Quantcast

http://picasion.com/
http://picasion.com/
http://picasion.com/

Fake Νews! Όχι, ο Θέμης Κανέλλος δεν κατεβαίνει υπ. Βουλευτής Ημαθίας

Kυκλοφόρησε στο διαδίκτυο - Πήραν θέση τα ellinikahoaxes.gr και διέψευσαν τους ισχυρισμούς

Με τις εθνικές εκλογές εμφανίστηκαν αναρτήσεις στα μέσα κοινωνικής δικτύωσης που παρουσίαζαν εσφαλμένα πως ο Θέμης Κανέλλος κατεβαίνει υποψήφιος βουλευτής στην Ημαθία. Ωστόσο, ύστερα από σχετική επικοινωνία με τον ίδιο,  διαπιστώθηκε πως ο ισχυρισμός δεν επιβεβαιώνεται. Ας εξετάσουμε τι ισχύει.

Παραδείγματα:

Το Σάββατο 22 Απριλίου 2023, το Προεδρικό Διάταγμα για τη διάλυση της Βουλής θυροκολλήθηκε στο Κοινοβούλιο και, στη συνέχεια, δημοσιεύθηκε, προκηρύσσοντας και επίσημα την προεκλογική περίοδο στη χώρα μας. 

Λίγες ημέρες αργότερα, είδαμε μέσα από τα κοινωνικά δίκτυα να διαμοιράζεται ισχυρισμός σύμφωνα με τον οποίο ο Θέμης Κανέλλος είναι υποψήφιος βουλευτής του ΣΥΡΙΖΑ-ΠΣ στο Νομό Ημαθίας.

Ο Θέμης Κανέλλος έχει γίνει γνωστός τα τελευταία χρόνια μέσα από το κανάλι του στο YouTube καθώς και από την συμμετοχή του στο τηλεοπτικό ριάλιτι Big Brother. 

Ανατρέχοντας στη λίστα των υποψηφίων που παρουσιάστηκαν, μέσα στον Απρίλιο, στην ΚΕ του ΣΥΡΙΖΑ προκειμένου να τεθούν στην κρίση των ανωτάτων μελών του κόμματος, διαπιστώσαμε πως ανάμεσα στους υποψήφιους βουλευτές για το Ν. Ημαθίας συγκαταλέγονται μονάχα οι εξής:

Ημαθία (6 υποψ.)
  • Γιωτάκη Φανή, Δικηγόρος
  • Καρασαρλίδου Φρόσω, πρώην Βουλευτής, ελ. επαγγελματίας
  • Μαρκούλης Αντώνης, δικηγόρος
  • Τσαπαρόπουλος Πέτρος, γιατρός
  • Σαράντη Βαρβάρα, εκπαιδευτικός
  • Τόλκας Άγγελος, Βουλευτής, δικηγόρος
Το ονοματεπώνυμο του Θέμη Κανέλλου δεν συμπεριλαμβάνεται στα παραπάνω ονόματα, ενώ ακόμη δεν εντοπίστηκαν τα ονομαστικά του στοιχεία πουθενά σε ολόκληρο τον κατάλογο. Στη συνέχεια, προς αναζήτηση μιας επίσημης δήλωσης, τα Ελληνικά Hoaxes επικοινώνησαν τηλεφωνικώς με το Γραφείο Τύπου του ΣΥΡΙΖΑ, από έγινε η σχετική δήλωση:

«Ο κύριος Θέμης Κανέλλος δεν συγκαταλέγεται στους καταλόγους των υποψηφίων βουλευτών του κόμματός μας. Τα στοιχεία του δεν υπάρχουν στο σύστημά μας». 

Ακόμη, υπήρξε επικοινωνία με τον ίδιο, ο οποίος ξεκαθάρισε πως κάτι τέτοιο δεν ισχύει καθώς «δεν κατεβαίνει ως βουλευτής».

3 σχόλια:

  1. Τρολ της ΝΔ διαδίδουν σχετικές φήμες..

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  2. Στον ΣΥΡΙΖΑ ψάχνουν τέτοια άτομα για βουλευτές.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. Αυτό είναι αληθές. Αλλά δεν μπορούν να τους πείσουν να ξεκολλήσουν από το σαλόνι σου...

      Διαγραφή

Παρακαλούμε τα σχόλια να είναι σύντομα και να χρησιμοποιείτε nickname για τη διευκόλυνση του διαλόγου. Ο «Βεροιώτης» δεν υιοθετεί τις απόψεις των σχολιαστών, οι οποίοι και είναι αποκλειστικά υπεύθυνοι για αυτές.

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

ΔΗΜΟΦΙΛΕΙΣ ΑΝΑΡΤΗΣΕΙΣ