Quantcast

http://picasion.com/
http://picasion.com/
http://picasion.com/

Πανικόβλητοι γονείς της Ημαθίας για τον στρεπτόκοκκο - Τι αναφέρει ο Φαρμακευτικός Σύλλογος


Ακόμα 7 παιδιά βρέθηκαν θετικά
Πανικόβλητοι είναι πολλοί γονείς στην Ημαθία για τα κρούσματα στρεπτόκοκκου στον νομό μας, έπειτα και από τον θάνατο του 7χρονου αγοριού από την Στενήμαχο, την Κυριακή 11 Ιουνίου, ενώ παράλληλα νοσηλεύεται το 9χρονο ξαδελφάκι του, με την υγεία του να μην εμπνέει ανησυχία.

Σύμφωνα με την τελευταία ενημέρωση, από την Κυριακή μέχρι σήμερα, έχουν προσέλθει στο Νοσοκομείο Νάουσας 45 παιδιά, τα περισσότερα εκτός του σχολικού περιβάλλοντος του 7χρονου αγοριού, με τα 7 να έχουν διαγνωσθεί θετικά στον στρεπτόκοκκο, τα περισσότερα ασυμπτωματικά.

Σε ενημέρωση προς τους πολίτες και ειδικά γονείς της Ημαθίας, προχώρησε σήμερα ο Φαρμακευτικός Σύλλογος, καλώντας σε ψυχραιμία και τήρηση μέτρων πρόληψης και κανόνων υγιεινής από τα παιδιά.

Η ανακοίνωση αναφέρει:

Οι φαρμακοποιοί του Ν. Ημαθίας συνιστούμε στους πολίτες που έχουν πανικοβληθεί από τα κρούσματα του στρεπτόκοκκου, ψυχραιμία, σύνεση και κυρίως μέτρα πρόληψης.

Σε περίπτωση αδιαθεσίας επικοινωνούμε με τον ιατρό μας.

Μαθαίνουμε στα παιδιά μας να τηρούν τους κανόνες υγιεινής και να φροντίζουν για τα μέτρα ατομικής προστασίας έτσι ώστε να σταματήσει η εξάπλωση του παθογόνου.

Πλένουμε σωστά τα χέρια μας, χρησιμοποιούμε χαρτομάντιλο για το βήχα και το φτάρνισμα, κρατάμε αποστάσεις από τους άλλους όταν αισθανόμαστε αδιαθεσία. Με τον τρόπο αυτό μειώνουμε τον κίνδυνο μετάδοσης και νόσησης από λοιμώξεις.

Δεν στέλνουμε το παιδί μας στο σχολείο όταν είναι αδιάθετο.

Δεν χορηγούμε σε καμία περίπτωση αλόγιστα αντιβιώσεις.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Παρακαλούμε τα σχόλια να είναι σύντομα και να χρησιμοποιείτε nickname για τη διευκόλυνση του διαλόγου. Ο «Βεροιώτης» δεν υιοθετεί τις απόψεις των σχολιαστών, οι οποίοι και είναι αποκλειστικά υπεύθυνοι για αυτές.

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

ΔΗΜΟΦΙΛΕΙΣ ΑΝΑΡΤΗΣΕΙΣ