατινάδα στο κέντρο της Βέροιας ξεκίνησε το πρωί της Τετάρτης 21 Ιουνίου 2023 το Φεστιβάλ «Εύηχη Πόλη» που διοργανώνει για 15η χρονιά η ΚΕΠΑ Βέροιας. 

Οι μουσικοί του Τμήματος Μουσικής Επιστήμης και Τέχνης, του Πανεπιστημίου Μακεδονίας, ξεκίνησαν από την πλατεία Ωρολογίου και κατέβηκαν μέχρι την πλατεία Ελιάς, παίζοντας παραδοσιακούς ήχους και ξεσηκώνοντας περαστικούς, καταστηματάρχες και πελάτες στα καφέ του κέντρου, προσφέροντάς τους μια γεύση από το τι θα ακολουθήσει το επόμενο τετραήμερο σε διάφορα σημεία της πόλης.


Τους μουσικούς συνόδευαν οι εθελοντές του φεστιβάλ και τα μέλη του Τμήματος Λαογραφίας της ΚΕΠΑ, που φορώντας τα χαρακτηριστικά μπλε και λευκά τους μπλουζάκια, χόρευαν υπό τους ήχους της παραδοσιακής μουσικής και μοίραζαν στον κόσμο το πρόγραμμα του τετραημέρου.

Η Εύηχη σήμερα συνεχίζει την μουσική της διαδρομή, στο Μουσείο των Αιγών, στην Πλατεία Ωρολογίου, στους δρόμους της Βέροιας και την αγορά και τερματίζει στην Πλατεία Ελιάς με την μεγάλη συναυλία της Μελίνας Κανά.


Ήδη από χθες έχει ξεκινήσει και στήνεται η εξέδρα που θα φιλοξενήσει την αγαπημένη τραγουδίστρια.

Δείτε αναλυτικά το πρόγραμμα της ημέρας:

・MET the Clarinet
ΠΑΝΕΠΙΣΤΗΜΙΟ ΜΑΚΕΔΟΝΙΑΣ - ΤΜΗΜΑ ΜΟΥΣΙΚΗΣ ΕΠΙΣΤΗΜΗΣ & ΤΕΧΝΗΣ 
Το ensemble κλαρινέτων από το Τ. Μ. Ε. Ττου Πανεπιστημίου Μακεδονίας, έρχεται για μια συναυλία γεμάτη νεανική πνοή, υπό την μουσική καθοδήγηση του Μιλτιάδη Μουμουλίδη.
ώρα 8:00μ.μ. 
Πολυκεντρικό Μουσείο Αιγών

・Ορχήστρα Ελληνικής Παραδοσιακής Μουσικής
ΠΑΝΕΠΙΣΤΗΜΙΟ ΜΑΚΕΔΟΝΙΑΣ - ΤΜΗΜΑ ΜΟΥΣΙΚΗΣ ΕΠΙΣΤΗΜΗΣ & ΤΕΧΝΗΣ 
Ένα μουσικό ταξίδι σε παράλληλες ιστορίες που εξελίσσονται κατά την μετανάστευση των Ελλήνων από την Ελλάδα στην Αμερική στις αρχές του 20ου αιώνα.  
Ώρα 8:30μ.μ.
πλατεία Ωρολογίου

・Για μας κελαηδούν τα πουλιά
Καντάδες από την Μικτή Χορωδία Eνηλίκων της ΚΕΠΑ Δήμου Βέροιας υπό τη διεύθυνση της Δήμητρας Ζησέκα
ώρα 9:00μ.μ.
στους δρόμους της πόλης και στην αγορά

・Μελίνα Κανά
μαζί της ο Αλέξανδρος Δάικος
Τραγούδια - σταθμοί από τις συνεργασίες της με τον Θανάση Παπακωνσταντίνου και τον Σωκράτη Μάλαμα, μαζί με την ήδη αγαπημένη «Παλιά Πληγή» του «Σασμού»,παρέα με κλασικά κομμάτια τουελληνικού πενταγράμμου.
ώρα 9:30μ.μ.
πλατεία Εληάς


Δείτε φωτογραφίες:










































Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Παρακαλούμε τα σχόλια να είναι σύντομα και να χρησιμοποιείτε nickname για τη διευκόλυνση του διαλόγου. Ο «Βεροιώτης» δεν υιοθετεί τις απόψεις των σχολιαστών, οι οποίοι και είναι αποκλειστικά υπεύθυνοι για αυτές.

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

ΔΗΜΟΦΙΛΕΙΣ ΑΝΑΡΤΗΣΕΙΣ