Quantcast

http://picasion.com/
http://picasion.com/
http://picasion.com/

Φτιάχνουμε πεντανόστιμο σαλτσάτο μοσχαράκι ραγού με πατάτες


Επιμέλεια: Γιώργος Μεταξάς
Ακούς συχνά το μοσχαράκι ραγού αλλά δεν το έχεις δοκιμάσει; Τώρα, με την συνταγή του σεφ του veriotis.gr Γιώργου Μεταξά, μπορείς να το φτιάξεις ευκολα και να το απολαύσεις από τα χεράκια σου! 

Βάζουμε την κατσαρόλα στη φωτιά και προσθέτουμε το ελαιόλαδο. Μόλις ζεσταθεί, βάζουμε το κρέας και ανακατεύουμε μέχρι να πάρει ωραίο χρώμα. Προσθέτουμε το κρεμμύδι, το καρότο και το σκόρδο και ανακατεύουμε.

Μόλις μαλακώσουν και μελώσουν, σβήνουμε με το κρασί και αφήνουμε να εξατμιστεί το αλκοόλ. Προσθέτουμε τον ντοματοπολτό και τις ντομάτες κον κασέ. Ρίχνουμε νερό μέχρι να σκεπαστεί το κρέας, σκεπάζουμε την κατσαρόλα και αφήνουμε να μαγειρευτεί το κρέας σε χαμηλή φωτιά για 1 ώρα και 15’.

Προσθέτουμε τις κομμένες πατάτες, το αλάτι, το πιπέρι, την πάπρικα και συνεχίζουμε το μαγείρεμα του φαγητού για περίπου 30΄-35΄. Αφήνουμε το φαγητό να ξεκουραστεί για 15΄ και σερβίρουμε σε πιατέλα.

Υλικά

• 1 κιλό μοσχάρι σπάλα ή ελιά κομμένη σε κύβους
• 1 κιλό πατάτες, κομμένες σε χοντρούς κύβους
• 1 φλιτζάνι ελαιόλαδο
• 1 κρεμμύδι, ψιλοκομμένο
• 1 καρότο, κομμένο σε κύβους
• 1 σκελίδα σκόρδο, ψιλοκομμένη
• 1 ποτήρι κόκκινο κρασί
• 1 κ.γ. ντοματοπολτό
• 300 γρ. ντομάτες, αποφλοιωμένες και κομμένες κον κασέ
• Αλάτι, πιπέρι
• πάπρικα γλυκιά

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Παρακαλούμε τα σχόλια να είναι σύντομα και να χρησιμοποιείτε nickname για τη διευκόλυνση του διαλόγου. Ο «Βεροιώτης» δεν υιοθετεί τις απόψεις των σχολιαστών, οι οποίοι και είναι αποκλειστικά υπεύθυνοι για αυτές.

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

ΔΗΜΟΦΙΛΕΙΣ ΑΝΑΡΤΗΣΕΙΣ