Υποστηρίζει ότι ο ΣΥΡΙΖΑ δεν παρουσίασε καμία σοβαρή εναλλακτική πρόταση δεν παρουσίασε και εγκλωβίστηκε στη φοβία να μην κατηγορηθεί ως «τοξικός». Όπως τοξική είναι η ΝΔ όταν κάνει αντιπολίτευση. «Ο ΣΥΡΙΖΑ έκανε το λάθος να μπει στο σύστημα, να μην προτείνει τίποτα εναλλακτικό και γι΄ αυτό την πλήρωσε», λέει ο κ.Λαπαβίτσας.
Όταν γίνονταν η μεγάλη διαμάχη του 2015, κάποιοι έλεγαν ότι μέσω των μνημονίων θα αλλάξουμε τα μεγάλα μας δομικά προβλήματα. «Ποτέ δεν θα έρθει μια συνταγή από τον ξένο για να λύσεις τα δικά σου προβλήματα», λέει ο κ. Λαπαβίτσας για να εξηγήσει πως αυτά τα χρόνια των μνημονίων πάμε όλο και χειρότερα. Η περιγραφή της ελληνικής οικονομίας που κάνει εξηγεί τα πάντα. «Ότι έχει να επιδείξει η ελληνική οικονομία, όπως η άνοδος των εξαγωγών και η ανταγωνιστικότητα, οφείλεται σε ένα πράγμα: στη μείωση των μισθών. Αυτό πια τελείωσε», επισημαίνει.
Ο κ. Λαπαβίτσας θεωρεί εξαιρετικά επικίνδυνη την επιλογή να ενταχθούμε πλήρως στο αμερικανικό άρμα, «έχοντας δώσει γη και ύδωρ» με την εκτίμηση ότι η Ρωσία θα ηττηθεί κι εμείς θα επωφεληθούμε. «Δεν φαίνεται καθόλου ότι κερδίζουν οι Αμερικανοί στην Ουκρανοί…Το αντίθετο φαίνεται να συμβαίνει και αυτό σημαίνει ότι κι εμείς θα ηττηθούμε», υποστηρίζει .
Εξηγεί γιατί η ρωσική οικονομία δεν λύγισε στις δυτικές κυρώσεις. «Αν δει κανείς τη ρωσική οικονομία με δεδομένα παραγωγής, είναι μέσα στη πρώτη δεκάδα στον πλανήτη. Προφανώς οι Ρώσοι ήταν προετοιμασμένοι για τις κυρώσεις και η Ρωσία έχει μπει σε ρυθμούς ανάπτυξης. Την ίδια ώρα η Ευρώπη μπαίνει σε ύφεση και αυτό οφείλεται σε μεγάλο βαθμό και στη στάση της έναντι της Ρωσίας», λέει ο κ.Λαπαβίτσας και ίσως τα χειρότερα να μην έχουν έρθει.
Μιλά για τη «μεσοβασιλεία του καπιταλισμού» στην οποία αναφέρεται στο νέο του βιβλίο «Η κατάσταση του καπιταλισμού». Ο κ.Λαπαβίτσας θεωρεί ότι η διαμάχη για τη νέα ηγεμονία στον κόσμο «μας οδηγεί στον πόλεμο και αυτός όπως όλοι ξέρουμε θα είναι ο τελευταίος πόλεμος».
Ενδιαφέροντα όσα λέει για την Τουρκία και ειδικά για την οικονομία της. Η ρεαλιστική προσέγγιση του δεν έχει καμία σχέση με όσα από το πρωί έως το βράδυ ακούμε από τα μέσα μαζικής ενημέρωσης και μας αποπροσανατολίζουν επικίνδυνα.
Στις ΗΠΑ και λιγότερο στην Ευρώπη γίνεται ανάγκη για την βιομηχανική πολιτική. Μόνο στη χώρα μας δεν γίνεται οποιαδήποτε τέτοια συζήτηση. «Αν υπάρχει μια χώρα που χρειάζεται τόνωση του παραγωγικού της ιστού, είναι η Ελλάδα. Ακούω για την ατμομηχανή της ελληνικής οικονομίας, τον τουρισμό, αλλά ο τουρισμός δεν δημιουργεί ωφέλειες στην παραγωγική διαδικασία», τονίζει ο κ.Λαπαβίτσας.
«Η Ελλάδα χρειάζεται βιομηχανική παραγωγή κι αυτό δεν είναι απλό. Το ελληνικό κεφάλαιο δεν επενδύει. Το συνολικό ποσοστό είναι 13% του ΑΕΠ ακόμη και τώρα που εργασιακά η Ελλάδα έχει μετατραπεί σε άγρια Δύση», λέει και τονίζει την ανάγκη δημοσίων επενδύσεων προκειμένου να «τραβήξουν» τις ιδιωτικές. Αλλά για να γίνει αυτό χρειάζεται σοβαρό τραπεζικό σύστημα.
Το λάθος δεν είναι ότι μπήκε στο σύστημα,αλλά ότι δεν λειτούργησε συστημικά,σαν αντιπολίτευση έμεινε χωρίς φωνή είτε να πατροναρει θέσεις είτε να θάψει λαθη,σωστό το αίτημα της ΝΔ να φύγει ο Παππάς αλλά για τον ακριβώς αντίθετο λόγο, ότι δεν κατάφερε να έχει φωνή η αντιπολίτευση πχ σταθμάρχης στα Τέμπη,τηλεφωνητής πυροσβεστικής στο Μάτι. Ας ακολουθήσουν πρακτικές Κούλη την πρώτη βδομάδα Πέτσας τα ΜΜΕ ,ανηψιος ΕΥΠ ,αν ποτέ καταφέρουν να κυβερνήσουν, Κούλης ,Ερντογάν μέχρι να σβήσει ο ήλιος.
ΑπάντησηΔιαγραφήΜα δεν θα είναι καν αντιπολίτευση χαχαχαχ ως νεοδημοκράτης εύχομαι ολόψυχα αντιπολίτευση να είναι το ΠΑΣΟΚ
ΑπάντησηΔιαγραφή