Quantcast

http://picasion.com/
http://picasion.com/
http://picasion.com/

Παρουσιάστηκε στο Μακροχώρι το βιβλίο «Οι μπρούτζινοι κύβοι» της Χρυσάνθης Πρωτοψάλτου

Το απόγευμα της Τετάρτης (10/5) η Δημοτική Βιβλιοθήκη του Μακροχωρίου είχε την τιμή να φιλοξενήσει την παρουσίαση του βιβλίου

«Οι μπρούτζινοι κύβοι» της Χρυσάνθης Πρωτοψάλτου.

Πριν την παρουσίαση, τον λόγο πήρε ο υπεύθυνος της βιβλιοθήκης του Μακροχωρίου, Γιάννης Αντωνιάδης, ο οποίος παρουσίασε συντόμως την ανανεωμένη λειτουργία της.

Στην συνέχεια μίλησε ο Θεολόγος Νίκος Λιλιόπουλος, ο οποίος έκανε μια αναδρομή στην ιστορία των Εβραίων, καταλήγοντας να επεξηγεί την ύπαρξη των μπρούτζινων κύβων έξω από το Δημαρχείο Βέροιας.

Στη συνέχεια τα βλέμματα στράφηκαν στην συγγραφέα, η οποία είχε την ευκαιρία να μιλήσει για το πρόσφατο έργο της. Στο τέλος ακολούθησαν ερωτήσεις, ενώ οι ενδιαφερόμενοι άδραξαν την ευκαιρία να αγοράσουν το βιβλίο, το οποίο υπέγραψε η κ. Χρυσάνθη Πρωτοψάλτου.

Λίγα λόγια για τη νουβέλα

Αυτή είναι η ιστορία του Ασσέρ Δανιέλ, ενός απ’τα εβραιόπουλα που τα ονόματά τους χαράχτηκαν στους λίθους της μνήμης, τους έξι μπρούτζινους κύβους που τοποθετήθηκαν μπροστά στο παλιό σχολείο της Βέροιας. Ή, ίσως πάλι να είναι η ιστορία ενός άλλου Ασσέρ, κάποιου Γιοζέφ ή ενός Δαβίκου, ή κι όλων εκείνων των παιδιών που ταξίδεψαν με κάποιο από τα τρένα του θανάτου. Τι χρησιμεύουν άλλωστε τα ονόματα, εκτός από το να κρατούνε ζωντανή τη μνήμη;

Δείτε φωτογραφίες:























1 σχόλιο:

Παρακαλούμε τα σχόλια να είναι σύντομα και να χρησιμοποιείτε nickname για τη διευκόλυνση του διαλόγου. Ο «Βεροιώτης» δεν υιοθετεί τις απόψεις των σχολιαστών, οι οποίοι και είναι αποκλειστικά υπεύθυνοι για αυτές.

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

ΔΗΜΟΦΙΛΕΙΣ ΑΝΑΡΤΗΣΕΙΣ