Quantcast

http://picasion.com/
http://picasion.com/
http://picasion.com/

Βρε Μελίνα; Τι... «πολυεργαλείο» ήταν αυτός ο Κυριαζής;


Την Μελίνα Κανά την γνωρίζουμε χρόνια. Την φωνή της, τα τραγούδια της, την αύρα της... Πήγαμε στην συναυλία της στην Ελιά λαχταρώντας να ακούσουμε το Αερικό, τα Έρημα κορμιά, τα μεταξωτά... και άλλα τραγούδια - σταθμούς από τις συνεργασίες της με τον Θανάση Παπακωνσταντίνου, τον Σωκράτη Μάλαμα και πιο πρόσφατα με τον δικό μας Θέμη Καραμουρατίδη. Η Μελίνα μας αποζημίωσε...


Η συναυλία όμως μας επεφύλασσε και μια ευχάριστη έκπληξη. Χωρίς καμία διάθεση να αδικήσουμε τους μουσικούς που πλαισίωναν την Μελίνα Κανά, τον Χρυσόστομο Καραντωνίου, τον Πάνο Γεωργακόπουλο, τον Παύλο Μπατσικούρα, τον Θοδωρή Στούγιο και τον Θανάση Γιαννίτσα, την παράσταση «έκλεψε» ο δεξιοτέχνης των πνευστών, ο Χρήστος Κυριαζής.


Μόνο κατά την διάρκεια της χθεσινής συναυλίας, τον είδαμε στην σκηνή επάνω να παίζει σαξόφωνο, κλαρίνο και γκάιντα. Ειδικά όταν έπιανε την γκάιντα για κάτι τρελά σόλο, ο άνθρωπος αποθεωνόταν. «Ήταν ο Χρήστος Κυριαζής» μας είπε η Μελίνα και όλοι τον επιβράβευσαν με το πιο θερμό χειροκρότημα.


Α! Τραγουδούσε κιόλας, είτε συνοδεύοντας την Μελίνα Κανά και τον Αλέξανδρο Δάικο, είτε ερμηνεύοντας και ο ίδιος κάποια τραγούδια, παίζοντας ταυτόχρονα και ένα πνευστό, με hightight, όταν τραγούδησε το παραδοσιακό της Κάσου «Ο Αφούσης» και ξεσήκωσε όλη την Ελιά.


Ο «πολυεργαλείο» ή «one man show» -κάποιους από τους χαρακτηρισμούς που του απέδωσε χθες το κοινό της Βέροιας- κατά κόσμον Χρήστος Κυριαζής, είναι από την Πάτρα, σπούδασε στο Τμήμα Λαϊκής και Παραδοσιακής Μουσικής του TEI Ηπείρου ενώ έχει κυκλοφορήσει και την πρώτη του δισκογραφική δουλειά με τον τίτλο «baptism». Εύγε στο παλικάρι!

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Παρακαλούμε τα σχόλια να είναι σύντομα και να χρησιμοποιείτε nickname για τη διευκόλυνση του διαλόγου. Ο «Βεροιώτης» δεν υιοθετεί τις απόψεις των σχολιαστών, οι οποίοι και είναι αποκλειστικά υπεύθυνοι για αυτές.

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

ΔΗΜΟΦΙΛΕΙΣ ΑΝΑΡΤΗΣΕΙΣ