Quantcast

http://picasion.com/
http://picasion.com/
http://picasion.com/

Αφιερωμένα στον Μεγ. Αλέξανδρο τα φετινά «Παύλεια» - Όλο το πρόγραμμα


Στη Βέροια η ανάγνωση της πατριαρχικής πράξης Αγιοκατάταξης του Γέροντος Γερασίμου

Συνέντευξη τύπου στο πλαίσιο των ΚΘ' Παυλείων, παραχώρησε το πρωί της Δευτέρας 19 Ιουνίου 2023 στο Μητροπολιτικό Μέγαρο Βεροίας ο Σεβασμιώτατος Μητροπολίτης Βεροίας, Ναούσης και Καμπανίας κ. Παντελεήμων.


Ο Σεβασμιώτατος παρουσίασε το πρόγραμμα της 5ης Ιατρικής Εβδομάδας Αγίου Λουκά και το πρόγραμμα των υπολοίπων εκδηλώσεων που θα πραγματοποιηθούν στο πλαίσιο των ΚΘ' Παυλείων, που φέτος είναι αφιερωμένα στον Μέγα Αλέξανδρο και φέρουν τον τίτλο «Η ελληνιστική κληρονομιά του Μεγ. Αλεξάνδρου και το κήρυγμα του Αποστόλου Παύλου».


Ο Σεβασμιώτατος έκανε και εκτενή αναφορά στον Όσιο Γεράσιμο τον Υμνογράφο, ο οποίος υπήρξε πνευματικός του πατέρας στο Άγιο Όρος και στον οποίο είναι αφιερωμένο ένα σημαντικό μέρος των προσεχών εκδηλώσεων, όπως η μεγάλη κεντρική καλλιτεχνική εκδήλωση στον Χώρο Τεχνών.


Συγκεκριμένα, στις 27/6, σε συνεργασία με την Σχολική Χορωδία Βέροιας και την Χορωδία του Πολιτιστικού Συλλόγου Αιγές Βεργίνας, υπό την καλλιτεχνική διεύθυνση της μουσικού Ελένης Αναγνώστου, θα παρουσιαστούν ύμνοι του Αγίου Γερασίμου, αφιερωμένοι στην Παναγία, οι οποίοι μελοποιήθηκαν από Μάριο Τόκα. Μάλιστα, στην βραδιά θα παραβρίσκεται και η σύζυγος του αείμνηστου Μάριου Τόκα, η οποία και θα τιμηθεί από την Ιερά μας Μητρόπολη.

Επιπλέον, στις 29/6, κατά την διάρκεια της Θείας Λειτουργίας των Αγίων Αποστόλων, θα βγει για πρώτη φορά η εικόνα του Αγίου Γερασίμου, θα ψαλλεί το Απολυτίκιο, θα γίνει η τελετή ανάγνωσης της πατριαρχικής πράξης Αγιοκατάταξής του και θα υπογραφεί και ο σχετικός τόμος.


Δείτε φωτογραφίες και το βίντεο από την συνέντευξη τύπου:













Δείτε το βίντεο της συνέντευξης τύπου:


3 σχόλια:

  1. Και πολύ καλά κάνουνε. Μπράβο τους.
    Ο Μέγας Αλέξανδρος ήταν από τους πρώτους χριστιανούς!
    Πρώτος και καλύτερος

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. Ελπίζω να αστειεύεσαι.. Το λέω γιατί όλα τα περιμένουμε και όλα τα έχουμε δει και ακούσει από τους αμόρφωτους Ρωμιούς ραγιάδες.

      Διαγραφή

Παρακαλούμε τα σχόλια να είναι σύντομα και να χρησιμοποιείτε nickname για τη διευκόλυνση του διαλόγου. Ο «Βεροιώτης» δεν υιοθετεί τις απόψεις των σχολιαστών, οι οποίοι και είναι αποκλειστικά υπεύθυνοι για αυτές.

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

ΔΗΜΟΦΙΛΕΙΣ ΑΝΑΡΤΗΣΕΙΣ