Quantcast

http://picasion.com/
http://picasion.com/
http://picasion.com/

«Χαμηλές πτήσεις» για Αραμπατζή, Τουπεκτσή και Γουλτίδη

Μπορεί η ΝΔ να χτύπησε 41% πανελλαδικά και στην Ημαθία το κοντέρ της διαφοράς με τον ΣΥΡΙΖΑ, να ξεπέρασε τις 23 ποσοστιαίες μονάδες, ωστόσο ως "χαμηλές" καταγράφτηκαν οι "πτήσεις" των τριών υποψηφίων βουλευτών που συμπλήρωναν το ψηφοδέλτιο.

Ναι μεν, οι τρεις πρώτοι στο ψηφοδέλτιο (Βεσυρόπουλος, Μπαρτζώκας, Τσαβδαρίδης) ξεκίνησαν με τον αέρα των εκλεγμένων και όπως ήταν αναμενόμενο πήγαν «τρένο» (πήραν συνολικά 45.000 σταυρούς!), αλλά οι υπόλοιποι τρεις υποψήφιοι βουλευτές προσέλκυσαν εξαιρετικά μικρό αριθμό ψηφοφόρων, σε σύγκριση με το μεγάλο ποσοστό της ΝΔ στην Ημαθία.

Πιο συγκεκριμένα, η Στέλλα Αραμπατζή, η Λίνα Τουπεκτσή και ο Γιώργος Γουλτίδης έλαβαν (και οι τρεις μαζί) μόλις 7.500 σταυρούς. Ήταν μεν λογικό να πολωθεί το κλίμα 
στην κορυφή, κάτι που λειτούργησε εις βάρος των υπολοίπων, ωστόσο δεν μπορεί να μην καταγραφεί το γεγονός της πολύ χαμηλής σταυροδοσίας των τριών υποψηφίων, ειδικά σε σύγκριση με το ψηφοδέλτιο του 2019 όπου οι διαφορές μεταξύ των πρώτων 5 θέσεων ήταν αναλογικά πολύ μικρές.

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

ΔΗΜΟΦΙΛΕΙΣ ΑΝΑΡΤΗΣΕΙΣ