Quantcast

http://picasion.com/
http://picasion.com/
http://picasion.com/

Το «Μενού της Βέροιας»... «μαγειρεύει» η αντιδημαρχία Τουρισμού


Σκοπός να δοθεί δυναμική στον γαστρονομικό τουρισμό
Ροδάκινα, ρεβανί, μοσχαράκι εκλεκτό, γαλακτοκομικά, πεντανόστιμες ντομάτες, πιπεριές και άλλα κηπευτικά και πολλά πολλά ακόμα νόστιμα προϊόντα που διαθέτει η Βεροιώτικη γη και παραγωγή, που από μόνα τους μπορούν να συνθέσουν ένα εξαιρετικό μενού.

Αυτό θέλει να πετύχει η Αντιδημαρχία Τουρισμού, που έπειτα από την πλώρη που έβαλε για πιστοποίηση «Προστατευόμενης Γεωγραφικής Ένδειξης» του ρεβανί, ξεκίνησε και μελέτη για τον σχεδιασμό του «Μενού της Βέροιας», σύμφωνα με την ενημέρωστη του αντιδημάρχου Τουρισμού Λάζαρου Ασλανίδη, κατά την διάρκεια συνεδρίασης του δημοτικού συμβουλίου Βέροιας στις 7/6.


«Ξεκινήσαμε μια μελέτη, η οποία αναμένεται να ολοκληρωθεί τον Σεπτέμβριο, για να βγάλουμε το "Μενού της Βέροιας", κάτι που θα δώσει άλλη δυναμική στον γαστρονομικό τουρισμό. Η Βέροια διαθέτει πολλά προϊόντα που είναι ή που μπορούν να γίνουν ΠΟΠ και ΠΓΕ. Σκοπός μας είναι να βγάλουμε ένα πιστοποιημένο Βεροιώτικο μενού, σε συνεργασία με εξειδικευμένους μάγειρες, στο οποίο θα αναγράφονται οι θερμίδες, οι θρεπτικές αξίες και όλα τα ξεχωριστά τοπικά προϊόντα, όπως το μοσχάρι Βεροίας, η ντομάτα Ριζωμάτων, η πιπεριά Αγίου Γεωργίου, το ρεβανί, το ροδάκινο, τα γαλακτοκομικά κτλ και θα δοθεί στους ανθρώπους εδώ που ενδιαφέρονται», ανέφερε ο κ. Ασλανίδης.


Κάνοντας και μια γενική ενημέρωση για τον τουρισμό στον δήμο Βέροιας, είπε πως οι καταγεγραμμένοι επισκέπτες (σύμφωνα με τα εισιτήρια των Μουσείων, την Συναγωγή κτλ) ξεπερνούν τους 60.000 τον μήνα, χωρίς να μπορούν να υπολογιστούν οι μη καταγεγραμμένοι. Αυξημένη ήταν και η επισκεψιμότητα τα δύο Σαββατοκύριακα του διοργανώθηκαν οι δράσεις των Ανθισμένων Ροδακινιών από τον ΤΟΒ, με τους επισκέπτες να δείχνουν ιδιαίτερο ενδιαφέρον για το φαινόμενο.


Αναφέρθηκε και στην πρόταση που κατέθεσε ο δήμος βέροιας για το δίκτυο ορεινών διαδρομών, πεζοπορικών και ποδηλατικών, συνολικού μήκους 350 χλμ. αλλά και μια διαδρομή ΑμΕΑ στο Ξηροίβαδο, ενώ όπως είπε, έγιναν κινήσεις να ενταχθεί ολόκληρη η Ημαθία μέσα στους πρότυπους τουριστικούς προορισμούς.

Τέλος, αναφέρθηκε στα καλοκαιρινά φεστιβάλ, της ΚΕΠΑ (δείτε εδώ το πρόγραμμα) και το Παραδοσιακών Χορών του δήμου Βέροιας (δείτε εδώ το πρόγραμμα), χαρακτηρίζοντάς τα σαν επιπλέον όπλα της αντιδημαρχίας Τουρισμού, λέγοντας παράλληλα πως, για τον τουρισμό της Βέροιας δουλεύουν όλοι. «Το μεγαλύτερο θέμα που θέλουμε να πετύχουμε είναι η αύξηση του τιμολογίου του τουρίστα, είτε με επιπλέον διανυκτερεύσεις, παροχές κ.α.», σημείωσε ο αντιδήμαρχος και ευχήθηκε ένα καλό καλοκαίρι με αυξημένο τουρισμό.

3 σχόλια:

  1. Η αντιδημαρχια τουρισμου, να αφήσει το ρεβανί και να έρθει σε συνάντηση με την αντιδημαρχια οικονομικού, με θέμα συζήτησης την επένδυση σε υποδομές.

    Αφού η Βέροια δεν έχει θάλασσα για να προσελκύσει τουρισμό χρειάζεται επενδύσεις.

    Όχι μυστικές συνταγές ρεβανί.....................

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  2. Καλό είναι αυτό αλλά πρώτα πρέπει να γίνουν επαφές με ξενοδοχεία με τουριστικούς παράγοντες διαφήμιση των μνημείων και της φύσης γύρω από την Βέροια και οι τουρίστες να μένουν στα ξενοδοχεία της Βέροιας και όχι να έρχονται και να φεύγουν.Επισης χρειάζονται υποδομές και διαφήμιση για να προσελκύσουμε τουρίστες

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  3. Υποδομές σημένη να έχεις την δυνατότητα να κράτησης τον τουρίστα στην πόλη σου. 5 θέσεις πάρκινγκ Λεωφορείων είναι αρκετές κ. Αντιδήμαρχε .Κάντε μια ΑΥΤΟΨΙΑ στο Βήμα δεν κοστίζει ,μιληστε με τους επαγγελματίες.

    ΑπάντησηΔιαγραφή

Παρακαλούμε τα σχόλια να είναι σύντομα και να χρησιμοποιείτε nickname για τη διευκόλυνση του διαλόγου. Ο «Βεροιώτης» δεν υιοθετεί τις απόψεις των σχολιαστών, οι οποίοι και είναι αποκλειστικά υπεύθυνοι για αυτές.

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

ΔΗΜΟΦΙΛΕΙΣ ΑΝΑΡΤΗΣΕΙΣ