Quantcast

http://picasion.com/
http://picasion.com/
http://picasion.com/

Στολίστηκαν οι Επιτάφιοι της Ημαθίας - Δείτε φωτογραφίες


Μεγάλη Πέμπτη χθες και το βράδυ στους Ιερούς Ναούς της Ημαθίας εψάλη ο όρθρος της Μεγάλης Παρασκευής και διαβάστηκαν τα 12 Ευαγγέλια, που περιγράφουν την πορεία του Ιησού προς τον Γολγοθά. Ανάμεσα στο 5ο και το 6ο Ευαγγέλιο ψάλλεται το αντίφωνο «Σήμερον κρεμάται επί ξύλου…» και ο Εσταυρωμένος λιτανεύεται από τους ιερείς.

Μετά το πέρας της Ακολουθίας, η παράδοση θέλει τους πιστούς να προσκυνούν τον Εσταυρωμένο σε τρεις εκκλησίες ή σε μονό αριθμό.

Οι Ιεροί Ναοί της Ημαθίας που στόλισαν Επιτάφιο, παρέμειναν ανοιχτοί καθ' όλη τη διάρκεια της νύχτας. Σε άλλους τον στόλισαν επαγγελματίες από κάποιο ανθοπωλείο, σε άλλους, οι ενορίτες, με λουλούδια που πρόσφεραν οι πιστοί. Σε κάποιους Ναούς, παράλληλα με τον στολισμό του Επιταφίου, παρέμειναν όλο το βράδυ και πιστοί, κυρίως γυναίκες, οι οποίες «μοιρολογούσαν» τον Χριστό, ψάλλοντας ύμνους.

Το πρωί της Μεγάλης Παρασκευής, έγινε στις εκκλησίες η Αποκαθήλωση του Εσταυρωμένου και από εκείνη την ώρα, μέχρι και τις 21:00 που θα ξεκινήσει η περιφορά, οι πιστοί σπεύδουν να προσκυνήσουν τον Επιτάφιο. Παράλληλα έχουν την ευκαιρία να θαυμάσουν και τον ιδιαίτερο στολισμό του κάθε Επιταφίου.

Ο veriotis.gr αλίευσε φωτογραφίες που μοιράστηκαν στα κοινωνικά τους δίκτυα αναγνώστες του και σας παρουσιάζει ένα μικρό δείγμα από τους Επιταφίους που στολίστηκαν σε διάφορες περιοχές της Ημαθίας.

Δείτε φωτογραφίες:

Αγίας Μαρίνας Μαρίνα

Άγιος Αθανάσιος Βέροια

'Αγιος Γεώργιος Αγγελοχώρι

Άγιος Γεώργιος Καμποχώρι

'Αγιος Νικόλαος Νέα Νικομήδεια

'Αγιος Σάββας Κυριώτισσας

Δάσκιο

Διαβατός

Καψοχώρι

Μελίκη

Άγιος Κωνσταντίνου και Ελένης Παλαιό Σκυλίτσι

Πολλά Νερά

Ασώματα

Καλοχώρι

Ξεχασμένη


Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Παρακαλούμε τα σχόλια να είναι σύντομα και να χρησιμοποιείτε nickname για τη διευκόλυνση του διαλόγου. Ο «Βεροιώτης» δεν υιοθετεί τις απόψεις των σχολιαστών, οι οποίοι και είναι αποκλειστικά υπεύθυνοι για αυτές.

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

ΔΗΜΟΦΙΛΕΙΣ ΑΝΑΡΤΗΣΕΙΣ