Quantcast

http://picasion.com/
http://picasion.com/
http://picasion.com/

«Καταπέλτης» η εισαγγελέας για τη δολοφονία του Άλκη: «Έβλεπαν το αίμα να κυλάει και συνέχιζαν απτόητοι»

«Καταπέλτης» είναι κατά την αγόρευσή της ενώπιον του Μικτού Ορκωτού Δικαστηρίου Θεσσαλονίκης η εισαγγελέας της Έδρας, Κυριακή Κλιάμπα
, στη δίκη για την στυγερή επίθεση που κόστισε τη ζωή του 19χρονου Άλκη Καμπανού και οδήγησε στον τραυματισμό των δύο φίλων του, το μοιραίο βράδυ της 1ης Φεβρουαρίου του 2022.

Η εισαγγελική λειτουργός κα Κλιάμπα, έκανε λόγο για μια δύσκολη και ψυχοφθόρα υπόθεση, τόσο για τις οικογένειες των κατηγορουμένων, όσο και για τις οικογένειές των θυμάτων που αναμένουν με αγωνία την απόφαση του δικαστηρίου. «Έχουμε 12 οικογένειες που υποφέρουν. Έχουμε όμως άλλες 3 οικογένειες που θα υποφέρουν για μια ολόκληρη ζωή. Η διαφορά είναι ότι αυτές οι τρεις μπορούν να περπατούν έχοντας ψηλά το κεφάλι. Οι οικογένειες των δώδεκα, ενδεχομένως να περπατούν με το κεφάλι σκυμμένο, επειδή πως μέσα τους έχουν συνειδητοποιήσει έστω και αργά, πως είχαν χάσει τα παιδιά τους προ πολλού, όταν χάνουν τις ηθικές αξίες και μπαίνουν στον δρόμο του μίσους και των λανθασμένων επιλογών».

«Προσχεδιασμένη επίθεση από την αρχή μέχρι το τέλος»

Φτάνοντας στην ουσία της αγόρευσής της, σχολίασε αναλυτικά τα αποδεικτικά στοιχεία που προέκυψαν τόσο από την δικογραφία αλλά και από την ακροαματική διαδικασία, λέγοντας προς το δικαστήριο να καταλήξει σε μια δίκαιη κρίση. Παράλληλα, τόνισε πως δεν θα λάβει υπόψιν τις καταθέσεις της μητέρας και της αδελφής του Άλκη, αλλά και των μητέρων των κατηγορουμένων προκειμένου να μην κατηγορηθεί ότι κατακλύστηκε από το συναίσθημα. «Εμείς δεν δικάζουμε τις οικογένειες. Δεν μπορώ όμως να δεχτώ ότι οι κατηγορούμενοι είναι καλά παιδιά. Τα καλά παιδιά δεν νιώθουν μίσος, δεν κυκλοφορούν με όπλα και δεν αφαιρούν ζωές. Δεν μπορώ να λάβω υπόψιν τις καταθέσεις που δεν βοήθησαν στην απόδειξη της αλήθειας, αυτής που αναζητούσαμε όλοι».

Η εισαγγελέας της Έδρας έκανε λόγο για μια οργανωμένη και προσχεδιασμένη επίθεση, από την πρώτη μέχρι και την τελευταία της λεπτομέρεια, από την αρχή μέχρι το τέλος. «Υπήρχε ανθρωποκτόνος δόλος των κατηγορουμένων σε βάρος όλων των θυμάτων» είπε χαρακτηριστικά.

Σχολιάζοντας την κατάθεση του κ. Αριστείδη Καμπανού, του πατέρα του αδικοχαμένου Άλκη, επεσήμανε πως ο ίδιος έδωσε μέσα από δύο λέξεις την πραγματική διάσταση του φονικού επεισοδίου. «Ανορθόδοξος πόλεμος. Αυτό είχαμε και αυτό ζήσαμε και όλους αυτούς τους μήνες. Ο πατέρας του Άλκη, οριοθέτησε πραγματικά με λίγες λέξεις τον τρόπο δράσης των κατηγορουμένων. Ο προσχεδιασμός, η εγκατάλειψη των κινητών στον σύνδεσμο του ΠΑΟΚ, η κατοχή όπλων, ακόμη και τέτοιων που ξεκοιλιάζουν, τα αλλεπάλληλα και ταυτόχρονα χτυπήματα που δέχθηκαν τα θύματα, από κάθε πλευρά, από κάθε κατηγορούμενο. Όλα αυτά οδηγούν στην κρίση της ενοχής τους. Έχουμε ένα παιδί νεκρό, και δύο παραλίγο νεκρά, τι άλλο έπρεπε να πετύχουν; Ο πατέρας του Άλκη έκανε λόγο για οργανωμένο έγκλημα, και δεν είχε καθόλου άδικο».

Παράλληλα, τόνισε πως οι κατηγορούμενοι είχαν στρατιωτική πειθαρχία, ως καλοί και πειθαρχημένοι στρατιώτες, οι οποίοι όμως δεν είχαν όμως αξίες, αλλά ενήργησαν ορμώμενοι από τα πάθη, τον φανατισμό και το μίσος. «Είναι βέβαιο πως αν υπήρχε ίχνος ανθρωπιάς μέσα τους, στο άκουσμα της φωνής του Άλκη θα έδειχναν έλεος, αλλά εκείνοι συνέχισαν μέχρι και το τελευταίο κλάσμα του δευτερολέπτου να τον χτυπούν με κάθε τρόπο και μέσο. Ήθελαν να αφαιρέσουν την ζωή των εχθρών τους. Ένιωθαν την ικανοποίηση ότι η κτηνωδία είχε ολοκληρωθεί, το έβλεπαν σαν νίκη».

«Έβλεπαν το αίμα να κυλάει και συνέχιζαν απτόητοι»

Σύμφωνα με τις καταθέσεις των φίλων του Άλκη τις οποίες επικαλέστηκε η εισαγγελέας οι κατηγορούμενοι ήταν αρματωμένοι σαν αστακοί, βρίσκονταν σε ήρεμη ψυχική κατάσταση πριν και μετά το “έργο” τους, καθώς «έβλεπαν το αίμα να κυλάει στο σώμα και στα πρόσωπα του Άλκη και του Άγγελου, άκουγαν τις κραυγές γύρω τους και συνέχιζαν απτόητοι το έργο τους».

Η εισαγγελέας κατά την διάρκεια της αγόρευσής της, στάθηκε αναλυτικά το ότι οι συνήγοροι υπεράσπισης αλλά και οι κατηγορούμενοι στις απολογίες τους, επιχείρησαν να πείσουν το δικαστήριο πως δεν είναι οργανωμένοι οπαδοί, αλλά απλοί φίλαθλοι. Υπογράμμισε πως οι συνήγοροι δεν επιχείρησαν να ξετυλίξουν το μυστήριο των αντιφάσεων των κατηγορουμένων, αλλά των θυμάτων.

«Προσπάθησαν να μας πείσουν ότι οι κατηγορούμενοι πήγαιναν στον σύνδεσμο για να αγοράσουν ρούχα και ήταν τα καλύτερα παιδιά, μόνο που είναι γνώριμοι της αστυνομίας, αντιθέτως με τα θύματα της επίθεσης. Η προσπάθεια των κατηγορουμένων πέφτει στο κενό. Κανένας οργανωμένος οπαδός δεν κυκλοφορεί “γυμνός” τις νύχτες στα σοκάκια της πόλης. Αντίθετα, κυκλοφορεί οπλισμένος έστω και με κάτι μικρό, για παν ενδεχόμενο. Τα θύματα όμως δεν είχαν την ανάγκη να εξοπλιστούν, δεν χρειαζόταν να προστατευτούν γιατί πολύ απλά απολάμβαναν την ζωή. Δεν είχαν τίποτα πάνω τους, εκτός βέβαια από ένα αναψυκτικό που μοιράστηκαν για τελευταία φορά ο Άλκης με τον Άγγελο. Διερωτάμαι λοιπόν, σεβαστό δικαστήριο, εάν αυτοί οι πέντε νέοι είναι οργανωμένοι, τότε οι μη οργανωμένοι κατηγορούμενοι τι ήταν; Θέλησαν να αφαιρέσουν ζωές και το πέτυχαν. Δεν τους ένοιαζε πόσες ζωές Αρειανών θα αφαιρέσουν. Είχαν σχέδιο και βαρύ οπλισμό. Αυτοί λοιπόν, τι είναι; Απλοί δολοφόνοι; Το αφήνω στην κρίση σας».

«Ο Άγγελος αγωνίστηκε σαν ήρωας για να σωθεί και να σώσει τον Άλκη»

Φτάνοντας στην κατάθεση του κολλητού του Άλκη, του Άγγελου, η εισαγγελέας τόνισε πως ο ίδιος προσπάθησε να θυμηθεί πώς επέζησε, ενώ ο θάνατος του έπιανε το χέρι. «Ο Άγγελος, αγωνίστηκε σαν ήρωας να σωθεί και να σώσει τη ζωή του φίλου του. Έτσι εμφανίστηκε και ενώπιον μας, γιατί ο Άγγελος είναι ο πρώτος που θέλει δικαιοσύνη για αυτόν και τον κολλητό του. Για αυτό δεν ήρθε δασκαλεμένος και ψεύτης σαν κάποιους άλλους».

Όπως ανέφερε η κα Κλιάμπα, ο Άγγελος είδε τον κολλητό του να σβήνει δίπλα του, και οι συνήγοροι υπεράσπισης απαίτησαν να θυμάται με κάθε λεπτομέρεια την επίθεση, και δεν επιτρεπόταν να βρίσκεται σε πανικό ή σε σύγχυση. «Είδε μαχαίρια, δρεπάνια, στειλιάρια, δέχθηκε πολλαπλά χτυπήματα. Είναι αυτός που είδε τι σημαίνει θάνατος. Μάλιστα, απαίτησαν από όλα τα θύματα να θυμούνται την παραμικρή λεπτομέρεια και να τους πουν τι σημαίνει θάνατος, ενώ οι κατηγορούμενοι μπορούσαν να μην θυμούνται τα όσα οι ίδιοι προκάλεσαν. Είχαν το προνόμιο να μην θυμούνται. Η κατάθεση του Άγγελου δεν ήταν ψευδής και μελετημένη. Το θύμα ήρθε να θυμηθεί ξανά την μυρωδιά του θανάτου».

Η αγόρευση της εισαγγελέως βρίσκεται σε εξέλιξη...

Πηγή

1 σχόλιο:

  1. ΤΑ ΙΣΌΒΙΑ ΔΕΝ ΕΊΝΑΙ 15 ΧΡΟΝΙΆ.

    ΕΚΤΟΣ ΑΝ ΕΊΣΑΙ ΣΚΥΛΟΣ.

    ΚΆΠΟΙΟ ΠΡΌΒΛΗΜΑ ΈΧΕΙ Η ΔΙΚΑΙΟΣΎΝΗ.

    ΑπάντησηΔιαγραφή

Παρακαλούμε τα σχόλια να είναι σύντομα και να χρησιμοποιείτε nickname για τη διευκόλυνση του διαλόγου. Ο «Βεροιώτης» δεν υιοθετεί τις απόψεις των σχολιαστών, οι οποίοι και είναι αποκλειστικά υπεύθυνοι για αυτές.

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

ΔΗΜΟΦΙΛΕΙΣ ΑΝΑΡΤΗΣΕΙΣ