Quantcast

http://picasion.com/
http://picasion.com/
http://picasion.com/

Με μεγάλη ανταπόκριση και ευχάριστα νέα, οι «Φίλοι του Τριποτάμου Βέροιας» πραγματοποίησαν τις βραβεύσεις του 4ου μαθητικού διαγωνισμού

Με πολύ μεγάλη ανταπόκριση και ευχάριστα νέα, ο σύλλογος «Φίλοι του Τριποτάμου Βέροιας» πραγματοποίησε τις βραβεύσεις του 4ου μαθητικού διαγωνισμού «Ο Τριπόταμος, το ποτάμι της Βέροιας», δίπλα από τον Τριπόταμο, κάτω από την Γέφυρα Θερμοπυλών στη λαϊκή αγορά της Βέροιας.

Παρέα τους βρέθηκε και το Μουσικό Σχολείο Βέροιας, το οποίο παρουσίασε την συναυλία «Από την Ήπειρο στον Πόντο». Η εκδήλωσε πραγματοποιήθηκε ελαφρώς τροποποιημένη, καθώς τελικά πρώτα πραγματοποιήθηκε η συναυλία του Μουσικού Σχολείου Βέροιας και μετά οι βραβεύσεις.

Πριν από όλα αυτά, όμως, προηγήθηκαν χαιρετισμοί από τον Δήμαρχο Βέροιας, Κωνσταντίνο Βοργιαζίδη και τον Δήμαρχο Νάουσας, Νικόλα Καρανικόλα. Αυτό που αξίζει να σημειωθεί και έχει ιδιαίτερη σημασία, είναι ότι ο κ. Καρανικόλας δεν παραβρέθηκε εκπροσωπόντας τον Δήμο Νάουσας, αλλά το «Ελληνικό Δίκτυο Δήμων με Ποτάμια». Τα ευχάριστα της βραδιάς ήταν η ανακοίνωση ένταξης του συλλόγου «Φίλοι του Τριποτάμου Βέροιας» στο εν λόγω δίκτυο, το οποίο προσφέρει ευκαιρίες τόσο εξέλιξης, όσο και οικονομικές μέσω προγραμμάτων. 

Ακολούθησε η συναυλία του Μουσικού Σχολείο, με προγράμματα από την Ήπειρο, τη Μακεδονία, τη Θράκη, τη Μικρά Ασία και τον Πόντο.

Σειρά είχαν οι βραβεύσεις. Πριν από αυτές, προβλήθηκε ένα σύντομο βιντεάκι πέντε λεπτών, με τίτλο «Γνωριμία με την αρχαία Βέροια και το ποτάμι της». Οι νεαροί μαθητές παρουσίαζαν ενώπιον του πολυπληθούς κοινού τα έργα τους και στη συνέχεια ακολουθούσε η βράβευση

Βραβεύτηκαν τα σχολεία της Βέροιας:

  • 5ο ΓΕΛ: Χημική και μικροβιολογική ανάλυση των υδάτων της Βέροιας»
  • 1ο ΕΠΑΛ: «Ας αναδείξουμε τον Τριπόταμο»
  • 1ο Γυμνάσιο: «Τριπόταμος, το ποτάμι της πόλης μας»
  • 6ο Γυμνάσιο: «Τα πέτρινα γεφύρια»
  • 1ο Δημοτικό: «Ενεργοί Πολίτες. Τριπόταμος, το ποτάμι της πόλης μας, το ποτάμι της καρδιάς μας»
  • 2ο Δημοτικό: «Τριπόταμος, η ξεχασμένη ομορφιά της πόλης μας»
  • Ειδικό: «Με την ελπίδα, το ποτάμι μας να γίνει προσβάσιμο σε όλους...»
Την τιμιτική τους είχαν και μικρότεροι καλλιτέχνες στις βραβεύσεις του μαθητικού διαγωνισμού, ενώ υπήρχαν και ειδικές κατηγορίες για μικρότερες ηλικιακά συμμετοχές, καλλιτεχνικής φωτογραφίας, πρωτοτυπίας θεάματος, περιβαλλοτικής δράσης «Εθελοντές καθαριότητας» και περιβαλλοντικής δράσεις του 5ου Συστήματος προσκόπων Βέροιας.

Η δράση προσέλκυσε μεγάλο ενδιαφέρον, με τα διαθέσιμα καθίσματα να γεμίζουν από νωρίς και τους ενδιαφερόμενους να ψάχνουν γωνίτσα να στριμωχτούν για να απολαύσουν την εκδήλωση. Μεταξύ αυτών ήταν και επίσημοι, αντιδήμαρχοι, δημοτικοί σύμβουλοι, υποψήφιοι δήμαρχοι κ.α.

Τα έργα ήταν συγκεντρωμένα δίπλα από την ορχήστα και στην είσοδο είχαν τη δυνατότητα όσοι ενήλικες επιθυμούσαν να γίνουν μέλη του Συλλόγου.

Δείτε φωτογαφίες:













































































7 σχόλια:

  1. Ισως η μοναδικη ευρωπαικη πολη που το εχει σε τετοιο χαλι και χωρις κανενα εργο αναδειξης και αξιοποιησης το φυσικό προνομιο!
    Ευτυχως που ολα τα υπόλοια ειναι...ΟΚ!!!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. Αυτα ειναι δευτερευοντα για την εξουσια...ας παρουμε παραδειγμα και απο τα μισογκρεμισμενα σε διατηρητεα σημεια...καμια ενεργεια...και για ολα φταιει η Αρχαιολογια και οχι οι Ιδιοκτητες και οι αρμοδιοι της πολεοδομιας που επρεπε να επιβαλλουν κανονες και να παρακολουθουν την εφαρμογης τους με ευλαβια και πελεκυ...οι εκλιγες μπροστα ειναι...

      Διαγραφή
  2. Να δουμε ποτε θα αξιωθει η δημοτικη αρχη, την ένταξη στο σχεδιασμο της ,της αναπλασης του τριποταμου και να μη περιοριζεται σε λαμπες LED στους δρομους και βαψιμο διαβασεων.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  3. Θα έπρεπε να υπάρχει ένας παραποτάμιος τουριστικός περίπατος από την Μπαρμπούτα έως τη γέφυρα Κούσιου. (Σ.Σ. Συγχαρητήρια στο Μουσικό Σχολείο Βεροίας(.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  4. Δυστυχώς (για τους Βεροιείς) τα φωτιστικά σώματα στις κολώνες είναι τα περισσότερα σπασμένα και εκτός λειτουργίας...όπως ξεκάθαρα φαίνεται και στις φωτογραφίες του Βεροιώτη. Κατά τα άλλα πολλά συγχαρητήρια στους διοργανωτές της εκδήλωσης που αγκαλιάστηκε από τον κόσμο.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  5. Αυτό το ποτάμι θα έπρεπε να είναι το στολίδι της Βέροιας και όχι να είναι γεμάτο ποντίκια και βρομιές κάθε είδους. Τι περιμένουμε? Αφού εμείς οι ίδιοι πετάμε ότι βρούμε. Την Τρίτη ειδικά όλα τα σκουπίδια οι παζαρτζιδες εκεί μέσα τα πετάνε. Τι να σου κάνει και η δημοτική αρχή.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  6. Ότι δεν μπόρεσαν να κάνουν οι Δημοτικές αρχές επι δεκαετίες, το έκαναν πέντε εθελοντές.

    ΑπάντησηΔιαγραφή

Παρακαλούμε τα σχόλια να είναι σύντομα και να χρησιμοποιείτε nickname για τη διευκόλυνση του διαλόγου. Ο «Βεροιώτης» δεν υιοθετεί τις απόψεις των σχολιαστών, οι οποίοι και είναι αποκλειστικά υπεύθυνοι για αυτές.

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

ΔΗΜΟΦΙΛΕΙΣ ΑΝΑΡΤΗΣΕΙΣ