Quantcast

http://picasion.com/
http://picasion.com/
http://picasion.com/

Το βιβλίο του «Κι ως την άλλη μου ζωή θα σε λατρεύω» παρουσίασε στη Βέροια ο Κώστας Κρομμύδας


Το βιβλίο του «Κι ως την άλλη μου ζωή θα σε λατρεύω» παρουσίασε το απόγευμα της Τετάρτης 21 Ιουνίου 2023 στη Δημόσια Κεντρική Βιβλιοθήκη Βέροιας, ο Κώστας Κρομμύδας.


Η παρουσίαση πραγματοποιήθηκε σε συνεργασία με τον Σύλλογο Κοινωνικής Παρέμβασης «Έρασμος» -μέρος των εσόδων από την πώληση του βιβλίου θα διατεθούν στον Σύλλογο- για το έργο του οποίου μίλησε στην αρχή της εκδήλωσης η Κοινωνική Λειτουργός του Συλλόγου Ολυμπία Λαζαρίδου, ενώ χαιρετισμό απηύθυνε και το μέλος του Συλλόγου, Όλγα Σαββίδου.


Τον λόγο πήρε στη συνέχεια ο συγγραφέας, ο οποίος μίλησε για την Μενεξιά, την ηρωίδα του βιβλίου του, το οποίο διαδραματίζεται στην Αθήνα του 1960, σε μια εποχή, όπου η θέση των γυναικών ήταν απόφαση των ανδρών. Μια γυναίκα που μεγάλωσε σε ορφανοτροφείο και προσπάθησε να διεκδικήσει τα όνειρά της κόντρα σε κανόνες και εμπόδια.


Αναφέρθηκε στις γυναίκες ρεμπέτισσες της εποχής και την εποχή που το ρεμπέτικο άρχισε να ανασταίνεται. Μίλησε για την θέση της γυναίκας την εποχή εκείνη, την κακοποίηση, την καταπίεση, την πατριαρχία αλλά και κάποιες γυναίκες που κόντρα σε όλα αυτά επέλεξαν μια επαναστατική ζωή.

Αν και η ιστορία στο βιβλίο του αποτελεί καθαρά προϊόν μυθοπλασίας, αναφέρθηκε σε πραγματικά περιστατικά βίας που βίωσαν γυναίκες της εποχής εκείνης, περιστατικά που του αφηγήθηκαν οι ίδιες οι γυναίκες, στο πλαίσιο των συνεντεύξεών του κατά την περίοδο συγγραφής του βιβλίου.


Στο τέλος, ο Κώστας Κρομμύδας συνομίλησε και απάντησε στις ερωτήσεις της φιλολόγου Δέσποινας Καρυπίδου, ενώ η εκδήλωση έκλεισε με ρεμπέτικα τραγούδια, μεταξύ αυτών και το «Λίγα ψίχουλα αγάπης σου γυρεύω», από όπου και ο συγγραφέας δανείστηκε τον τίτλο του μυθιστορήματός του.


Τα τραγούδια ερμήνευσε με τον δικό της μοναδικό τρόπο η μουσικός και σοπράνο Ελένη Αναγνώστου, ενώ στην κιθάρα την συνόδευε ο Υπεύθυνος Επικοινωνίας - ΜΜΕ του «Έρασμου» και Δημοσιογράφος, Κωνσταντίνος Χαλάτσης, ο οποίος συντόνιζε και την εκδήλωση.

Δείτε φωτογραφίες:
























Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Παρακαλούμε τα σχόλια να είναι σύντομα και να χρησιμοποιείτε nickname για τη διευκόλυνση του διαλόγου. Ο «Βεροιώτης» δεν υιοθετεί τις απόψεις των σχολιαστών, οι οποίοι και είναι αποκλειστικά υπεύθυνοι για αυτές.

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

ΔΗΜΟΦΙΛΕΙΣ ΑΝΑΡΤΗΣΕΙΣ