Quantcast

http://picasion.com/
http://picasion.com/
http://picasion.com/

Ημαθία και Πέλλα χρειάζονται 20.000 εργάτες γης - Σε απόγνωση οι ροδακινοπαραγωγοί

Ρεπορτάζ για το θέμα που έχει προκύψει με τους εργάτες γης σε Ημαθία και Πέλλα έκανε ο τηλεοπτικός σταθμός του ALPHA. Οι αγρότες της περιοχής μας, τόνισαν πως βρίσκονται σε απόγνωση, καθώς δεν υπάρχουν εργατικά χέρια για την φετινή σεζόν και ότι οι νέοι προτιμούν να δουλέψουν στον τουρισμό, παρά στα χωράφια. 

Το μεροκάματο είναι στα 30 με 35 ευρώ και δυστυχώς δεν υπάρχουν εργάτες ούτε από Ελλάδα, αλλά ούτε από Αλβανία. Έτσι αναγκάζονται να βρούνε από την Αίγυπτο και να γίνονται προσπάθειες να βρεθούν εργάτες από την Ασία.

Δείτε το video με τις δηλώσεις των Αγροτών:


11 σχόλια:

  1. Υποκειμενικά γιατί δεν θέλει ακόμα και η κοινωνία να αναγνωρίσει τα άλυτα προβλήματα στον όχι μόνο αγροτικό τομέα γιατί κατά βάθος έχει να κάνει με οικονομικά περιβαλλοντικά και όλοι την δομή ενός νόμου.
    Νομίζεται αν έρθουν αύριο η την άλλη εβδομάδα 40000 εργάτες δεν θα έχουμε άλλο τέτοια προβλήματα?
    Δεν είναι το πρόβλημα μας αυτό
    Μπορούμε να βγάλουμε ένα σχεδιασμό που αφορά όλοι την μελλοντική πορεία της περιοχής?τα μελλοντικά παιδιά πρέπει να σκεφτούμε!!!
    Αλλά ας τα αφήσουμε για τους άλλους να βρούνε λύση....

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  2. Οι αγρότες πλέον στη χώρα μας έγιναν επιχειρηματίες, κανένας τους δεν δουλεύει. Εγώ αγρότης είμαι, μιας κάποιας ηλικίας, δουλεύω αρκετά στρέμματα, είμαι στη δουλειά κάθε μέρα, δουλεύει όλη η οικογένειά μου και τα καταφέρνουμε μια χαρά. Κάποιοι με 10-20 στρέμματα πνίγονται σε μια κουταλιά νερό. Αυτό που φταίει είναι ότι οι αγρότες πλέον είναι οι τεμπέληδες της εύφορης κοιλάδας.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. Ακριβώς έτσι. Απλά ψάχνονται τώρα να φέρουν Αφρικανούς και Ασιάτες, να τους μαντρώσουν εδώ και να τους εκμεταλεύονται για να τα οικονομάμε και αυτοί να κάθονται.

      Διαγραφή
  3. Κόψτε τα επιδόματα
    Απλά πράγματα

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. ηδη το επιδομα παιδιου τους το εκοψαν επειδη τα παιδια τους δεν πανε σχολειο. Ας εργαστουν τωρα που ειναι ευκαιρια. Γιατι αν δεν βρουν δουλεια θα παρακαλανε.

      Διαγραφή
  4. Φαντάσου να σουν εφοπλιστής και Εμείς με μια βάρκα...
    Τι θα έλεγες άραγε?
    Όσοι έχουν μια βάρκα είναι τεμπέληδες?μεγαλοεπιχειρηματία εσύ.
    Ξεχνάς ότι πάντα οι μικροί (τεμπέληδες) κάνουν αγώνα για να μπορέσει κάποιος να γίνει μεγάλος επιχειρηματίας.
    Δεν βλέπω να κάνουν οι μεγάλη αγώνα για τους μικρούς!!!!!@

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  5. Δεν υπάρχουν τεμπέληδες αγρότες Θυμάμαι πριν 30 χρόνια έρχονταν από την περιοχή της Αριδαίας και της Ελασσόνας ακόμη και Ρομά και δουλευαννα μαζευτούν τα μήλα τα καπνά οι τομάτες Τώρα οι Ρομά παίρνουν επιδόματα τα νέα παιδιά είναι λίγα και όσα σπούδασαν δεν ξαναγύρισαν Μην κατηγορείται τους αγρότες Και οι πρόγονοί αυτή τη δουλειά έκαναν Αγρότες και κτηνοτρόφοι Έχουν αλλάξει τα χρόνια Εμφανίζονται νέα επαγγέλματα και ορισμένα χάνονται

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  6. Να πληρώσουν παραπάνω και θα έχουν. Δεν θα πάει κανείς να καίγεται όλη μέρα για 800 και 1000 ευρώ τον μήνα. Θες κόσμο να δουλέψει για εσένα κάτω απο το λιοπύρι? Θα βάλεις το χέρι στην τσέπη και θα δώσεις 1400 ευρώ με ένσημα. Αρκετά με τους "παράγοντες", θέλετε παραγωγή φέτος? Θα πληρώσετε!!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. Πες μας μόνο.. τί δουλειά κάνεις... και θέλεις 1400 ευρώ... και ένσημα....

      Διαγραφή
    2. 1400 ευρω φιλαρακι για να παρεις πρεπει να εργαστεις ολες τις μερες του μηνα χωρις ρεπο. Ο ιουλιος και ο Αυγουστος εχουν 31 μερες. θα αντεξεις την σκληρη δουλεια? Εγω στην venus εργαζομαι. Αγωνιζομαι κι εκει γιατι εκει εχουν ελλειψη απο ανδρικο νεο προσωπικο. Το 70% του προσωπικου ειναι απο 50 χρονων και ανω. τωρα θα παει εκει 34,8

      Διαγραφή
  7. Σε όποιον αρέσει οι υπόλοιποι Γερμανία

    ΑπάντησηΔιαγραφή

Παρακαλούμε τα σχόλια να είναι σύντομα και να χρησιμοποιείτε nickname για τη διευκόλυνση του διαλόγου. Ο «Βεροιώτης» δεν υιοθετεί τις απόψεις των σχολιαστών, οι οποίοι και είναι αποκλειστικά υπεύθυνοι για αυτές.

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

ΔΗΜΟΦΙΛΕΙΣ ΑΝΑΡΤΗΣΕΙΣ