Quantcast

http://picasion.com/
http://picasion.com/
http://picasion.com/

Κατερίνη: Περιήγηση στον κόσμο της τεχνολογίας και της επιστήμης

Ένα ξεχωριστό εγχείρημα στην πρωτεύουσα της Πιερίας: Μουσείο LOGIC Επιστήμης και Τεχνολογίας του Τμήματος Διοίκησης Εφοδιαστικής Αλυσίδας

Ένα πρωτοποριακό εγχείρημα για την πόλη της Κατερίνης παρέδωσε στο κοινό το «Τμήμα Διοίκησης Εφοδιαστικής Αλυσίδας» του ΔΙΠΑΕ, «επενδύοντας» στις Επιστήμες, και τον Πολιτισμό, της τοπικής κοινωνίας. 

Το Μουσείο LOGIC Επιστήμης και Τεχνολογίας, που εδρεύει στην πόλη της Κατερίνης, παρουσίασε ο πρόεδρος του Τμήματος και Διευθυντής του Μουσείου, Δημήτριος Τριανταφύλλου, μιλώντας για τις ενέργειες σχετικά με την οργάνωση και τη δημιουργία των πρώτων υποδομών που στηρίχθηκαν οικονομικά στην χρηματοδότηση του ΔΙΠΑΕ και τοπικών επιχειρήσεων, αλλά και τα εκπαιδευτικά προγράμματα για μαθητές και φοιτητές.

Σκοπός του μουσείου είναι να προσφέρει τόσο στα μέλη της ακαδημαϊκής κοινότητας αλλά και ευρύτερα στο κοινό της Πιερίας και ιδιαίτερα στους νέους, ευκαιρίες για γνωριμία με τεχνολογίες και επιστημονικά θέματα μέσα από διαλέξεις, οργάνωση εκθέσεων και πολλαπλών σχετικών εκδηλώσεων.

Αποστολή του Μουσείου

Η κάλυψη σε προπτυχιακό και μεταπτυχιακό επίπεδο διδακτικών και ερευνητικών αναγκών του τμήματος σε θέματα που σχετίζονται με Τεχνολογίες και Καινοτομικές εφαρμογές στην Εφοδιαστική Αλυσίδα (Πληροφορική, Μεταφορές, Αυτοματισμοί, Τηλεματική, Βιομηχανική Παραγωγή), αλλά και η συγκέντρωση αρχειακού υλικού που σχετίζεται με τεχνολογίες που έχουν χρησιμοποιηθεί ιστορικά για την εξυπηρέτηση των αναγκών της Εφοδιαστικής Αλυσίδας (Παραγωγικές διαδικασίες- Μεταφορές- Εφαρμογές Πληροφορικής - Τηλεπικοινωνίες), αποτελούν τους βασικούς στόχος της λειτουργίας του Μουσείο LOGIC Επιστήμης και Τεχνολογίας.

1 σχόλιο:

  1. Το γιατί η Κατερίνη έχει Τμήμα Σπουδών ενώ η Βέροια όχι, ε δεν είναι και χαζοί οι υποψήφιοι βολευτές για να το εξηγήσουν στους ψηφοφόρους...

    ΑπάντησηΔιαγραφή

Παρακαλούμε τα σχόλια να είναι σύντομα και να χρησιμοποιείτε nickname για τη διευκόλυνση του διαλόγου. Ο «Βεροιώτης» δεν υιοθετεί τις απόψεις των σχολιαστών, οι οποίοι και είναι αποκλειστικά υπεύθυνοι για αυτές.

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

ΔΗΜΟΦΙΛΕΙΣ ΑΝΑΡΤΗΣΕΙΣ