Quantcast

http://picasion.com/
http://picasion.com/
http://picasion.com/

Στο τιμόνι του Υπουργείου Υγείας ο Χρυσοχοΐδης

Ως τετραετία της υγείας έχει χαρακτηρίσει ο Πρωθυπουργός Κυριάκος Μητσοτάκης την τετραετία που μόλις ξεκινά, ενώ το μήνυμά του για «κυβέρνηση σκληρής δουλειάς» φαίνεται ότι βρίσκει τον καλύτερο εκφραστή στο υπουργείο Υγείας.

Εάν η προηγούμενη τετραετία μας αιφνιδίασε όλους με τον ερχομό του COVID-19, αλλάζοντας για πάντα τα δεδομένα στη δημόσια υγεία, την οικονομία, την κοινωνία και τα εργασιακά μοντέλα, τα επόμενα χρόνια αποτελούν ένα ακόμη μεγάλο στοίχημα για την κυβέρνηση Μητσοτάκη και το υπ. Υγείας.

Ήδη ο Πρωθυπουργός, έχει τονίσει πολλές φορές ότι θα παρακολουθεί ο ίδιος προσωπικά την πορεία της υγείας και θα παρεμβαίνει όπου απαιτείται. Όσο αυξάνεται το ΑΕΠ, τόσο θα αυξάνονται και οι πόροι στην υγεία, έχει δηλώσει επίσης ο Πρωθυπουργός.

Υπουργός με βαριές βαλίτσες

Το πρόσωπο πάντως που επέλεξε ο Κυριάκος Μητσοτάκης για το υπουργείο Υγείας, δεν είναι καθόλου τυχαίο, αφού ο Μιχάλης Χρυσοχοίδης, αποτελεί ένα πολιτικό στέλεχος με βαριά διαδρομή, στις βαλίτσες του οποίου βρίσκεται ένα μεγάλο και δύσκολο έργο- όπως η εξάρθρωση της 17Ν- το οποίο κατάφερε να διαχειριστεί και να φέρει άρτια σε πέρας. Όμως η παρουσία του πολιτικού με καταγωγή από την Ημαθία έχει και εμβληματικό πρόσημο, καθώς ο νέος υπουργός προέρχεται από τα σπλάχνα του ΠΑΣΟΚ.

Την ώρα μάλιστα που η προηγούμενη ηγεσία έχει ανακοινώσει ότι πλέον τα νοσοκομεία θα αποτελούν ΝΠΙΔ, το στοίχημα για τον κ. Χρυσοχοίδη, δεν είναι πόσο ποσοστό ιδιωτικού τομέα, θα εισχωρήσει στο δημόσιο σύστημα υγείας. Ο τομέας του φαρμάκου επίσης δεν είναι άγνωστο πεδίο για το νέο υπουργό Υγείας, αφού το είχε διδαχθεί άριστα, ως υφυπουργός Εμπορίου, τη διετία 1994-1996 επί κυβερνήσεως Ανδρέα Παπανδρέου.

Δεν υπάρχει αμφιβολία ότι με τον Χρυσοχοίδη στο τιμόνι του υπ. Υγείας, η δουλειά θα συντελεστεί, όσο απαιτητική και εάν είναι. Και είναι γεγονός, πώς οι προκλήσεις είναι μεγάλες, όπως προσλήψεις υγειονομικών, αξιοποίηση όλων των δωρεών που είχαν πραγματοποιηθεί στη διάρκεια της πανδημίας, φαρμακευτική πολιτική (clawback, αναθεώρηση της φαρμακευτικής νομοθεσίας, αύξηση της φαρμακευτικής δαπάνης) σύνδεση της Ηλεκτρονικής Συνταγογράφησης με τα νοσοκομεία, έλεγχος της συνταγογράφησης, φάκελος του ασθενούς, ΜΕΘ, αεροδιακομιδές, ολοκλήρωση της μεταρρύθμισης του οικογενειακού γιατρού, μικροβιακή αντοχή.

8 σχόλια:

  1. Ρε πόσο πρόβατα είμαστε.........

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. Μόνο τώρα το κατάλαβες; Σκοτάδι στα κεφάλια....χωρίς σκέψη, χωρίς λογική

      Διαγραφή
    2. ΠΟΙΟΣ ΘΑ ΨΗΦΙΖΕ ΝΔ ΓΙΑ ΝΑ ΔΕΙ ΤΟΝ ΧΡΗΣΟΧΟΙΔΗ ΥΠΟΘΡΓΟ ΑΡΕ ΚΟΥΛΗ

      Διαγραφή
    3. Ψήφισες και μετά μας λες , πόσο πρόβατα είμαστε , φίλε ο Μιχάλης θα δώσει λύσεις στο υπουργείο που αναλαμβάνει , να το θυμάσαι , Θεόδωρος !

      Διαγραφή
    4. Ακομα και τωρα τον γλυφετε....ποια αξια σας διδαξε με το ΠΑΣΟΚ; την αλλαγη συμβολων την αλλαγη ονοματος...οσοι δεν τον ξερετε καλα ...σκεφθειτε καλα και μην βιαζεσθε....επενδυει μονο στον εαυτο του με οποιο κοστος

      Διαγραφή
  2. Αργα το πηρατε χαμπαρι...που τρεχατε για τον δογμα τυχοδιωκτισμου

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  3. Ρε τι κάνει η" καρέκλα"...

    ΑπάντησηΔιαγραφή

Παρακαλούμε τα σχόλια να είναι σύντομα και να χρησιμοποιείτε nickname για τη διευκόλυνση του διαλόγου. Ο «Βεροιώτης» δεν υιοθετεί τις απόψεις των σχολιαστών, οι οποίοι και είναι αποκλειστικά υπεύθυνοι για αυτές.

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

ΔΗΜΟΦΙΛΕΙΣ ΑΝΑΡΤΗΣΕΙΣ