Quantcast

http://picasion.com/
http://picasion.com/
http://picasion.com/

"Το γλωσσάρι της αιμοκάθαρσης" παρουσιάζεται στη Νάουσα

Βιβλιοπαρουσίαση με σημαντικούς ομιλητές - Χαιρετισμό θα απευθύνει ο κ.Κόλβατζης Κυριαζής της ΜΧΑ ΙΑΣΙΣ

Το «Γλωσσάρι της αιμοκάθαρσης», είναι μια δωρεάν έκδοση που διανέμεται σε μονάδες αιμοκάθαρσης σε όλη την Ελλάδα από τον Φεβρουάριο του 2021. Η αποδοχή από νεφροπαθείς, ιατρικό και νοσηλευτικό προσωπικό των μονάδων, ήταν μεγάλη. Το δέχτηκαν με μεγάλη χαρά, καθώς δεν υπήρχε κάτι παρόμοιο.

Η εκδήλωση παρουσίασής του στην Ημαθία θα πραγματοποιηθεί το Σάββατο 10 Ιουνίου και ώρα 7.00 μ.μ. στο Κέντρο Τεκμηρίωσης Βιομηχανικής Κληρονομιάς του Δήμου Νάουσας, Αίθουσα Έρια.

Την εκδήλωση, που τελεί υπό την αιγίδα του Δήμου Νάουσας, συντονίζει η κ.Δώρα Μπαλτατζίδου, Αντιδήμαρχος Οικονομικών – Διοικητικών Δήμου Νάουσας, ενώ θα απευθύνει χαιρετισμό ο κ.Κυριαζής Κόλβατζης, Ιδιοκτήτης Μ.Χ.Α. Ίασις, Μαιευτήρας – γυναικολόγος, μετεκπαιδευθείς στο Λονδίνο.

Ομιλητές: 

  • Αγγελική Κομποχόλη, Φιλόλογος – Δρ Πανεπιστημίου Αθηνών – Διδάσκουσα στο Ευρωπαϊκό Ινστιτούτο Επικοινωνίας, Συγγραφέας και Μέλος του Writers Capital Foundation
  • Ειρήνη Ντούρα Καββαδία, Συγκριτική & Υπολογιστική Γλωσσολόγος – Λογοτέχνης, Γενική Γραμματέας του Writers Capital Foundation, εκπρόσωπος των εκδόσεων Writers International Edition
  • Θεόδωρος Χήρας, Νεφρολόγος, Διευθυντής ΕΣΥ, Σισμανόγλειο ΓΝ Αττικής 
  • Παναγιώτα Βενέτη, Νεφρολόγος, επιστημονικά υπεύθυνη Μ.ΤΝ. Διαβαλκανικό Ιατρικό Κέντρο Θεσσαλονίκης και συνεργάτης Μ.Χ.Α. Ίασις
  • Χαρούλα Μπέκα, Προισταμένη Μ.Χ.Α. Ίασις
  • Γιώργος Σαρδέλης, Οικονομολόγος, Συγγραφέας και Μέλος του Writers Capital Foundation 

Με αφορμή την παρουσίαση του βιβλίου ο ιατρός κ.Κόλβατζης Κυριαζής σχολίασε: "Το "γλωσσάρι της αιμοκάθαρσης"είναι χρήσιμο βοήθημα όλων των αιμοκαθαιρομένων. Αξίζουν συγχαρητήρια στους συγγραφείς του βιβλίου και ιδιαίτερα για το διεθνές βραβείο που απέσπασαν. Ως ΜΧΑ ΙΑΣΙΣ είμαστε περήφανοι που φιλοξενούμε τον άξιο κ. Χατζή Παντελή."


Λίγα λόγια για το βιβλίο
Το γλωσσάρι της αιμοκάθαρσης είναι ένας συνοπτικός ιατρικός αλφαβητικός οδηγός για τους νεφροπαθείς που οδηγούνται στο τελικό στάδιο της χρόνιας νεφρικής νόσου και εντάσσονται στην αιμοκάθαρση ή στις άλλες μεθόδους εξω-νεφρικής κάθαρσης. Ο οδηγός περιλαμβάνει ερμηνείες λέξεων και φράσεων που ακούει καθημερινά ο νεφρολογικός ασθενής και αναπόφευκτα του δημιουργούν άγχος, καθώς δεν είναι εξοικειωμένος με τη νεφρολογική ορολογία, ενώ παράλληλα έχει να διαχειριστεί μια καινούργια κατάσταση στη ζωή του. Οι συγγραφείς του συνέταξαν με περισσή φροντίδα το γλωσσάρι αυτό, με απώτερο στόχο να είναι κατανοητοί οι εν λόγω όροι. Το σύνθημά τους: Κανένας νεφρολογικός ασθενής μόνος του στην νέα του ζωή! Όλοι μαζί μπορούμε περισσότερα!

«Είναι ένα ιδιαίτερα χρήσιμο εργαλείο στα χέρια των συν-ασθενών μας που ξεκινάνε τώρα αιμοκάθαρση, αφού μπορούν να μάθουν τα πάντα για την θεραπεία τους, χωρίς να ρωτάνε τους γιατρούς», αναφέρουν οι συγγραφείς, Έλενα Μαγιάτη – Καραμπή και Παντελής Χατζής.

Το επιστημονικό σκέλος του βιβλίου επιμελήθηκε ο ιατρός-νεφρολόγος στο Σισμανόγλειο Νοσοκομείο Αθηνών, Θεόδωρος Χήρας.

Αξίζει να σημειωθεί ότι οι δύο συγγραφείς συμμετέχουν στο Παγκόσμιο Λογοτεχνικό Φεστιβάλ "Panorama 2023", από τον Writers Capital Foundation, με το συγκεκριμένο βιβλίο, στην κατηγορία Golden Book Awards.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Παρακαλούμε τα σχόλια να είναι σύντομα και να χρησιμοποιείτε nickname για τη διευκόλυνση του διαλόγου. Ο «Βεροιώτης» δεν υιοθετεί τις απόψεις των σχολιαστών, οι οποίοι και είναι αποκλειστικά υπεύθυνοι για αυτές.

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

ΔΗΜΟΦΙΛΕΙΣ ΑΝΑΡΤΗΣΕΙΣ