Quantcast

http://picasion.com/
http://picasion.com/
http://picasion.com/

30 χρόνια μετά... αναβίωσε με τα όλα του το πανηγύρι του Αγίου Γεωργίου στο Μακροχώρι

Το πανηγύρι συνεχίζεται απόψε
Τη χαρά του ανταμώματος, τη χαρά του πανηγυριού ξαναζωντάνεψε το βράδυ του Σαββάτου 6 Μαΐου 2023 ο Σύλλογος Ποντίων Μακροχωρίου, αναβιώνοντας έπειτα από 30 χρόνια το πανηγύρι του Αγίου Γεωργίου.


Το διήμερο πανηγύρι στο προαύλιο του Ιερού Ναού Αγίου Γεωργίου Μακροχωρίου, ξεκίνησε το Σάββατο και η ανταπόκριση του κόσμου ξεπέρασε τις προσδοκίες των διοργανωτών. Ο κόσμος απόλαυσε μουσική και χορό, ποτά και φρεσκοψημένα κρέατα που έψηναν και σέρβιραν τα μέλη του Συλλόγου.


Πέριξ του Ιερού Ναού υπήρχαν πάγκοι με παιχνίδια, γλυκά, παγωτά και λουκουμάδες, έργα λαϊκής τέχνης και χειροτεχνήματα, κοσμήματα και φυσικά παιχνίδια λούνα παρκ.


Η πρώτη βραδιά ξεκίνησε με τα χορευτικά συγκροτήματα του Πολιτιστικού Συλλόγου Αγίου Γεωργίου Βέροιας και του Συλλόγου Κρητικών Ημαθίας. Στο τέλος της εμφάνισης του κάθε Συλλόγου, ο πρόεδρος των Ποντίων Μακροχωρίου Παύλος Παυλίδης απένειμε αναμνηστική πλακέτα στους προέδρους των φιλοξενούμενων συλλόγων, που δέχθηκαν με χαρά να συμμετέχουν στην αναβίωση του πανηγυριού.


Η βραδιά συνεχίστηκε με ποντιακό πρόγραμμα και τον κόσμο να καταλαμβάνει μέχρι αργά την πίστα. Στο τραγούδι ήταν ο Παναγιώτης Κωνσταντινίδης, στη λύρα ο Φίλιππος Χαραλαμπίδης, στα ντραμς ο Ευστράτιος Κωνσταντινίδης και στο αρμόνιο ο Μάκης Σιδηρόπουλος.


Παραβρέθηκαν μεταξύ άλλων, οι αντιδήμαρχοι Βασίλης Παπαδόπουλος, Λάζαρος Ασλανίδης, Καλλίστρατος Γρηγοριάδης, Συρμούλα Τζήμα και Αλέξανδρος Τσαχουρίδης, ο πρόεδρος του Μακροχωρίου Βαλάντης Κεχαΐδης, η πρόεδρος της Αγίας Μαρίνας Σοφία Παππά και ο Παύλος Σαρημιχαηλίδης, πρώην πρόεδρος της ΕΛΒ και μέλος της Οργανωτικής Επιτροπής του Φεστιβάλ Παραδοσιακών Χορών του δήμου Βέροιας.

Το πανηγύρι ολοκληρώνεται απόψε, με τα χορευτικά συγκροτήματα του Πολιτιστικού Συλλόγου Ν. Μυλοτόπου Γιαννιτσών «Οι Καππαδόκες'», του Πολιτιστικού Συλλόγου Ακρολίμνης Κρύας Βρύσης και του Συλλόγου Ποντίων Μακροχωρίου με όλα τα χορευτικά του τμήματα.

Στο ποντιακό πρόγραμμα θα είναι οι: Λύρα, τραγούδι: Ανθή Καλαϊτζίδου, Νταούλι: Ανέστης Φετφατσίδης, Αρμόνιο: Μάκης Σιδηρόπουλος. Ώρα έναρξης 19:30.

Δείτε βίντεο και φωτογραφίες:


































































3 σχόλια:

  1. Πανυγηρια ... εθιμικα γραφικα κατάλοιπα

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  2. Πολλά συγχαρητήρια στους διοργανωτές. Έστω καί ετεροχρονισμένα οι πανηγυρικές εκδηλώσεις έτυχαν ευρείας αποδοχής. Εύχομαι δύναμη καί του χρόνου!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  3. Συγχαρητήρια. Αδά είμες...Αυτό το μήνυμα πρέπει να εκπέμπει....

    ΑπάντησηΔιαγραφή

Παρακαλούμε τα σχόλια να είναι σύντομα και να χρησιμοποιείτε nickname για τη διευκόλυνση του διαλόγου. Ο «Βεροιώτης» δεν υιοθετεί τις απόψεις των σχολιαστών, οι οποίοι και είναι αποκλειστικά υπεύθυνοι για αυτές.

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

ΔΗΜΟΦΙΛΕΙΣ ΑΝΑΡΤΗΣΕΙΣ