Σκέφτεστε με τι να συνεδεύσετε το κρασί ή την μπύρα που θα προσφέρετε; Κάτι από τα χεράκια σας αλλά εντυπωσιακό και εύκολο; Ο σεφ του veriotis.gr προτείνει γαρίδες τυλιχτές με μπέικον. Λίγα υλικά, εύκολη εκτέλεση και υπέροχη γεύση, ιδανικό finger food για την παρέα.
Δείτε τα υλικά και την συνταγή:
Υλικά:
10 - 12 μεγάλες γαρίδες (ωμές)
1/2 φλιτζάνι ελαιόλαδο
2 κουταλιές σούπας άσπρο ξίδι
2 σκελίδες λιωμένο σκόρδο
Λίγη φρέσκια ρίγανη
8 φέτες μπέικον
Εκτέλεση
Καθαρίζετε τις γαρίδες βγάζοντας το εντεράκι αφήνοντας ανέπαφη την ουρά.
Ανακατεύετε το λάδι, το ξίδι, το σκόρδο και τη ρίγανη σε μπολ, προσθέτετε τις γαρίδες και δουλεύετε καλά το μείγμα. Σκεπάζετε το μπολ, το αφήνετε στο ψυγείο τουλάχιστον 1 ώρα,(κατά προτίμηση όλη νύχτα) και στραγγίζετε το μείγμα.
Κόβετε τις φέτες του μπέικον στα 3. Τυλίγετε ένα κομμάτι μπέικον γύρω από κάθε γαρίδα, το ασφαλίζετε με οδοντογλυφίδα.
Ψήνετε τις γαρίδες σε προθερμασμένο γκριλ για 5 περίπου λεπτά, μέχρι να ψηθεί το μπέικον και να γίνουν οι γαρίδες, γυρίζοντας τες πότε πότε.
Καθαρίζετε τις γαρίδες βγάζοντας το εντεράκι αφήνοντας ανέπαφη την ουρά.
Ανακατεύετε το λάδι, το ξίδι, το σκόρδο και τη ρίγανη σε μπολ, προσθέτετε τις γαρίδες και δουλεύετε καλά το μείγμα. Σκεπάζετε το μπολ, το αφήνετε στο ψυγείο τουλάχιστον 1 ώρα,(κατά προτίμηση όλη νύχτα) και στραγγίζετε το μείγμα.
Κόβετε τις φέτες του μπέικον στα 3. Τυλίγετε ένα κομμάτι μπέικον γύρω από κάθε γαρίδα, το ασφαλίζετε με οδοντογλυφίδα.
Ψήνετε τις γαρίδες σε προθερμασμένο γκριλ για 5 περίπου λεπτά, μέχρι να ψηθεί το μπέικον και να γίνουν οι γαρίδες, γυρίζοντας τες πότε πότε.
αυτο ειναι
ΑπάντησηΔιαγραφή