Quantcast

http://picasion.com/
http://picasion.com/
http://picasion.com/

Εύηχη Πόλη day_2: Μουσικές με... πικ νικ, με 10 μπουζούκια και κρητικό γλέντι στην Μπαρμπούτα!


Δεύτερη ημέρα του φεστιβάλ «Εύηχη Πόλη» και η Βέροια πλημμύρισε με κάθε είδους μουσικές. Από τζαζ και swing, μέχρι ρεμπέτικα και κρητικά, σε μουσεία, πλατείες, παραδοσιακές συνοικίες, σε γρασίδια, πεζούλια, πλαστικές καρέκλες, μπαλκόνια... Μουσικές να αναδείονται από παντού, με το απαλό καλοκαιρινό αεράκι να τις μπλέκει σε ένα συνονθύλευμα μουσικών ειδών που πλανάται πάνω από την πόλη...

Αυτά συμβαίνουν κάθε καλοκαίρι στην Εύηχη Πόλη, που φέτος εξελίσσεται για 15η χρονιά σε διάφορα σημεία της Βέροιας. Η δεύτερη ημέρα είχε μουσικές για όλους.


Η βραδιά ξεκίνησε με μια συναυλία διαφορετική από τις άλλες…. μια συναυλία - πικ νικ στην αυλή του Βυζαντινού Μουσείου, με ήχους κλασσικής μουσικής, τζαζ, μπαρόκ, ροκ εν ρόλ και swing. Ο πυρήνας του προγράμματος ήταν η «Picnic Suite» του Γάλλου πιανίστα και συνθέτη Claude Bolling, ένα έργο που παρουσιάζεται πολύ σπάνια ζωντανά. Κατά την έναρξη της συναυλίας παρουσιάστηηκε η «Suite Buenos Aires» του Αργεντίνου Maximo Diego Pujol.

Έπαιξαν οι μουσικοί: Δημήτρης Δομενικιώτης (φλάουτο), Χρήστος Σαρκατζής (κιθάρα), Πόπη Φιρτινίδου (πιάνο), Μπαϊράμης Γιώργος (ντραμς), Θοδωρής Χριστοφορίδης (κοντραμπάσο).


Ανηφορίσαμε στην Πλατεία Ωρολογίου και απολαύσαμε, όχι ένα, ούτε δύο αλλά τα 10 μπουζούκια τη Δόμνας. Το νεοσύστατο μουσικό σχήμα της Θεσσαλονίκης, που γεννήθηκε τον Δεκέμβριο του 2018 μέσα στην ιστορική ταβέρνα της Άνω Πόλης «Δόμνα».

Ακούσαμε επιλογές από κλασικά ρεμπέτικα, με μεγάλη έμφαση σε ορχηστρικά της δισκογραφίας, του κινηματογράφου και του θεάτρου, κλασικά λαϊκά καθώς και συνθέσεις των μεγάλων Ελλήνων δημιουργών που αγάπησαν το λαϊκό τραγούδι και το μπουζούκι ειδικότερα.

Το σχήμα απαρτίζεται από τους:
Μπουζούκι: Γιάννης Καρασάββας, Μανώλης Ζαχαρίου, Γιάννης Κλέοντας, Σπύρος Καντιώτης, Γιάννης Ελευθεριάδης, Γιώργος Μαργώνης, Γιώργος Φακαλής, Χρήστος Κουτσός, Γιώργος Ρουμελιώτης, Νίκος Θεοδωρίδης, Χρήστος Καραβίτης. Κιθάρα: Κωνσταντίνος Κεκελέκης. Κοντραμπάσο: Γιάννης Κίρμος. Τραγούδι: Βαγγέλης Αντωνίου και Σύσσυ Ηλιάδου. Κείμενα - Παρουσίαση: Θανάσης Ρότσκος.


Τέλος κατηφορίσαμε στην Εβραϊκή Συνοικία στην Μπαρμπούτα. Εκεί είχε στηθεί το σκηνικό για την τελευταία συναυλία της ημέρας, με τον κόσμο να έχει γίνει ένα με τα πεζούλια, τα καθίσματα, τις κερκίδες, τα σκαλάκια των σπιτιών, γεμίζοντας ασφυκτικά τον χώρο για να απολαύσουν Χαΐνηδες.

Την περιμέναμε αυτή την συναυλία. Και ο χώρος, όπως πάντα ειδυλλιακός. Μια συναυλία μου μετατράπηκε σε γλέντι, με τους Χαΐνηδες να παρουσιάζουν μουσικές τριών δεκαετιών, αγαπημένα αλλά και καινούρια τραγούδια. Όμορφα ήταν...

Η Εύηχη συνεχίζεται απόψε με Summernight Stand, Ζυγιάς των Πιερίων, Μωρά στη φωτιά και Κωνσταντίνος & Ματθαίος Τσαχουρίδη με special guest τον Δημήτρη Μπάσης.

Αναλυτικά το πρόγραμμα της «Εύηχης Πόλης» εδώ

Δείτε φωτογραφίες (photo: Παύλος Τσανακτσίδης - Αλεξία Τυριακίδου):




























Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Παρακαλούμε τα σχόλια να είναι σύντομα και να χρησιμοποιείτε nickname για τη διευκόλυνση του διαλόγου. Ο «Βεροιώτης» δεν υιοθετεί τις απόψεις των σχολιαστών, οι οποίοι και είναι αποκλειστικά υπεύθυνοι για αυτές.

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

ΔΗΜΟΦΙΛΕΙΣ ΑΝΑΡΤΗΣΕΙΣ