Quantcast

http://picasion.com/
http://picasion.com/
http://picasion.com/

Θέμα χρόνου η... «απελευθέρωση» της Κυριώτισσας


Φεύγουν οι λαμαρίνες - Τι θα μπει στη θέση τους;

Το θέμα του αποκλεισμού της παραδοσιακής συνοικίας της Κυριώτισσας, σε σημεία της οποίας έχουν τοποθετηθεί λαμαρίνες «οδοφράγματα», λόγω επικίνδυνων ετοιμόρροπων κτισμάτων (δείτε εδώ σχετικά), αναφέρθηκε στη συνεδρίαση του δημοτικού συμβουλίου Βέροιας, το απόγευμα της Τετάρτης 7/6.


Σχετική ερώτηση έκανε ο επικεφαλής της παράταξης Λαϊκή Συσπείρωση, Γιώργος Μελιόπουλος, λέγοντας παράλληλα ότι τα ετοιμόρροπα κτίσματα αποτελούν κίνδυνο για τους περαστικούς και ποιο είναι το σχέδιο του δήμου.

Στην ερώτηση του κ. Μελιόπουλου απάντησε ο αρμόδιος αντιδήμαρχος Αλέξανδρος Τσαχουρίδης, ο οποίος, σχετικά με την Κυριώτισσα είπε πως είναι θέμα χρόνου η απομάκρυνση των λαμαρινών - φραγμάτων.


«Πρόκειται για ένα μεγάλο και σοβαρό πρόβλημα. Αυτή τη στιγμή η Κυριώτισσα έχει αποκλειστεί σε κάποια σημεία με φράγματα, γιατί βάλαμε πρώτα και πάνω από όλα την ασφάλεια των πολιτών, κατοίκων της περιοχής και τουριστών, που διέρχονται από τα συγκεκριμένα σημεία.


Είναι θέμα χρόνου να αφαιρεθούν τα φράγματα και στο σημείο εκείνο θα κατασκευαστεί τούνελ από το οποίο θα περνούν με ασφάλεια οι πολίτες», ανέφερε ο αντιδήμαρχος.

Σχετικά με τα διατηρητέα, ο κ. Τσαχουρίδης είπε πως υπάρχει πρόβλημα στο ιδιοκτησιακό καθεστώς, καθώς υπάρχουν πολλοί κληρονόμοι. «Εφόσον είναι επικίνδυνα και κατεδαφιστέα τα κτίσματα, οι κληρονόμοι ειδοποιούνται από την υπηρεσία να προβούν σε πράξεις αποκατάστασης και κατεδάφισης και όπου δεν προβαίνουν σε κατεδάφιση, η υπηρεσία στέλνει τον σχετικό φάκελο στον Εισαγγελέα.

Πρόσφατη κατεδάφιση επικίνδυνου κτίσματος στα Τενεκετζίδικα

Αποτέλεσμα, έχουμε σήμερα περίπου 15 κατεδαφίσεις από ιδιοκτήτες και κάποιες από εμάς, οι οποίες όμως δεν είναι εύκολες, είναι πολυδάπανες και απαιτούν πολλές διαδικασίες», είπε κλείνοντας το θέμα ο αντιδήμαρχος.

5 σχόλια:

  1. ΑΛΕΚΟ,
    αυτές οι διαδικασίες μας ...φάγανε! Σε κάθε σοκάκι της πόλης και σε κάθε γειτονιά χαλάσματα και επικίνδυνα κτήρια. Άσε τους δρόμους ,τα πεζοδρόμια , τα κράσπεδα και...... ΧΑΟΣ!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  2. Αφού θέλετε να τα κατεδαφισετε να προβείτε και στην αποζημίωση των κληρονόμων στην περιοχή. Μια ζωή πληρώνουμε τα μαλιοκεφαλα μας για να τα τρώνε οι καρεκλοκενταυροι του εκάστοτε δημάρχου. Ήμαρτον πια

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. Τι αποζημίωση θέλεις ρε άνθρωπε για ένα επικίνδυνο ετοιμόρροπο;;;

      Διαγραφή
    2. Και να στο γκρεμίσουν και να σου δώσουν αποζημίωση;;εεε;; Τον λογαριασμό της κατεδάφισης πρέπει να σου στείλουν μαζί και με ένα ωραίο πρόστιμο που η "περιουσία" σου τόσο καιρό αποτελούσε απειλή για τους κατοίκους της περιοχής!! Όταν έχουμε ένα σπίτι είμαστε υποχρεωμένοι να το διατηρούμε έτσι ώστε να μην γίνει κίνδυνος για κάποιον άλλον... Εάν δεν μπορούμε να ανταπεξέλθουμε το πουλάμε!!

      Διαγραφή

Παρακαλούμε τα σχόλια να είναι σύντομα και να χρησιμοποιείτε nickname για τη διευκόλυνση του διαλόγου. Ο «Βεροιώτης» δεν υιοθετεί τις απόψεις των σχολιαστών, οι οποίοι και είναι αποκλειστικά υπεύθυνοι για αυτές.

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

ΔΗΜΟΦΙΛΕΙΣ ΑΝΑΡΤΗΣΕΙΣ