Quantcast

http://picasion.com/
http://picasion.com/
http://picasion.com/

Βοργιαζίδης για αλλαγές στις χρεώσεις ανακύκλωσης: «Γίνεται μετακύληση του κόστους από την πολιτεία στους δήμους»


Τακτική συνεδρίαση του δημοτικού συμβουλίου του δήμου Βέροιας πραγματοποιείται το μεσημέρι της Μ. Δευτέρας 10 Απριλίου 2023 στο Δημαρχείο της πόλης. Παίρνοντας τον λόγο αρχικά ο Δήμαρχος Κώστας Βοργιαζίδης, αναφέρθηκε σε ένα σημαντικό θέμα που συζητήθηκε στην συνεδρίαση της ΠΕΔ Κενρικής Μακεδονίας και αφορά στην αλλαγή στις χρεώσεις για την ανακύκλωση.

Όπως εξήγησε ο Δήμαρχος, έως τώρα ο δήμος καλύπτει τα έξοδα συλλογής και μεταφοράς στον σταθμό μεταφόρτωσης και από εκεί με έξοδα της εταιρείας ανακύκλωσης ματαφέρονται στο κέντρο διαλογής ανανεώσιμων υλικών και η διαλογή γίνεται επίσης με έξοδα της εταιρείας.

Η υποχρέωση του δήμου είναι να μεταφέρει το υπόλοιπο που θα προκύψει από την διαλογή στον ΧΥΤΑ, με δικό του κόστος μεταφοράς και απόθεσης. Σημείωσε επίσης και ότι οι καινούριοι μπλε κάδοι έρχονται από την εταιρεία, όπως και τα δύο απορριματοφόρα, ενώ η συντήρηση των κάδων γίνειται από τον δήμο Βέροιας.

Τι προβλέπει η αλλαγή; Όπως είπε ο κ. Βοργιαζίδης, προβλέπει να φορτωθούν όλες οι δαπάνες στου δήμους και οι δήμοι να παίρνουν κάποια λίγα χρήματα για το χαρτόνι με μια «αστεία» όπως την χαρακτήρισε τιμή των 3€/τόνο και 35€/ τόνο για να υπόλοιπα και 17€/τόνο ανά μεταφερόμενο υλικό.


«Όλα αυτά δημιουργούν για τον δήμο μας μια εξτρά χρέωση 150.000€ ανά έτος μη συνυπολογιζόμενης των δύο παλιών απορριματοφόρων που πλησιάζουν την 20ετία και που αργά ή γρήγορα θα θέλουν αλλαγή. Ουσιαστικά γίνεται μετακύληση του κόστους από την πολιτεία στους δήμους, κάτι που μας λυπεί, καθώς ενώ την προηγούμενη χρονιά οι δήμοι βοηθήθηκαν από την πολιτεία για το ενεργειακό, τώρα επιχειρείται το «να τα δώσουμε στην μια τσέπη και να τα πάρουμε από την άλλη». Θα αντιδράσουμε συλλογικά σε επίπεδο ΠΕΔ Κ.Μ. γιατί δεν περισσεύουν αυτά τα χρήματα, τα οποία πρέπει να εξοικονομηθούν με αύξηση των δημοτικών τελών, κάτι που δεν έχουμε κάνει τόσα χρόνια και δεν θέλουμε να κάνουμε», κατέληξε ο Δήμαρχος.

4 σχόλια:

  1. Ξεκινήστε πρώτα να κάνετε σωστή ανακύκλωση και μετά να ζητάτε και χρήματα. Τα μισά που πετάμε μέσα στους κάδους ανακύκλωσης είναι σκουπίδια και αν κατάλαβα καλά τους καινούριους κάδους θα τους πάρετε τζάμπα. Προσπαθήστε τουλάχιστον να εκπαιδεύσετε εμάς τους πολίτες να ανακυκλώνουμε σωστά όχι μόνο απαιτήσεις κάντε κάτι τέλος πάντων.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  2. Τώρα αρχίζει να τσούζει. Θέλουν να συνεχίσουν να κάνουν ότι θέλουν και λογαριασμό να μην δίνουν. Τον λογαριασμό η πολιτεία λέει. Λες και η πολιτεία είναι απο το Καζακστάν.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  3. Μην αναλαμβάνετε υποχρεώσεις χωρίς να έχετε χρήματα -πόρους!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  4. Αφού όσα μεταλλικά και να αφήοσομε στην ανακύκλωση τα βουτάν οι οπαδοί της Ρόμα. Και εμείς στηρίζουμε Νάπολι....

    ΑπάντησηΔιαγραφή

Παρακαλούμε τα σχόλια να είναι σύντομα και να χρησιμοποιείτε nickname για τη διευκόλυνση του διαλόγου. Ο «Βεροιώτης» δεν υιοθετεί τις απόψεις των σχολιαστών, οι οποίοι και είναι αποκλειστικά υπεύθυνοι για αυτές.

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

ΔΗΜΟΦΙΛΕΙΣ ΑΝΑΡΤΗΣΕΙΣ