Quantcast

http://picasion.com/
http://picasion.com/
http://picasion.com/

Πάντα πρώτος, αλλά και διπλά άτυχος!

Ο Άγγελος Τόλκας εμφανίστηκε το 2006 στο πολιτικό γίγνεσθαι της Ημαθίας και πιο συγκεκριμένα στις αυτοδιοικητικές εκλογές ως υποψήφιος Νομαρχιακός Σύμβουλος με την παράταξη του Γιάννη Χασιώτη. Παρά την μικρή του ηλικία κατάφερε να εκλεγεί και ακολούθησαν 6 εκλογικές αναμετρήσεις για τις εθνικές εκλογές. 

Με σκληρή δουλειά και στρατηγική κατάφερνε να βγαίνει πρώτος σε σταυρούς προτίμησης. Συνολικά, έχει εκλεγεί 4 φορές Βουλευτής (2009, 2012, 2019, 2023). Το 2012, το 2015, το 2019 και το 2023 σάρωσε σε ψήφους και κατέκτησε την πρώτη θέση στα ψηφοδέλτια που συμμετείχε. 

Ωστόσο στην πολιτική του διαδρομή είχε και δύο ατυχίες. Η μια ήταν στο μακρινό 2012, τότε που εκλέχθηκε βουλευτής Ημαθίας και έχασε την έδρα, γιατί πήγαμε μετά από έναν μήνα σε δεύτερες εκλογές (με την συγκυβέρνηση ΝΔ, ΠΑΣΟΚ, ΔΗΜΑΡ). 

Το ίδιο συνέβη και στις εκλογές του 2023. Κι ενώ πήρε την έδρα και ορκίστηκε στο Ελληνικό Κοινοβούλιο, μετά από τέσσερις εβδομάδες, λόγω του εκλογικού νόμου, έχασε και πάλι την έδρα εξαιτίας της καραμπόλας με τις άλλες τετραεδρικές.

Το μόνο σίγουρο είναι πως ο Άγγελος Τόλκας έχει ακόμα να γράψει πολλά χιλιόμετρα στις επόμενες εκλογικές αναμετρήσεις και να είναι εκείνος που θα σηκώσει το βάρος της κεντροαριστεράς, ειδικά αυτήν την τετραετία που δεν θα υπάρχει εκπροσώπηση στη Βουλή.

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

ΔΗΜΟΦΙΛΕΙΣ ΑΝΑΡΤΗΣΕΙΣ