Quantcast

http://picasion.com/
http://picasion.com/
http://picasion.com/

Εύηχη Πόλη day_3: 50 χρόνια περιμέναμε γι' αυτή τη βραδιά... και βουλιάξαμε το Ρολόι!

Αλλαγή προγράμματος Σαββάτου: Στο Πάκρο Αγίων Αναργύρων όλες οι συναυλίες

Μουσικές του κόσμου, φολκόρ και έθνικ μελωδίες με φόντο τα πέτρινα κτίσματα της Κυριώτισσας, γκάιντες και φλογέρες να κατηφορίζουν από τα Πιέρια στην αυλή του Βυζαντινού Μουσείου, νιάτα των '90s σε ροκ reunion στο πάρκο των Αγίων Αναργύρων και μουσικός «σασμός» Βέροιας - Κιλκίς στην πλατεία Ωρολογίου. Αυτά όλα έγιναν μέσα σε λίγες ώρες στην μικρή μας πόλη, χάρη στην Εύηχη Πόλη που έκλεισε χθες την τρίτης της ημέρα.


Πιάσαμε ένα πεζούλι στην Κυριώτισσα και ακούσαμε τους «Summernight Stand» και μελωδίες φολκλόρ και ethnik και μουσικές του κόσμου διαχρονικές και διασκευές με διάφορα ηχοχρώματα.

Συντελεστές
Κιθάρα Ακουστική: Τηλέμαχος Χατζάκης
Κιθάρα Κλασική: Πέτρος Ρίστας Petros Ristas
Ακορντεόν: Παναγιώτης Παπαδόπουλος
Τραγούδι:  Μαρία Σύρπη


Περάσαμε από την αυλή του Βυζαντινού Μουσείου και ταξιδέψαμε λίγα χρόνια πίσω, εκεί όπου γλεντούσαν, τραγουδούσαν και χόρευαν με μεράκι τραγούδια του τόπου μας, των Πιερίων. Με όχημα το μουσικό σχήμα «Ζυγιάς των Πιερίων», με τον Δημήτρη Τσιγγενόπουλο, τον Στέφανο Μπάμπαλο και τον Νικόλαο Μελιτζανά, που με δύο γκάιντες, φλογέρες και ενός είδους νταουλιού και νταϊρέ, δημιουργήθηκε με την αγάπη προς την παραδοσιακή μουσική του τόπου μας και έχει ως στόχο την ατόφια διατήρηση και μετάδοση της μουσικής αυτής κληρονομιάς.


Ζήσαμε ένα μοναδικό ροκ reunion στο πάρκο των Αγίων Αναργύρων. Τα «Μωρά στη Φωτιά», το ιστορικό συγκρότημα που ξεκίνησε από τη Βέροια τη δεκαετία του '80 και ωρίμασε μουσικά την πιτσιρικαροεφηβεία του '90, επέστρεψε εκεί που ξεκίνησαν όλα... για μια βραδιά που περιμέναμε -όχι 50, αλλά- πολλά χρόνια!

Έπαιξαν οι μουσικοί:

Στέλιος “Σαλβαδόρ” Παπαϊωάννου μπάσο και φωνή
Σάκης Ζαχαριάδης κιθάρα
Δημήτρης Ματζίρης τρομπόνι και δεύτερη κιθάρα
Κώστας Κατσαρός τρομπέτα πιάνο και συνθεσάιζερ
Φώτης Τσακυρίδης ντράμς


Αφού «χτυπηθήκαμε» με τα νιάτα των '90s, ανηφορίσαμε προς Ρολόι, που βούλιαξε από κόσμο (βούλιαξε, ναι. Σοβαρά τώρα, μήπως να τσεκάρει κάποιος αν η Μητροπόλεως άλλαξε κλίση από το βάρος; Τόσο κόσμο λέμε!). Κωνσταντίνος και Ματθαίος Τσαχουρίδης γαρ, δικά μας παιδιά. Εδώ τρέχουν σαν τρελοί οι ξένοι να τους ακούσουν, εμείς δεν θα γεμίσουμε το Ρολόι; Και bonus; Δημήτρης Μπάσης. Μια σύμπραξη μοναδική με τίτλο «Ένα τραγούδι για τον καθένα» και αποτέλεσμα πολλά τραγούδια για όλους! 

Ποντιακά, λαϊκά, τα αγαπημένα του Δημήτρη Μπάση τα τόσα χρόνια της καριέρας του αλλά και από τον «Σασμό» και μια μουσική... πρόκληση από τους αδελφούς Τσαχουρίδη προς τον Μπάση για το αν θα τα καταφέρει με τα Ποντιακά ο Κιλκισιώτης και Θρακιώτης τραγουδιστής. Φυσικά καταλήξαμε να χορεύουμε ποντιακά στην πλατεία, στις γύρω πρασινάδες, στα μπαλκόνια...

Σήμερα Σάββατο, η Εύηχη Πόλη ρίχνει αυλαία, με τέσσερις συναυλίες σε Εβραϊκή Συνοικία και πλατεία Αγίων Αναργύρων.

Αναλυτικά το πρόγραμμα:

Σάββατο 24/6

・Nalyssa Green 
Η αγαπημένη εκπρόσωπος της εναλλακτικής ποπ, NalyssaGreen, είναι συνθέτης και τραγουδοποιός από την Αθήνα. Είναι αυτοδίδακτη και παίζει πιάνο, κιθάρα, synthesizers, theremin και τραγουδά.
ώρα 9:00μ.μ.
πλατεία Αγίων Αναργύρων

・MAZOHA
Toonemanproject του Τζίμη Πολιούδη που παντρεύει τις κιθάρες με τα beats και τις μελωδικές φωνητικές γραμμές με στίχους που είναι άμεσοι και ξεσηκωτικοί.
ώρα 9:30μ.μ.
πλατεία Αγίων Αναργύρων


・Taki Tsan & PhyroSun 
Το Hiphop στα καλύτερα του σε μια εποχή που το χρειάζεται περισσότερο από ποτέ!
ώρα 10:30μ.μ.
πλατεία Αγίων Αναργύρων

・Ison (reworks) dj SET
Μέλος των ΝΟΝ και μουσικός διευθυντής του Reworks.
ώρα 11:30μ.μ.
πλατεία Αγίων Αναργύρων

Δείτε φωτογραφίες (photo: Παύλος Τσανακτσίδης, Αλεξία Τυριακίδου):





































4 σχόλια:

  1. Μπράβο στον πρόεδρο της κεπα!Έχει ανεβάσει το επίπεδο της πόλης!Συνέχισε έτσι Κώστα!Χίλια μπράβο!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  2. ΘΕΡΜΑ ΣΥΓΧΑΡΗΤΗΡΙΑ ΣΤΟ ΔΗΜΟ ΒΕΡΟΙΑΣ .Η ΔΙΑΦΟΡΑ ΜΕ ΤΟΥΣ ΟΜΟΡΟΥΣ ΔΗΜΟΥΣ ΧΑΟΤΙΚΗ!!!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  3. χωρις να κριτικαρης την αξια και το level
    τον προηγουμενον
    παμε καλα

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  4. Γιατι επικαλυπτονται οι ωρες των συναυλιων... δεν εχει μερες ?? ...θελω να παω σε ολες !...

    ΑπάντησηΔιαγραφή

Παρακαλούμε τα σχόλια να είναι σύντομα και να χρησιμοποιείτε nickname για τη διευκόλυνση του διαλόγου. Ο «Βεροιώτης» δεν υιοθετεί τις απόψεις των σχολιαστών, οι οποίοι και είναι αποκλειστικά υπεύθυνοι για αυτές.

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

ΔΗΜΟΦΙΛΕΙΣ ΑΝΑΡΤΗΣΕΙΣ