Quantcast

http://picasion.com/
http://picasion.com/
http://picasion.com/

Στη Βέροια η Ελληνική Ένωση Καφέ - Τίμησε τον Απόστολο Βεσυρόπουλο


Συνέντευξη τύπου παραχώρησε το μεσημέρι της Πέμπτης 4 Μαΐου 2023 η Ελληνική Ένωση Καφέ, παρουσία του Υφυπουργού Οικονομίας Απόστολου Βεσυρόπουλου, έπειτα από πρόσκληση του Ημαθιώτη Γραμματέα, Τάσου Γιάγκογλου.


Στο πάνελ παραβρέθηκαν, ο πρόεδρος Γιάννος Μπενόπουλος, ο αντιπρόεδρος Χρήστος Αλεβίζος, ο Γραμματέας Τάσος Γιάγκογλου, ο Β' Αντιπρόεδρος Γιώργος Μαγγίνιας, το μέλος Γιάννης Ταλούμης και ο υπεύθυνος Γραφείου Τύπου Γιώργος Λαμπίρης και ο Υφυπουργός Απόστολος Βεσυρόπουλος, ο οποίος και τιμήθηκε από την Ε.Ε.Κ. για το έργο του και την συμβολή του στην επίλυση προβλημάτων του κλάδου το καφέ.


Στην συνέντευξη παραβρέθηκαν επίσης, ο αντιπεριφερειάρχης Ημαθίας Κώστας Καλαϊτζίδης, ο πρόεδρος του Επιμελητηρίου Ημαθίας Γιώργος Μπίκας και ο πρόεδρος του Σωματείου Ιδιοκτητών Καφετεριών Κέντρων Διασκέδασης και Ψυχαγωγίας Κώστας Σαμανίδης και ο εκπρόσωπος του Συλλόγου Ζαχαροπλαστών και Καταστηματαρχών Ζαχαροπλαστών Βέροιας Αργύρης Σακαλής.

Κατά τη διάρκεια της συνέντευξης τα μέλη του Δ.Σ. του θεσμικού φορέα που εκπροσωπεί τις επιχειρήσεις εισαγωγής, επεξεργασίας και εμπορίας καφέ στην Ελλάδα, ενημέρωσαν για θέματα που σχετίζονται με την αγορά του καφέ και απασχολούν τον κλάδο, ενώ παρουσιάστηκαν και στοιχεία κατανάλωσης καφέ στην Ελλάδα.


Χαιρετισμό απηύθυνε ο αντιπεριφερειάρχης Κώστας Καλαϊτζίδης, ενώ την παρουσίαση του Δ.Σ. και έναν χαιρετισμό - καλωσόρισμα έκανε ο Τάσος Γιάγκογλου.


Τον λόγο πήρε αρχικά ο πρόεδρος κ. Μπενόπουλος, ο οποίος αναφέρθηκε στο πλαίσιο συναντήσεων του Δ.Σ. της Ένωσης με τον Υφυπουργό τα τελευταία 4 χρόνια, εξαίροντας την πολύ καλή συνεργασία τους, η οποία όπως είπε έφερε πολλά αποτελέσματα για τα οποία είναι περήφανοι.

Συγκεκριμένα, αναφέρθηκε, στην ένταξη του καφέ στο νόμο για το λαθρεμπόριο, στην πρόβλεψη για επιστροφή του ειδικού φόρου κατανάλωσης για εταιρείες με εξαγωγική δραστηριότητα, σε θέματα εισαγωγής και μεταφοράς καφέ, στην αναγνώριση της απώλειας βάρους του καφέ όταν αποθηκεύεται, στην διόρθωση του θέματος των χρησιδανείων, στην ένταξη του καφέ στο ΕΣΠΑ και άλλα.


Ο κ. Μπενόπουλος κλείνοντας στάθηκε στην άριστη σε επίπεδο κατανόησης, ταχύτητας και ανταπόκρισης, συνεργασία με τον Υφυπουργό και τους συνεργάτες του, λέγοντας πως η ομάδα του είναι στραμμένη στην αντιμετώπιση προβλημάτων.

Θέλοντας να ευχαριστήσει τον Υφυπουργό Απόστολο Βεσυρόπουλο, του απένειμε εκ μέρους του Δ.Σ. τιμητική πλακέτα.


Παίρνοντας τον λόγο ο κ. Βεσυρόπουλος, αναφέρθηκε στην στενή και εποικοδομητική συνεργασία με τον κλάδο του καφέ και ανέφερε επιγραμματκά τους στόχους του τέθηκαν στο πλαίσιο της συνεργασίας, όπως: Την ενίσχυση του υγιούς ανταγωνισμού, τον εξορθολογισμό της φορολόγησης, ειδικά στα μείγματα και εκχυλίσματα του καφέ και η εξομάλυνση χρόνιων στρεβλώσεων που αποτελούσαν τροχοπάδη για τις επιχειρήσεις του κλάδου.


Αποτέλεσμα όπως είπε ο κ. Βεσυρόπουλος ήταν μια σειρά ουσιαστικών νομοθετικών παρεμβάσεων, ενώ στόχευσε στις επιτυχίες στις οποίες αναφέθηκε νωρίτερα ο κ. Μπενόπουλος.


Τέλος, ο κ. Αλεβίζος παρουσίασε την αγορά του καφέ στην Ελλάδα σε αριθμούς, ενώ παρουσίασε και το προφίλ του Έλληνα καταναλωτή καφέ.


Δείτε φωτογραφίες:




















1 σχόλιο:

  1. Άξιος ο Υπουργός μας ...με λύσεις σε όλα τα προβλήματα του κλάδου!!

    ΑπάντησηΔιαγραφή

Παρακαλούμε τα σχόλια να είναι σύντομα και να χρησιμοποιείτε nickname για τη διευκόλυνση του διαλόγου. Ο «Βεροιώτης» δεν υιοθετεί τις απόψεις των σχολιαστών, οι οποίοι και είναι αποκλειστικά υπεύθυνοι για αυτές.

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

ΔΗΜΟΦΙΛΕΙΣ ΑΝΑΡΤΗΣΕΙΣ