Quantcast

http://picasion.com/
http://picasion.com/
http://picasion.com/

6.197 ψηφοδέλτια ψάχνει ο ΣΥΡΙΖΑ στην Ημαθία - Δείτε γιατί...

Οδεύουμε στην τελική ευθεία των εκλογών, με τα κουμπιουτεράκια να έχουν βγει στο τραπέζι και όλοι να προσπαθούν να βολιδοσκοπήσουν τις έδρες που θα βγάλει η ενισχυμένη αναλογική στις εκλογές της 25ης Ιουνίου. 

Κι αν το πρώτο κόμμα θα πάρει από 2 έως 3 έδρες (σ' αύτην περίπτωση εκλέγεται βουλευτής ο Λάζαρος Τσαβδαρίδης), τα πράγματα για το δεύτερο κόμμα είναι εντελώς διαφορετικά. 

Ως γνωστόν, για να πάρει ο ΣΥΡΙΖΑ την έδρα από την πρώτη κατανομή χρειάζεται το 25% του εκλογικού σώματος. Δηλαδή από τα 83.809 έγκυρα ψηφοδέλτια, χρειάζεται 20.952. Κοινώς, θέλει επιπλέον 6.197 ψηφοδέλτια. Στις εκλογές της 21ης Μαΐου είχε πάρει 14.755 ψήφους. Αν δεν τα βρει, τότε θα μπει στην περιπέτεια της δεύτερης κατανομής, που σημαίνει πως ελοχεύει ο κίνδυνος να χάσει την έδρα.

Υ.Γ. Σ' αυτό το σημείο να υπογραμμίσουμε πως όλα τα παραπάνω νούμερα ισχύουν με την ακριβή συμμετοχή των πολιτών στις προηγούμενες εκλογές. Αν υπάρξει μεγαλύτερη αποχή στις εκλογές της 25ης Ιουνίου, τότε τα νούμερα θα είναι διαφορετικά.

13 σχόλια:

  1. Χθες στην συνέντευξη όσοι άκουσαν τον Τσίπρα κατάλαβαν πως η παραίτησή του είναι θέμα χρόνου. Και πιο συγκεκριμένα το βράδυ των εκλογών. Και είναι λογικό μιας και τα αστάθμητα δείγματα παρουσιάζουν τον ΣΥΡΙΖΑ στο 17%-18%..

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. Όνειρα θερινής νυκτός κάνεις αλλά θα ξυπνήσεις με εφιαλτες

      Διαγραφή
    2. Μετα μπορειτε να βγαλετε τα κερατα που τοσο καιρο κρατουσατε κρυφα...Ενα δεν καταλαβατε οτι ο ΣΥΡΙΖΑ ηρθε για να μεινει...θελετε δεν θελετε...

      Διαγραφή
  2. Αρα αν η Νεα Δημοκρατια παρει και τις 3 εδρες εκλεγονται βουλευτες ο Βεσυροπουλος, Μπαρτζωκας και Τσαβδαριδης. Σωστα? Αν χασει μια μονο εδρα η Νεα δημοκρατια, ποιος βουλευτης απο τον ΣΥΡΙΖΑ εκλεγεται? Ευχαριστω!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  3. Η Νότια Μακεδονία στηρίζει Αλέξη τσιπρα.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. Ως γνωστόν υπάρχει κράτος με την ονομασία Βόρειος Ιρλανδία. Νότιος υπάρχει; ΟΧΙ! Γιατί; Όταν βρεις την απάντηση, τότε μπορείς νά θεωρείσαι καί πάλι σκεπτόμενος. Ως τότε θα περιφέρεις άσκοπα τον κολλημένο εγκέφαλό σου...

      Διαγραφή
    2. Συνέχισε. Ο γιατρός είπε να μην σου λέμε οχι

      Διαγραφή
    3. Γι' αυτό ήρθατε εσείς οι άριστοι πατριώτες και στείλατε τις νέες και νέους της Ημαθίας στους τέσσερις ορίζοντες.

      Διαγραφή
  4. Έκλεισε και η εφημερίδα Documento, τυχαίο;
    Το σύστημα ΣΥΡΙΖΑ είναι σταθερά υπο διάλυση.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. Χαρουλες...οπως ειπαν πιο πανω...τα κερατα μην ξεχασετε. Το παλουκι που ερχεται κοιτα να αποφυγεις γιατι τωρα δεν θα σε βοηθησει κανεις...μα κανεις με την κακθα που σε δερνει

      Διαγραφή
  5. Αλεξθης μπαοκ μπακεδονια

    ΑπάντησηΔιαγραφή

Παρακαλούμε τα σχόλια να είναι σύντομα και να χρησιμοποιείτε nickname για τη διευκόλυνση του διαλόγου. Ο «Βεροιώτης» δεν υιοθετεί τις απόψεις των σχολιαστών, οι οποίοι και είναι αποκλειστικά υπεύθυνοι για αυτές.

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

ΔΗΜΟΦΙΛΕΙΣ ΑΝΑΡΤΗΣΕΙΣ