Quantcast

http://picasion.com/
http://picasion.com/
http://picasion.com/

Ολοκληρώθηκε με υποσχέσεις για το μέλλον η αναβίωση του πανηγυριού του Αγίου Γεωργίου στο Μακροχώρι

Πραγματοποιήθηκε το πανηγύρι του Αγίου Γεωργίου στο Μακροχώρι, με την εκδήλωση να αναβιώνει μετά από 30 χρόνια και να αφήνει υποσχέσεις για μελλοντική του καθιέρωση.

Το διήμερο, 6-7 Μαΐου, έλαβε χώρα στον προαύλιο χώρο του Ιερού Ναού Αγίου Γεωργίου στο Μακροχώρι και τον περιβάλλοντα χώρο του πρώην Δημαρχείου η αναβίωση του Πανηγυριού του Αγίου Γεωργίου.

Μπορείτε να δείτε όσα γίνανε την πρώτη μέρα πατώντας ΕΔΩ.

Και την δεύτερη μέρα την τιμητική τους είχαν οι παραδοσιακοί χοροί, με την συμμετοχή χορευτικών συγκροτημάτων του Πολιτιστικού Συλλόγου Ν. Μυλοτόπου Γιαννιτσών «Οι Καππαδόκες», του Πολιτιστικού Συλλόγου Ακρολίμνης Κρύας Βρύσης και του Συλλόγου Ποντίων Μακροχωρίου με όλα τα χορευτικά του τμήματα. Όλοι τους εμφανίστηκαν με την σειρά που προαναφέρθηκαν.

Στο τέλος της εμφάνισης του κάθε Συλλόγου, ο πρόεδρος των Ποντίων Μακροχωρίου Παύλος Παυλίδης απένειμε αναμνηστική πλακέτα στους προέδρους των φιλοξενούμενων συλλόγων για την συμμετοχή τους.

Πέραν των συλλόγων, τιμήθηκαν ο Δήμαρχος Βέροιας κ. Κωνσταντίνος Βοργιαζίδης, ο Πρόεδρος της τοπικής κοινότητας του Μακροχωρίου Βαλάντης Κεχαΐδης και ο πατέρας Δημήτριος για την παραχώρηση του χώρου.

Στο ποντιακό πρόγραμμα ήταν οι Ανθή Καλαϊτζίδου (λύρα, τραγούδι), Ανέστης Φετφατσίδης (νταούλι) και Μάκης Σιδηρόπουλος (αρμόνιο).

Με την ολοκλήρωση των χορευτικών συλλόγων, ο προαύλιος χώρος του Ι.Ν. Αγίου Γεωργίου ανήκε στο κοινό, το οποίο συνέχισε τον χορό μέχρι αργά το βράδυ. Η επιτυχία της διοργάνωσης αποδεικνύεται και από τον κόσμο που παραβρέθηκε στους χορούς, με πολλούς να υποχρεώνονται να παραμείνουν όρθιοι αφού τα ήδη πολλά καθίσματα είχαν εξαντληθεί.

Από τους επισήμους παρόντες ήταν ο Δήμαρχος Βέροιας Κωνσταντίνος Βοργιαζίδης, οι Αντιδήμαρχοι Βασίλης Παπαδόπουλος, Καλλίστρατος Γρηγοριάδης, Αλέξανδρος Τσαχουρίδης και ο Πρόεδρος της τοπικής κοινότητας του Μακροχωρίου Βαλάντης Κεχαΐδης.

Δείτε φωτογραφικό υλικό από την εκδήλωση:
















































































Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Παρακαλούμε τα σχόλια να είναι σύντομα και να χρησιμοποιείτε nickname για τη διευκόλυνση του διαλόγου. Ο «Βεροιώτης» δεν υιοθετεί τις απόψεις των σχολιαστών, οι οποίοι και είναι αποκλειστικά υπεύθυνοι για αυτές.

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

ΔΗΜΟΦΙΛΕΙΣ ΑΝΑΡΤΗΣΕΙΣ