Quantcast

http://picasion.com/
http://picasion.com/
http://picasion.com/

«Ταξίδεψαν» στην ψυχολογία ενός παιδιού

Μία άκρως ενημερωτική και ενδιαφέρουσα ημερίδα πραγματοποιήθηκε στον χώρο του αμφιθεάτρου του 5ου Δημοτικού Σχολείου. Κεντρικός ομιλητής της ημερίδας ήταν ο Δάσκαλος - Εμψυχωτής με προσανατολισμό τη βιωματική – ανακαλυπτική μάθηση και τη Γνωσιακή Νευροεπιστήμη κ. Παναγιώτης Αμανατίδης, ο οποίος μετέφερε σε όλους τους παρευρισκομένους, γονείς και δασκάλους, τις γνώσεις του για τον τρόπο μελέτης των παιδιών. 



Εξήγησε τον μηχανισμό με τον οποίο ο ανθρώπινος εγκέφαλος αντιλαμβάνεται καταστάσεις, πληροφορίες, ερεθίσματα, θέλησε να οδηγήσει τους παρευρισκόμενους σ' ένα μονοπάτι, όπου με γνώμονα τα συναισθήματα και τις ιδιαιτερότητες των παιδιών, θα μπορούν να κατακτήσουν την γνώση. 

Πως όμως; Τι ξέρει να κάνει ένα παιδί; Ξέρει να παίζει και έχει την ανάγκη να συνδέεται συναισθηματικά. Μήπως τελικά η μελέτη των παιδιών θα πρέπει να είναι ένα ωραίο παιχνίδι με τους δικούς του κανόνες; 



«Ευχαριστούμε θερμά τον κ.Αμανατίδη για την άμεση ανταπόκρισή του στο κάλεσμά μας, τον διευθυντή του σχολείου μας κύριο Κωνσταντίνο Ζαφειρίου, την σχολική σύμβουλο κυρία Αικατερίνη Παπαγεωργίου καθώς και όλους τους εκπαιδευτικούς και τους γονείς που παρακολούθησαν αυτή την ημερίδα» καταλήγει η ανακοίνωση του συλλόγου γονέων και κηδεμόνων.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Παρακαλούμε τα σχόλια να είναι σύντομα και να χρησιμοποιείτε nickname για τη διευκόλυνση του διαλόγου. Ο «Βεροιώτης» δεν υιοθετεί τις απόψεις των σχολιαστών, οι οποίοι και είναι αποκλειστικά υπεύθυνοι για αυτές.

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

ΔΗΜΟΦΙΛΕΙΣ ΑΝΑΡΤΗΣΕΙΣ