Quantcast

http://picasion.com/
http://picasion.com/
http://picasion.com/

Δήλωση του Σάββα Τσιχλακίδη για την παραίτηση του Αλέξη Τσίπρα

Άρθρο του Γραμματέα της Νομαρχιακής Επιτροπής του ΠΑΣΟΚ Ημαθίας


«Με απόλυτο πολιτικό πολιτισμό πρέπει να κάνουμε μια απλή διαπίστωση για το φαινόμενο Τσίπρα. Πολλά έχουν ειπωθεί μετά την παραίτηση του Αλέξη Τσίπρα, πολλοί βαρύγδουποι χαρακτηρισμοί περί εντιμότητας και αλλά πολλά! Επίσης δεν έχουν ειπωθεί άλλα τόσα απο ανθρώπους που θέλουν να χορέψουν απο την χαρά τους αλλα συγκρατούνται με ευελιξία. Επειδή δεν ανήκω σε καμία απο τις δυο κατηγορίες θα πω δυο πράγματα.

Πως μπορεί ένα κόμμα να επιβιώσει υποκινούμενο από τον θυμό του απλού πολίτη, του αδικημένου πολίτη χωρίς συγκεκριμένες πολιτικές τοποθετήσεις χωρίς έναν εσωκομματικό μηχανισμό στημένο χρόνο με το χρόνο με δουλειά , με πρόγραμμα, με στελέχη από όλους τους χώρους αλλα κυρίως από το λεηλατημένο τοτε ΠΑΣΟΚ που μυρίστηκαν καρέκλες εξουσίας και με ευκολία μεταπήδησαν χωρίς να τους εμποδίσει κανείς απεναντίας καλοδεχούμενοι με απώτερο σκοπό ξεκάθαρα (να μην πω τους ψήφους) αλλά την δυναμική που είχαν να προσφέρουν. Άρα πως μπορεί να επιβιώσει ένα υποπροϊόν της μεγάλης εκείνης κρίσης της εποχής αλλά και ένα υποπροϊόν που εκμεταλλεύτηκε με λάθος τρόπο την τότε μεγαλη κριση σχέσης πολίτη πολιτικού.

Δεύτερο είναι ότι είναι πολύ μεγάλο λάθος να μιλάμε για τον έντιμο πολιτικό! Όχι γιατί αμφισβητώ την εντιμότητα αυτού, αλλά γιατί πρέπει επιτέλους ο κόσμος να κατανοήσει ότι έντιμοι και ανέντιμοι πολιτικοί υπάρχουν παντού και σε όλους τους χώρους και να σταματήσουμε να χαρακτηρίζουμε ένα κόμμα με ευκολία χωρίς να βάλουμε στη ζυγαριά τα χρόνια διακυβέρνησης γιατί εάν θεωρήσουμε ανέντιμο ένα κόμμα λόγο κάποιων ανθρώπων με 20 plus χρόνια διακυβέρνησης αυτής της χώρας και έντιμο ένα κόμμα με περίπου μιάμιση τετραετία διακυβέρνησης έντιμο ε φανερά είναι λάθος .

Τρίτο και διαφορετικό σχόλιο είναι η απόλυτα απογοητευτική προσωπική και επαγγελματική διαπίστωση που έχω ως προς τον μηχανισμό του κράτους τα χρόνια του ΣΥΡΙΖΑ. Και για να μιλάμε με συγκεκριμένα νούμερα για μην δέχομαι κριτική από μη γνώστες σε λίγο στα σχόλια, να πω πως η δίκη μου εταιρία εκείνη την περίοδο έφτασε να έχει να εισπράτει ΦΠΑ 1,5 εκατομμύριο € και δεν το εισέπραττε γιατί δεν μπορούσε να αποφασίσει η τότε διοίκηση της υπηρεσίας αν δικαιούται απαλλαγή ΦΠΑ για εξαγώγιμο προϊόν όταν δεν είναι η εταιρία αυτή που το εξάγει.

Έχω πολλά να γράψω, νομίζω πολλά περισσότερα από αυτά που νόμιζα όχι γιατί νιώθω πολλές φορές θυμό για όλα αυτά που υπέστη ο δικός μου χώρος, ο χώρος του ΠΑΣΟΚ ειδικά εκείνα τα πέτρινα μαύρα χρόνια που έστηναν κρεμάλες έξω από το Σύνταγμα για τα τότε στελέχη του ΠΑΣΟΚ και γενικά για τον τοσο μεγάλο στοχευμένο πόλεμο φυσικά με απώτερο σκοπό την δυναμική του χώρου.

Πολλά εχω να γράψω γιατί ΟΧΙ δεν ήταν αυτό που έλεγε πως ήταν ο Αλέξης Τσίπρας! Δεν ήταν το παιδί που θα άλλαζε την κατάσταση της χώρας! Ήταν το παιδί που του δόθηκε εύκολα μια ευκαιρία να γίνει πρωθυπουργός της χώρας εκείνη την δύσκολη στιγμή και απλά την δέχτηκε χωρίς να υπολογίσει το κόστος! Το κόστος το οποίο τώρα βλέπουμε μπροστά μας! Και μιας και μιλάμε για το τι έχει αφήσει πίσω του ο ΣΥΡΙΖΑ και ο Αλέξης Τσίπρας είναι χειρότερο από αυτό που υποτίθεται άφησε η κρίση 2011 και η απόδειξη είναι ο τρόπος που ψήφισε ο κόσμος αυτή την φορά!

Με φόβο και όχι με θυμό! Αυτό είναι κατ έμε το πολιτικό φαινόμενο του ΣΥΡΙΖΑ Αλέξης Τσίπρας».

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

ΔΗΜΟΦΙΛΕΙΣ ΑΝΑΡΤΗΣΕΙΣ