Quantcast

http://picasion.com/
http://picasion.com/
http://picasion.com/

Δράση για τα 80 χρόνια από τον διωγμό των Εβραίων της Βέροιας διοργάνωσε το 1ο ΓΕΛ


Μια σύντομη εκδήλωση - δράση με αφορμή τη συμπλήρωση 80 χρόνων από τον διωγμό των Εβραίων κατοίκων της Βέροιας, διοργάνωσε το μεσημέρι της Παρασκευής 5 Μαΐου 2023 η Ομάδα Δημιουργικής Γραφής του 1ου ΓΕΛ Βέροιας.

Οι μαθήτριες της Ομάδας Δημιουργικής Γραφής του 1ου ΓΕΛ Βέροιας που διοργάνωσε τη δράση, Αθανασία Λυκοστράτη, Κατερίνα Μουρατίδου, Κωνσταντίνα Κουμτσίδου, Ελεάννα Σίμου, Βικτωρία Μπαντή, Κατσάμπουλα Κατερίνα και Γεωργία Παντοπούλου, μαζί με τους υπεύθυνους καθηγητές, πραγματοποίησαν την δράση κρατώντας ένα πανό μπροστά από το Δημαρχείο της Βέροιας.


Στο σημείο αυτό έχουν τοποθετηθεί οι λίθοι μνήμης, στη μνήμη των έξι Εβραίων μαθητών της πόλης μας, που εξοντώθηκαν από τους Ναζί την περίοδο 1943-1944. Δύο μαθήτριες καθάρισαν τους λίθους, την ώρα που οι συμμαθήτριές τους απήγγειλαν ποιήματα. Απόσπασμα από το βιβλίο του Βεροιώτη συγγραφέα Γιάννη Καισαρίδη «Μισάντρα», διάβασε και ο Διευθυντής του 1ου ΓΕΛ Χρήστος Σκούπρας.


Στην εκδήλωση παραβρέθηκαν επίσης, ο Προϊστάμενος της Διεύθυνσης Δευτεροβάθμιας Εκπαίδευσης Ημαθίας Θανάσης Αλατζόγλου, ο Προϊστάμενος της Διεύθυνσης Δευτεροβάθμιας Εκπαίδευσης Πιερίας Γιώργος Μακρής.

Δείτε το βίντεο και φωτογραφίες:


















7 σχόλια:

  1. Δράση για τη Γενοκτονία των Πιντίων να δούμε θα κάνει το λύκειο;

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. Βεβαίως , αύριο στο 1ο ΓΕΛ Βέροιας στις 7μ.μ. θα γίνει εκδήλωση σχετική με την Γενοκτονία των Ποντίων.

      Διαγραφή
    2. Γειά σου ρε πόντιε άρχοντα! Εναν φράχτη δεν είχαμε τότε να γλυτώσουμε

      Διαγραφή
  2. Κάθε λίγο για αλησμόνητες πατρίδες μιλάνε βρε φίλε!!! Δεν χορταίνετε εσείς οι Πόντιοι !!!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  3. Απαντήσεις
    1. Τους συγκέντρωσαν, τους φόρτωσαν σε βαγόνια τραίνων και τους οδήγησαν σε στρατόπεδα συγκέντρωσης όπου τους θανάτωσαν σε θάλαμους αερίων.
      Εσύ θεωρείς ότι ήταν σωστή επιλογή της λέξης;

      Διαγραφή

Παρακαλούμε τα σχόλια να είναι σύντομα και να χρησιμοποιείτε nickname για τη διευκόλυνση του διαλόγου. Ο «Βεροιώτης» δεν υιοθετεί τις απόψεις των σχολιαστών, οι οποίοι και είναι αποκλειστικά υπεύθυνοι για αυτές.

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

ΔΗΜΟΦΙΛΕΙΣ ΑΝΑΡΤΗΣΕΙΣ