Quantcast

http://picasion.com/
http://picasion.com/
http://picasion.com/

Γιατί τα ταξίδια θα είναι ακριβότερα το καλοκαίρι του 2023

Οι 10 κορυφαίοι καλοκαιρινοί ταξιδιωτικοί προορισμοί για τους Αμερικανούς το 2023 –Η Ελλάδα στην 5η θέση
Στην κορυφή των προτιμήσεων, βρίσκεται η Ιταλία, η οποία είναι ο πιο δημοφιλής διεθνής καλοκαιρινός προορισμός για δεύτερο συνεχόμενο καλοκαίρι. Αναλυτικά, στη λίστα με τους 10 κορυφαίους ταξιδιωτικούς προορισμούς για το καλοκαίρι του 2023, βάσει ποσοστού επί των πωλήσεων ταξιδιωτικών ασφαλειών, η Ελλάδα βρίσκεται στην 5η θέση με ποσοστό 2,96%.



Η Ιταλία, όπως αναφέρθηκε στην πρώτη θέση με ποσοστό 6,75% επί των πωλήσεων ταξιδιωτικών ασφαλειών, ο Καναδάς με 5,90%. Οι άλλοι προορισμοί είναι το Ηνωμένο Βασίλειο με ποσοστό 5,42%, το Μεξικό με ποσοστό 2,96%, η Ισλανδία με ποσοστό 2,89%, η Γερμανία με 2,81%, η Ιρλανδία με 2,48% και η Νορβηγία με ποσοστό 2,23% επί των πωλήσεων ταξιδιωτικών ασφαλειών για το προσεχές καλοκαίρι.
Καλοκαιρινά ταξίδια για περισσότερους Boomers και λιγότερους Gen Z & Millennials

Μια μεταβολή στα δημογραφικά στοιχεία των ταξιδιωτών αυτό το καλοκαίρι αποκαλύπτουν τα δεδομένα, με επικεφαλής την επιστροφή των Baby Boomers. Ειδικότερα, οι Baby Boomers αντιπροσωπεύουν το 40% όλων των καλοκαιρινών ταξιδιωτών φέτος, σε σύγκριση με 33% το περασμένο καλοκαίρι και 29% το 2021.



Αντιθέτως, το ποσοστό των καλοκαιρινών ταξιδιωτών που ανήκουν στις γενιές Gen X, Gen Z και Millennial, μειώθηκε για δεύτερο συνεχόμενο καλοκαίρι. Αξίζει να σημειωθεί ότι σε αυτή τη μεγάλη αγορά των ΗΠΑ, τα ποσοστά των καλοκαιρινών ταξιδιωτών της Gen X ανέρχονται φέτος σε 22,27% από 24,01% που ήταν το 2022 και 24,59% που σημειώθηκε το 2021, ενώ για τους Millennial, τα ταξίδια μειώθηκαν κατά περίπου 3% από το προηγούμενο έτος και κατά περίπου 4% από το 2021.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Παρακαλούμε τα σχόλια να είναι σύντομα και να χρησιμοποιείτε nickname για τη διευκόλυνση του διαλόγου. Ο «Βεροιώτης» δεν υιοθετεί τις απόψεις των σχολιαστών, οι οποίοι και είναι αποκλειστικά υπεύθυνοι για αυτές.

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

ΔΗΜΟΦΙΛΕΙΣ ΑΝΑΡΤΗΣΕΙΣ