Quantcast

http://picasion.com/
http://picasion.com/
http://picasion.com/

Χαλκιδική: Έλλειψη εργατικών χεριών στις τουριστικές μονάδες

Ιδιαίτερα έντονη είναι η έλλειψη εργατικών χεριών στις τουριστικές μονάδες της Χαλκιδικής. Ο προβληματισμός ενόψει της τουριστικής σεζόν είναι έντονος, καθώς δεν υπάρχουν εργαζόμενοι προκειμένου να καλύψουν τις νέες κενές θέσεις για τη νέα σεζόν.

Η έλλειψη εργατικών χεριών στη Χαλκιδική είναι έντονη και οι εργοδότες είναι προς αναζήτηση εργατικού προσωπικού για την καλοκαιρινή περίοδο.

Από πλευράς τους δίνεται κίνητρο στους εργαζόμενους με την υπογραφή της συλλογικής σύμβασης εργασίας, που προβλέπει την αύξηση του κατώτατου μισθού, αλλά και την ενσωμάτωση στον μισθό των εργαζομένων των αντίστοιχων επιδομάτων.

Σύμφωνα με το ρεπορτάζ της ΕΡΤ η σύμβαση προβλέπει κατώτατο μισθό από 835 μέχρι 911 ευρώ, χωρισμένη σε τέσσερις κλίμακες ανάλογα με την κατηγορία των εργαζομένων.

Όσον αφορά στις μικρές τουριστικές μονάδες ο κατώτατος μισθός κυμαίνεται από 780 ευρώ μέχρι και 825 ευρώ.



12 σχόλια:

  1. .....όσο ψάχνουν για σκλάβους δεν πρόκειται να βρουν κανέναν......αν αρχίσουν να πληρώνουν κανονικά και να σέβονται τα ωράρια εργασίας, τότε θα βρεθεί και το προσωπικό που ψάχνουν....

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. Μήπως δεν υπάρχουν πια και τόσοι νέοι για αυτές τις δουλειές;; Χιλιάδες έχουν φύγει έξω , εάν συνυπολογιστεί και η μείωση του πληθυσμού στις νέες ηλικίες τότε...

      Διαγραφή
    2. Δεν υπάρχει χειρότερους επαγγελματίες και μάλιστα από την Θεσσαλονίκη ...

      Διαγραφή
  2. γιατι ρε παιδια;;;
    ο κυριακος ανεβασε βασικο μισθο, λεει οτι γινονται ελεγχοι για παρατυπίες και καταστρατήγηση εργ. δικαιωμάτων, οτι δεν επικρατεί αναρχία, μεσαίωνας κτλ κτλ.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. ξεχασε να μας πουνε οτι οι εργατες γειναν τωρα οι ιδιοι τουριστες

      Διαγραφή
  3. Ενα σπιτι να μεινω οχι γκαρσονιερα, 1000 ευρω το λιγοτερο, 8 ωρες εργασια απο Δευτερα ως Σαββατο και με σεβασμο ερχομαι.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. Ευχαριστούμε που επικοινώνησες. Θα... σε ειδοποιήσουμε!

      Διαγραφή
  4. Σαν τη Χαλκιδική (Χαλκιδικιωτες) δεν εχει

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  5. Με 40 ευρώ στο χωράφι για πιο λόγο να πας χαλκιδικη είσαι κ σπίτι σου όχι με αλους 3 σε ένα δωμάτιο

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  6. 50 ευρω μεροκαματο,8 ωρες την μερα απο Δευτερα ως Σαββατο και ενα snack στο ενδοιαμεσο στα 20 λεπτα διαλλειμα και το ενσημο φυσικα.
    Και ποιος σου το ειπε αδερφε μου οτι στη χσλκιδικη θα εμενα με αλλους,αν με εβαζε με αλλους δυο θα του ελεγα πληρωσε ξενοδοχειο για μενα και 4* με ολα μεσα οσο αφορα τη διατροφη.
    Αλλιως να βρουν αλλους,οταν πληρωνουν τοτε βρεισκοτν αξιολογους οταν δε πληρωνουν τοτες μην εχουν απαιτησεις.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  7. Ο μητσοτακης εκανε φρακτη στον εβρο να μην μπαινουν λαθρομεταναστες,αλλα εκανε συμφωνια με μπαγκλαντες να ερθουν μελαμψοι για τις καλοκαιρινες μπιζνες.
    Οι Ελληνες νεοι,πανε γερμανια ,βελγιο ,αγγλια ελβετια να ζησουν σαν ανθρωποι.

    Τρελα.

    ΑπάντησηΔιαγραφή

Παρακαλούμε τα σχόλια να είναι σύντομα και να χρησιμοποιείτε nickname για τη διευκόλυνση του διαλόγου. Ο «Βεροιώτης» δεν υιοθετεί τις απόψεις των σχολιαστών, οι οποίοι και είναι αποκλειστικά υπεύθυνοι για αυτές.

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

ΔΗΜΟΦΙΛΕΙΣ ΑΝΑΡΤΗΣΕΙΣ